Sådan installeres og konfigureres en VPN på LibreELEC

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres og konfigureres en VPN på LibreELEC
Sådan installeres og konfigureres en VPN på LibreELEC
Anonim

Brug af en VPN på LibreELEC er som nødvendigt som på en anden platform. Desværre har operativsystemet meget begrænsede muligheder for at køre ekstern software, hvilket gør dette til en kompliceret opgave. Takket være en stor lille Kodi-tilføjelse kan du konfigurere en VPN-forbindelse lige inden for Kodi, hvilket eliminerer behovet for ekstern VPN-klient software. Og med alle gode VPN-leverandører, der bruger en standardprotokol, fungerer denne metode med dem alle.

Vi antager ikke, at du er ekspert, så vi starter vores diskussion ved at forklare, hvad en VPN er, hvordan det virker, og hvorfor du måske har brug for en. Og da du måske ikke er bekendt med LibreELEC, tager vi også tid til at vise dig, hvad det er, hvad dets fordele er, og hvorfor man vil bruge det.
Vi antager ikke, at du er ekspert, så vi starter vores diskussion ved at forklare, hvad en VPN er, hvordan det virker, og hvorfor du måske har brug for en. Og da du måske ikke er bekendt med LibreELEC, tager vi også tid til at vise dig, hvad det er, hvad dets fordele er, og hvorfor man vil bruge det.

Når vi alle er på samme side, præsenterer vi VPN Manager-tilføjelsen og viser dig, hvordan du installerer den. Og efter installationen viser vi dig også, hvordan du konfigurerer det, og endnu vigtigere, hvordan du bruger det.

Hvad er en VPN?

Et VPN eller Virtual Private Network er en mekanisme, der bruges til at øge sikkerheden og privatlivets fred for en netværksforbindelse. Det virker ved at kryptere netværkstrafik ved hjælp af avancerede metoder, der bevarer sikkerhed og anonymitet. De bruges i vid udstrækning i virksomhedernes verden, hvor de sikrer forbindelser mellem forskellige steder. De er også vant til at sikre fjernadgang til en compony netværk af eksterne medarbejdere. Til generisk daglig brug har flere VPN-leverandører vist sig de seneste år og tilbyder en abonnementsbaseret VPN-tjeneste.

Hvordan virker VPN?

En VPN gør sin magi ved at opbygge en virtuel tunnel mellem VPN-klienten (som regel kører på din computer eller enhed), og VPN-serveren kører et eller andet sted på VPN-udbyderens netværk. Enhver netværkstrafik, der går gennem tunnelen, er krypteret på en kompleks måde. Vi sparer dig alle de tekniske detaljer, men i en nøddeskal kan trafik fra din computer kun dekrypteres af VPN-serveren og vice versa.

Hvis nogen havde mulighed for at undersøge din trafik, var alt, hvad de ville se, ukendte data mellem din computer og VPN-serveren. De ville ikke kunne fortælle, hvad disse data er, eller hvor det går, ud over VPN-serveren.

Hvorfor har man brug for en VPN?

Ved du, at nogen med mulighed for at undersøge din trafik, vi netop nævnte? Nå, at der eksisterer nogen. Faktisk eksisterer flere af dem. Din internetudbyder kunne være en af dem og kigget på din trafik for at sikre, at du ikke overtræder deres vilkår og betingelser. Det kan også være en dårlig mening, der sidder ved siden af dig i kaffebaren, mens du bruger din computer til at gøre din online banking. Sikkerhed og privatliv er de vigtigste grunde til, at nogen vil bruge en VPN. Vil vi ikke alle foretrække at holde vores ting for os selv?

Den anden store fordel ved en VPN er en bivirkning af den måde, de arbejder på. Når din netværkstrafik går gennem en VPN, vil hjemmesiden eller internetressourcerne du forbinder til se trafikken som den kommer fra den VPN-server, du bruger, og ikke fra din computer. Med mange VPN-leverandører, der tilbyder flere servere på forskellige steder, kan dette blive til fordel for at omgå geografiske begrænsninger. Sig, du er i Spanien og vil have adgang til et websted, der kun tillader adgang fra USA. Alt du skal gøre er at oprette forbindelse til en webserver i USA, og de websteder, du forsøger at få adgang til, vil "tænke" det er her du er.

En VPN er din bedste beskyttelse under brug af Kodi

Hvis din internetudbyder har mistanke om, at du muligvis overtræder deres vilkår og betingelser, kan de reagere ved at sende dig meddelelser om ophavsretskrænkelser, stryge ned din hastighed eller værre, forstyrre din tjeneste. For at undgå sådanne irritationer anbefaler vi stærkt, at du bruger en VPN, når du bruger Kodi.

I betragtning af antallet af tilgængelige VPN-udbydere kan valg af en udfordring være. Der er flere vigtige faktorer at overveje. Blandt dem, en hurtig tilslutningshastighed vil forhindre buffering, en no-logging politik vil yderligere beskytte dit privatliv, ingen brugsbegrænsninger vil give dig adgang til noget indhold med fuld hastighed og software, der er tilgængelig for flere platforme vil lade dig bruge VPN fra enhver enhed, du måtte eje.

Den bedste VPN til Kodi: IPVanish

Vi har testet flere VPN, og den, vi anbefaler for Kodi-brugere, er IPVanish. Med servere over hele verden er der ingen hastighedsdæksel eller gasregulering, ubegrænset båndbredde, uhindret trafik, en streng no-logging-politik og klientsoftwaren til rådighed for de fleste platforme, IPVanish har alt hvad du behøver.

IPVanish tilbyder en 7-dages penge tilbage garanti, hvilket betyder at du har en uge til at teste det uden risiko. Bemærk, at Addictive Tips læsere kan gemme en massiv 60% her på IPVanish årlige plan, tager den månedlige pris ned til kun $ 4,87 / mo.

Besøg IPVanish »

LibreELEC-Hvad er det?

LibreELEC er et fuldt funktionsdygtigt, men minimalistisk operativsystem, der kun er oprettet til et formål: Kørsel af Kodi på "begrænset" hardware. Baseret på Linux og oprindeligt beregnet specifikt til Raspberry Pi, er den siden blevet overført til andre single-board computere. Dets navn er kort for "Libre Embedded Linux Entertainment Center”. Libre er fransk gratis. Ikke gratis som i "gratis" men fri som i "frihed". LibreELEC er baseret på Linux, selvom det er fjernet af noget, der ikke er nødvendigt for at køre Kodi. Operativsystemet indeholder Kodi, og det vil starte lige ind i det.

LibreELEC startede i 2016 som en gaffel af OpenELEC, et lignende operativsystem, da "kreative forskelle" blandt udviklerne fik nogle af dem til at afslutte projektet og starte deres eget. Sammenlignet med sin forgænger er LibreELEC super nemt at installere på din enhed. Der blev taget stor omhu i udviklingen af en softwareinstallatør, der skjuler det meste af procesens kompleksitet. Brug af LibreELEC USB-SD Creator-softwaren giver dig mulighed for at være i gang uden problemer på ingen tid.

Fordele ved LibreELEC

Den største fordel ved LibreELEC er, at det ikke opblæser systemet, som det kører på med alle mulige unødvendige moduler og software. Det har alt, hvad der behøves for Kodi - herunder Kodi selv - og ikke mere. Når du starter en enhed, der kører LibreELEC, starter Linux automatisk, og i virkeligheden kan du ikke begive exit Kodi og gå tilbage til operativsystemet.

Problemet med at installere et VPN på LibreELEC

Så hvordan går det at installere en VPN-klient på LibreELEC? Som vi så, kan det minimalistiske OS kun gøre Kodi. Der er ingen pakkeinstallatør under LibreELEC. Der er ikke engang en måde man kunne bruge en kommandoprompt til at indtaste kommandoer for at få og installere en ekstern pakke. Og LibreELEC har ingen brugergrænseflade i øvrigt udover Kodis brugergrænseflade. Hvordan ville vi da kunne konfigurere et VPN og interagere med VPN-klienten? En ideel løsning ville derfor have en VPN-klient, der kører direkte inden for Kodi.

Løsningen

Den store nyhed er, at der findes en sådan løsning. Og det har form af - du kunne have gættet det - en Kodi-tilføjelse. Det hedder Zomboided VPN Manager add-on. Denne tilføjelse er kompatibel med de fleste VPN-leverandører, da de stort set alle bruger standardprotokoller. Fra indbygget kan du vælge din VPN-server, etablere VPN-forbindelsen og afbryde forbindelsen, når du er færdig.

Lad os se, hvordan vi kan installere denne tilføjelse. Og når vi er færdige, viser vi dig, hvordan du bruger det for at få det bedste ud af det.

Installation af Zomboided VPN Manager-tilføjelsen

Som mange tilføjelser er installation af VPN Manager-tilføjelsen en proces i flere trin. Du skal først installere det relevante lager. Derefter kan du fra det repository installere den aktuelle tilføjelse. Og for at gøre tingene lidt mere udfordrende, skal opbevaringsstedet først downloades manuelt, da det ikke er tilgængeligt via en Kodi mediekildevej som de fleste andre. Men rolig, vores detaljerede instruktioner skal gøre dette til en nem proces, om end måske lidt mere kompliceret.

Hentning af arkivet og overførsel til din medieafspiller

Det første skridt er at downloade Zomboided repository installationsfilen til dit medie lag. Af hensyn til enkelheden, lad os antage, at det er en Raspberry Pi. Processen ville være den samme med enhver anden enhed, der kører LibreELEC.

Men med LibreELEC, der ikke har nogen brugergrænseflade og endnu mindre en browser, hvordan kan dette gøres? Det er derfor, det er lidt mere komplekst end normalt. Og du skal bruge et USB-flashdrev til at gøre det.

Først indsæt USB Flash Drive i din computer. Derefter download Zomboided Repository installationsfilen fra GitHub på ved at klikke på dette link.

Når du klikker på linket ovenfor, bliver du bedt om at vælge en downloadplacering. Vores råd er at gemme det direkte til USB-flashdrevet. Det vil spare dig for at kopiere det efterfølgende.

Resten af opsætningen udføres fra LibreELEC medieafspillerenhed.

Installation af Zomboided Repository på LibreELEC

Det første du skal gøre er at indsætte USB Flash-drevet med Zomboided Repo installationsfilen i en af Raspberry Pi's USB-port.

Derefter skal du klikke på Kodi-hjemmesiden Tilføjelser i venstre rude og klik derefter på Add-on Browser-ikon øverst til venstre for skærmen. Det er den der ligner en åben kasse.

Image
Image

Klik derefter på Add-on-browservinduet Installer fra zip-fil.

Image
Image

Naviger til USB-flashdrevet og klik repository.zomboided.plugins-1.0.0.zip at starte installationen af depotet.

Efter et par sekunder bekræfter en meddelelse øverst til højre på skærmen opbevaringsinstallationen.
Efter et par sekunder bekræfter en meddelelse øverst til højre på skærmen opbevaringsinstallationen.
Image
Image

Installation af VPN Manager fra sit Repository

Fra dette trin er resten af installationsprocessen ret standard. Du skal stadig være på siden til tilføjelsesbrowser. Hvis du ikke er det, skal du gå tilbage til det.

Klik nu på Installer fra Repository.

Image
Image

Klik på Zomboided Add-on-depot. De er i alfabetisk rækkefølge, så det skal være en af de sidste på listen.

Image
Image

Klik Services og klik derefter på VPN Manager for OpenVPN.

Image
Image

Klik Installere nederst til højre i det næste vindue.

Efter meget kort tid bekræfter en anden besked øverst til højre på skærmen den vellykkede installation af add-onen.
Efter meget kort tid bekræfter en anden besked øverst til højre på skærmen den vellykkede installation af add-onen.
Image
Image

Konfiguration og brug af Zomboided VPN Manager Add-on

Du starter VPN Manager-tilføjelsen ved at klikke på dens ikon. Du finder det ved først at klikke Tilføjelser på venstre side af Kodi-startskærmen, så Program tilføjes. Ved opstart vil du blive mødt af add-ons hovedmenu.

Før du kan bruge add-onen, skal du konfigurere den med de korrekte parametre for din specifikke VPN-udbyder. Lad os se, hvordan det er gjort.
Før du kan bruge add-onen, skal du konfigurere den med de korrekte parametre for din specifikke VPN-udbyder. Lad os se, hvordan det er gjort.

Klik på i hovedmenuen Tilføjelsesindstillinger.

Image
Image

Først skal du konfigurere dine VPN parametre. Efter at VPN Configuration er valgt i venstre rude ved siden af VPN Provider, skal du klikke på pile at cykle gennem de tilgængelige VPN-leverandører, indtil din leverandør vises.

Indtast derefter dit brugernavn og din adgangskode. Du kan lade resten af parametrene indstille deres standardværdi.

Så skal du klikke på VPN-forbindelser på venstre rude

Image
Image

Klik Første VPN-forbindelse og du vil se add-on-startforbindelsen til VPN'en. Når tilslutningen er tilsluttet, vil du se en liste over servere, der skal oprette forbindelse til. Vælg den ønskede server. Du er nu forbundet med VPN.

Hvis du vil, kan du tilføje forbindelser til andre servere. Du kan f.eks. Have en til en server i USA, en til en server i Storbritannien, en til en server i Canada og skifte fra en forbindelse til den anden, afhængigt af hvor i verden du vil synes at være placeret.

Og der er endnu mere …

En anden meget interessant funktion af VPN Manager add-on er Add-on filter.

Fra den skærm kan du angive tilføjelser, der ikke bruger en VPN, så VPN-forbindelsen automatisk falder, når du starter dem. Du kan også tilknytte specifikke add-ons med bestemte VPN-forbindelser. På den måde, hvis du har en bestemt tilføjelse, der kræver en VPN til et bestemt sted, kan du automatisere forbindelsen.
Fra den skærm kan du angive tilføjelser, der ikke bruger en VPN, så VPN-forbindelsen automatisk falder, når du starter dem. Du kan også tilknytte specifikke add-ons med bestemte VPN-forbindelser. På den måde, hvis du har en bestemt tilføjelse, der kræver en VPN til et bestemt sted, kan du automatisere forbindelsen.

Tilbage til add-ons hovedmenu, lad os se, hvilke andre muligheder der er tilgængelige. De behøver ikke meget forklaring, da de alle er ret oplagte. Vis VPN Status er selvforklarende. Det er også Skift eller afbryd VPN-forbindelser. Cyklus gennem primære VPN-forbindelser vil bare gøre det og Pause tilføjelsesfiltrering bruges til midlertidigt at stoppe add-on-filteret, som vi lige har beskrevet.

Konklusion

Hvis du er en LibreELEC-bruger, og du vil bruge en VPN, er der en løsning til dig. Den Zomboided VPN Manager add-on vil fungere sammen med de fleste VPN-leverandører, og det fungerer meget godt. Dens installation og konfiguration kan kræve et par ekstra trin sammenlignet med de fleste andre tilføjelsesprogrammer, men det er en lille indsats, der giver store belønninger.

Er du en LibreELEC-bruger? Har du forsøgt at installere Zomboided VPN Manager add-on? Stødte du på noget problem? Hvordan vil du beskrive din oplevelse? Vi elsker at høre fra vores læsere. Venligst del dine kommentarer nedenfor.

Efterlad en kommentar

Populært emne.