Børn og digital privatliv: Hvor meget er for meget?

Indholdsfortegnelse:

Børn og digital privatliv: Hvor meget er for meget?
Børn og digital privatliv: Hvor meget er for meget?
Anonim

Det er et spørgsmål, som alle moderne forældre undrer sig over: Hvor meget digitalt privatliv skal jeg lade mit barn have? Du vil sikre dig, at dit barn er sikkert, når de går online, men du vil også respektere deres vækst og behovet for noget privatliv, da de bliver ældre. Nu hvor så mange børn har egne telefoner eller tabletter, og de kan få adgang til internettet fra næsten hvor som helst, er dette spørgsmål mere kompliceret end nogensinde. Hvor meget skal du begrænse deres internetbrug, og hvor meget skal du lade dem udforske og opdage for sig selv? Dette er det emne, vi skal diskutere i dag, med vores kig på børn og digitalt privatliv: hvor meget er for meget?

Image
Image

En VPN kan hjælpe med at bevare din digitale privatliv

En god måde at beskytte både dit og dit barns digitale privatliv på er at bruge en VPN. En VPN er et lille stykke software, som du installerer på din telefon, tablet eller computer, og som krypterer alle de data, som denne enhed sender via internettet. Denne kryptering betyder, at det er næsten umuligt for alle uden for dit netværk at få adgang til dine data eller for at observere din internetaktivitet. Når du har din VPN tændt, kan du være sikker på, at ingen vil kunne spionere på din kommunikation eller spore, hvor du besøger på internettet. Dette er en enkel og effektiv måde at gøre internettet mere sikkert for dig og din familie.

Vi anbefaler ExpressVPN

Den øverste VPN, som vi anbefaler for denne situation, er ExpressVPN. Denne udbyder er velkendt for at være ekstremt sikker og for at have nem at bruge software og god kundesupport. Tjenesten bruger stærk 256-bit kryptering for at holde dine data sikre og har ingen logningspolitik for at beskytte dit privatliv. Du får adgang til et massivt netværk på over 1000 servere i mere end 90 forskellige lande, og du kan installere softwaren på dine Windows-, Mac OS-, iOS- og Android-enheder samt mange flere.
Den øverste VPN, som vi anbefaler for denne situation, er ExpressVPN. Denne udbyder er velkendt for at være ekstremt sikker og for at have nem at bruge software og god kundesupport. Tjenesten bruger stærk 256-bit kryptering for at holde dine data sikre og har ingen logningspolitik for at beskytte dit privatliv. Du får adgang til et massivt netværk på over 1000 servere i mere end 90 forskellige lande, og du kan installere softwaren på dine Windows-, Mac OS-, iOS- og Android-enheder samt mange flere.

LÆSERHANDLING: Få 3 måneder gratis på ExpressVPNs årsplan og spar 49% - kun $ 6,67 / måned.

Besøg ExpressVPN »

En rimelig grad af privatlivets fred ændrer sig med alderen

Når man overvejer, hvad en fornuftig grad af privatlivets fred til at give dit barn er, er det første spørgsmål at overveje, at de er alder. Som en tommelfingerregel, for børn under 12 år er det en god idé at overvåge alt, hvad dit barn gør online. Du bør overvåge dem, når de bruger en telefon eller tablet, og du kan hjælpe dem med at bruge en computer ved at vise dem, hvordan man søger ved hjælp af Google eller hvordan man kan se videoer på YouTube. Når børn er lidt ældre, siger 12 til 14, kan du begynde at lade dem få deres egen adgang til websteder, som du tidligere har godkendt uden konstant at overvåge dem. Når de er 15 eller 16, vil du ideelt set have oprettet et system, hvor de forstår, hvordan man bruger internettet sikkert, og sammen har man nået til enighed om, hvor meget privatliv de vil have.

Du får vist nogle råd, at forældre skal overvåge alt deres barns kommunikation, herunder at læse deres email, tekstbeskeder og få adgang til deres sociale medier. Selv om dette kan være rimeligt for et barn under 10 år, når et barn er blevet teenager, er dette råd ikke længere lyd. Når børnene indser, at du overvåger al deres kommunikation, vil de næsten helt sikkert finde en anden til at kommunikere bag din ryg - enten ved at få en anden telefon, oprette hemmelige konti eller ved hjælp af deres venners enheder. Det er også en ekstrem invasion af privatlivets fred, for at du kan læse alt. Husk at teenageår er en tid til eksperimenter og vækst, og du skal give dit barn noget plads til at opnå dette.

I stedet for at forsøge at kontrollere dit teenagebarns kommunikation, prøv i stedet at gøre det klart for dem, at de kan tale med dig, hvis de har problemer, eller hvis de ikke er sikre på, hvad de skal gøre. De vil ikke være i stand til at stole på dig, hvis de finder ud af at du spionerer på dem. Det er meget bedre, hvis dit barn føler sig fri til at tale med dig selv, når de kommer i problemer, i stedet for at overvåge dem hele tiden.

Skal du bruge overvågningsapplikationer?

En løsning, som mange forældre er fristet af, overvåger apps, der registrerer dit barns onlineaktivitet til din anmeldelse. Du kan finde apps, der enten optager meddelelser, som dit barn sender, eller apps, der sporer og finder dit barn ved at spore deres telefon. Nogle af disse apps kan være nyttige i en nødsituation, f.eks. Hvis dit barn går tabt, og du skal finde dem. Det er dog altid vigtigt, at dit barn kender til disse apps, hvis du skal installere dem. Hvis du forklarer dit barn, at du har en måde at finde dem i tilfælde af en nødsituation, men du lover ikke at bruge den, medmindre det er virkelig nødvendigt, så vil de fleste børn finde sted med en app på deres enhed.

Hvis du bruger disse apps uden at informere dit barn, bryder du deres tillid og gør dem forsigtige med dig. Dette er dårligt både praktisk og psykologisk. Praktisk set, hvis et barn er fast besluttet på at snige sig bag ryggen, så vil de finde en måde at gøre det på - og denne måde kan være mere usikker eller risikabel end hvis du ikke overvåger dem. Psykologisk set, hvis et barn føler, at de ikke kan stole på deres forælder, kan de handle op eller lukke forældrene helt og forringe familieforholdet. Det er altid bedst at være ærlig med dit barn om de trin, du tager for at holde dem sikre.

Image
Image

Hvor meget skærmtid er acceptabel?

Et andet problem i forbindelse med digitalt privatliv, som du måske vil overveje, er, hvor meget tid dit barn bruger for en skærm. Hver forælder ved at undertiden en tablet eller telefon kan være utrolig nyttigt til at underholde dit barn på en lang rejse eller mens man venter på noget. At give dem en enhed kan hjælpe med at holde dem glade og velopdragen. Men at bruge for meget tid foran en skærm kan være usundt. Hvis dit barn ikke træner eller sover nok, kan dette have en alvorlig skadelig virkning på deres helbred.

Du vil måske overveje at ikke tillade skærm enheder i dit barns soveværelse og få dem til at give dig deres telefon, når de går i seng. Dette vil medvirke til at sikre, at de ikke distraheres eller holdes vågen af deres enhed og bør hjælpe dem med at sove bedre. Du kan også prøve at arrangere tider eller aktiviteter, som du gør som en familie uden involverede skærme. Generelt er det bedre for dine børn at afstå fra deres enheder i et par timer, end du tager enheden imod deres vilje. Prøv at tænke på sjove aktiviteter, som du ved, at dit barn vil nyde og bruge dette til at overtale dem til at dele fra deres enhed i et par timer.

Dette er også en chance for at du skal model sund opførsel for dit barn. Hvis du f.eks. Har en regel om ingen telefoner ved middagsbordet, skal du angive et godt eksempel ved ikke selv at tjekke din telefon. Forsøg ikke at konstant kontrollere din telefon, når du er ude sammen eller når du besøger venner, da dette vil foreslå børn, at det er okay for dem at kontrollere deres telefoner også.

Lær dine børn, hvordan man bruger adgangskoder

Børn skal lære at styre deres digitale privatliv fra alle, ikke bare med dig. Så du skal tale med dem om adgangskoder og sørge for at de forstår, at de aldrig skal give deres adgangskode til nogen tjeneste til en anden person. Hvis dit barn er lidt ældre, siger i deres teenageår, så kan du introducere dem til en adgangskode manager som LastPass eller 1Password, som vil hjælpe dem med at holde deres adgangskoder sikkert. Sørg for, at de ved, hvad der gør et godt kodeord, og forklar dem hvorfor de aldrig skal bruge 12345 eller ordet password som deres adgangskode.

Hvis du har adgang til dit barns adgangskoder, for eksempel hvis du har et barn, der har en e-mail-adresse, som du har adgangskoden til, så sørg for, at dit barn ved det. De skal forstå, at du kan tjekke deres e-mail eller konto, hvis du har deres adgangskode, og de skal vide, at du kan overvåge deres aktivitet. Det er bedst at kun lejlighedsvis tjekke på dit barns beskeder, og kun få bekymringer med dem, hvis de er seriøse. Hvis du forsøger at overvåge alt, hvad dit barn sender, kan det resultere i, at man finder måder at komme rundt på din overvågning, f.eks. Ved at oprette en hemmelig konto.

Tal med børn om, hvor mange personlige oplysninger de deler online

Der er en anden bekymring for digitalt privatliv, og det handler om, hvor meget information et barn måske vil dele online. Der kan være risici fra cyberstalking til identitetstyveri, hvis for meget personlig information deles på sociale medier, fora, chat eller andre steder. Når det kommer til at håndtere dette som forælder, skal du først erkende, at forskellige generationer har forskellige synspunkter om, hvor meget online deling er acceptabel. For eksempel vil mange ældre sige, at du ikke bør vise et billede af dit rigtige ansigt hvor som helst online. Men for en generation med stor kærlighed til selfie er det ikke en realistisk forventning for en teenager.

Du bør tale med dit barn for at diskutere, hvor meget og på hvilken måde de deler personlige oplysninger online. I tilfælde af deres skole, for eksempel, lad dem vide, at det er fint at tale om skole i en Facebook-post, der kun er venner, men det er ikke en god ide at dele navnet på deres skole på Twitter. Prøv at få dem til at tænke på, hvem der har adgang til oplysninger, som de lægger online, og om de ville være behagelige at dele disse oplysninger med fremmede.

Du kan også lære dem ikke at sætte deres e-mail-adresse i almindelig tekst på et åbent websted for at modvirke e-mail-spam og vise dem, hvordan en omvendt Google Image-søgning kan finde billeder, selvom de troede, de var blevet slettet. Igen er dette et andet område, hvor du kan modellere god onlineadfærd ved at holde en professionel Twitter-konto eller slukke for lokaliseringsdetektering på apps og tjenester, der ikke behøver at kende din placering.

Image
Image

Er forældrekontrol en god løsning?

Du kan blive fristet til at håndtere disse tøve problemer ved at oprette en forældreslås på dit internet. Mange internetudbydere giver mulighed for, at forældrene lukker deres internetforbindelse, så det ikke kan bruges til at få adgang til upassende indhold, og det ser ud som om en hurtig og nem måde at håndtere online privatlivsproblemer på for dit barn. Der er dog nogle faktorer, du bør overveje, inden du vælger denne løsning. Det første problem er, at intet filter er 100% nøjagtigt, så der er altid mulighed for, at upassende indhold kunne gå gennem filteret, og dit barn kunne finde det. For det andet, hvis dine børn er meget teknologisk dygtige (så mange børn), så kan og vil de finde en måde at omgå et filter ved hjælp af en proxyserver eller en VPN. Hvis dit barn er virkelig fast besluttet på at søge efter bestemt indhold, vil de finde en måde at gøre det selv med et filter på plads.

En anden bekymring er, at filtre undertiden kan være for ivrige. Forældrenes filtre kan blokere indhold, som et barn har brug for til at lære eller at lave deres hjemmearbejde, såsom information om en aktuelle begivenhed, der er blevet betragtet som kontroversiel. Eller disse filtre kan blokere noget indhold, der diskuterer seksualitetsproblemer, som f.eks. LGBT-spørgsmål eller teenrådgivningswebsteder som Scarleteen, selv når dette indhold er rettet mod og passer til unge.

Et filter kan være en nyttig funktion til at gøre det muligt for meget små børn, men i denne alder bør du under alle omstændigheder overvåge dit barns internetbrug. Når dit barn er ældre, er det usandsynligt, at et filter vil gøre meget godt, og du bør være villig til at diskutere med dit barn, hvordan de bruger internettet i stedet for at stole på et filter.

Konklusion

Den mængde digitalt privatliv, som dit barn kan forvente, er bestemt et vanskeligt problem. Som forælder er det naturligvis vigtigt at holde dit barn sikkert og for at sikre, at de ikke udsættes for farer på internettet. Men det er også vigtigt at lade barnet få plads og privatliv til at udvikle sig selv. Forventninger om fornuftigt privatliv vil ændre sig i takt med dit barn vokser op, så vær forberedt på at genoptage diskussioner om online privatliv, så du kan komme til et arrangement, der gør dig begge tilpas. Husk, at en af de bedste måder du kan hjælpe barnet med at være sikker på, er at modellere gode online sikkerhedsvaner selv og ved at dele med dit barn, hvordan du bruger internettet og hvad du gør for at beskytte dit privatliv.

Har vores læsere tanker om, hvad der er en rimelig mængde privatliv for et barn at have online? Hvis du er forælder, hvilke regler følger du om dit barns digitale privatliv? Lad os vide om det i kommentarerne nedenfor.

Populært emne.