Sådan aktiveres Snap Package Support på Linux Mint

Indholdsfortegnelse:

Sådan aktiveres Snap Package Support på Linux Mint
Sådan aktiveres Snap Package Support på Linux Mint
Anonim

Snaps er hurtigt ved at blive populære. Så meget, at næsten alle Linux-distributioner har støtte til dem - undtagen Linux Mint. Årsagen til dette er, at udviklerne bag Linux Mint-operativsystemet føler, at Snap-teknologien ikke fuldt ud opfylder deres behov. De har i stedet besluttet at deaktivere Snaps som standard. Selvom de sidste par versioner af deres operativsystem er baseret på Ubuntu 16.04 (et OS med snaps tændt allerede), er det deaktiveret. I stedet har Linux Mint fuldt ud omfavnet Flatpak. Det er et solidt alternativ til Snaps, da Flatpak også har mange pakker til rådighed. Når det er sagt, synes den generelle spænding at være bag Snaps, med virksomheder så store som Microsoft reklamerer det officielt. Hvis du er en Mint-bruger, der gerne vil beholde Flatpak, men også bruge Snaps, er der en nem måde at aktivere Snap-pakke support på.

Snapd On Linux Mint

For at aktivere Snap-pakke-understøttelse på Linux Mint skal du installere pakken, fordi Linux Mint-teamet vælger at fjerne Snap-værktøjer og -processer som standard. For at installere softwaren på Linux Mint skal du åbne et terminalvindue. Når terminalvinduet er åbent, skal du indtaste: sudo-s at få root adgang. Brug af en root shell i stedet for individuel sudoKommandoer kan komme til nytte, hvis du vil interagere med systemet meget.

Når du har fået en root shell, skal du bruge opdateringskommandoen for at få dit system til at køre den nyeste software. Dette er vigtigt, så Snapd-værktøjet kører korrekt. Husk, at hvis du ikke er komfortabel med at bruge kommandoer til at opdatere Linux Mint, er Mint Updater-værktøjet også tilgængeligt og fungerer lige så godt.

Først skal du bruge kommandoen til opdatering til at opdatere Linux Mint-softwarens kilder. Dette afgør også om der er nogen opdateringer til rådighed for systemet.

apt opdatering

Brug derefter kommandoen apt upgrade til at installere de nye opdateringer, som systemet siger, er tilgængelige. Sørg også for at tilføje -y til slutningen, så kommandoen automatisk vil sige "ja". Dette sparer tid fra at trykke på "y" på tastaturet senere.

apt opgradering -y

Med de installerede softwareopdateringer kan vi installere den nødvendige software til at køre Snap-pakker på Linux.

apt installere snapd

Systemet skal automatisk aktivere alle systemd-tjenester på Linux Mint, som Snapd skal fungere korrekt. Hvis der af en eller anden grund er en fejl ved at aktivere disse, skal du prøve:

apt rense snapd

Running the purge-kommandoen er en fantastisk måde at løse eventuelle problemer med Snap runtime, som purge vil slette og helt fjerne alle referencer til snaps på systemet. Dermed navnet "udrensning". Når rensekommandoen er færdig, er det sikkert at geninstallere snapd på systemet. Siden du har renset alt, vil Linux Mint blive tvunget til at geninstallere og genopsætte alt og skulle løse eventuelle problemer, der opstår.

apt installere snapd

Snaps On Linux Mint - Terminal

Nu hvor Linux Mint har snap support, er der noget du bør vide: det vil ikke være så godt som det er på Ubuntu. Hovedårsagen hertil er, at Linux Mint 18.3 (og andre 18.x versioner) løber oven på en Ubuntu 16.04 base. Ubuntu LTS er en solid base for et operativsystem, men det har sine ulemper, hovedsagelig det faktum, at versioner af software kan være lidt forældede.

På Ubuntu 17.04 og 17.10 kan brugere nemt gennemse og installere snaps i Gnome Software, takket være Software snaps plugin. Desværre kræver det plugin version 3.26 af GNOME, og Mint har kun 3.22. Det betyder, at alle snaps du installerer under Mint skal udføres med terminalen.

For at installere en snap-pakke under Linux Mint, skal du åbne en terminal og gøre:
For at installere en snap-pakke under Linux Mint, skal du åbne en terminal og gøre:

snap find "program navn"

Dette vil udgive en liste over pakker, der kan installeres, relateret til din snapsøgning. For at installere et snap skal du se på listen og kopiere det nøjagtige navn på pakken. Brug derefter denne kommando til at installere den på systemet.

sudo snap install programnavn

Ofte kræver Snaps opdatering. For at opdatere din liste over snap pakker til den nyeste version, skal du bruge kommandoen "opdater". Hver gang opdateringskommandoen bruges, vil Snapd gå ud og få den nyeste version af appen fra butikken og erstatte den med den gamle.

Image
Image

sudo snap opdatering

Snaps er nemme at afinstallere fra Linux Mint. Brugere kan gøre det til enhver tid ved at bruge fjernkommandoen.

sudo snap fjern programnavn

Endelig, hvis du vil liste alle tilgængelige snaps i snap-butikken, prøv at bruge søgekommandoen uden noget efter det.

snap søgning

Vil du gemme hele listen over installerbare snaps til en fil til senere læsning? Prøv at udlæse det.

snap søgning >> ~ / snap-list.txt

Få adgang til den gemte fil til enhver tid ved at åbne snap-list.txt i / home / på din Linux-pc.

Populært emne.