Sådan skjuler du din IP-adresse

Indholdsfortegnelse:

Sådan skjuler du din IP-adresse
Sådan skjuler du din IP-adresse
Anonim

IP-adresser blev oprettet, så computere kunne levere information frem og tilbage til hinanden. Med en IP, der er knyttet til hvert enkelt data, er det nemt at finde kilden og eventuel destination for oplysninger, hvilket i sidste ende gør det muligt for internettet. Desværre kan den samme markør bruges til at spore anmodninger tilbage til deres kilde og identificere oprindelsen, og omdanne enkle dataoverførsler til homing beacons til brugere over hele verden.

Det moderne klima for beskyttelse af personlige oplysninger giver datasikkerhed højt prioritet. At sikre din IP-adresse sikker er det første skridt i at forhindre digital overvågning, imødegå hackere og identitetstyv og sætte et stopp for internetudbydere, der ønsker at spore dig på tværs af internettet. En simpel forebyggende foranstaltning kan gøre en stor forskel i dit online privatliv, og det kommer med en række andre fordele.
Det moderne klima for beskyttelse af personlige oplysninger giver datasikkerhed højt prioritet. At sikre din IP-adresse sikker er det første skridt i at forhindre digital overvågning, imødegå hackere og identitetstyv og sætte et stopp for internetudbydere, der ønsker at spore dig på tværs af internettet. En simpel forebyggende foranstaltning kan gøre en stor forskel i dit online privatliv, og det kommer med en række andre fordele.

Sådan skjuler du din IP-adresse?

  1. Abonner på en af VPN'erne i denne vejledning.

Vi anbefaler stærkt ExpressVPN (spar 49% her), men du finder også tre mere VPN-tjenester af verdensklasse det vil fungere godt.

  1. Download og installer VPNs klient software.
  2. Opret forbindelse til VPN-serveren af coiche, uanset hvor du befinder dig.
  3. Nu kan du nyde uhindret adgang til alle hjemmesider.

Hvad laver en IP-adresse?

En IP-adresse, der er kort for internetprotokoladressen, er et nummer, der er tildelt enheder, når de opretter forbindelse til et netværk, uanset om det er et hjemme-netværk eller en større en, som f.eks. World Wide Web. Enhver enhed, der logger på internettet, får en IP-adresse, fra computere til tablets, telefoner, printere, spillekonsoller, kameraer, endda smarte tv og apparater. IP'er bruges til at markere enheder til dataudlevering svarende til at lægge en adresse på en pakke og sende den via posten.

Den mest genkendelige type IP-adresse er en offentlig IP-adresse, der er skrevet som en række tal adskilt af decimaler (fx 123.45.678.9). Disse tildeles af internetudbydere (internetudbydere), som fungerer som mellemmand mellem dig og internettet. Når du anmoder om en hjemmeside fra din browser, sender din computer denne anmodning via din internetudbyder, som derefter trækker informationen fra internettet og sender den tilbage til dig. Hver anmodning er stemplet med din IP-adresse, så internetudbyderen ved, hvor de skal levere oplysningerne.

De fleste brugere har en router, der gør det muligt for flere enheder at oprette forbindelse på én gang, enten via kabelforbundne forbindelser eller via Wi-Fi. Her kommer interne IP-adresser til spil. De tjener et lignende formål som en offentlig IP, kun i stedet for at styre pakker af data fra internetudbydere, de bruges af din router til at sende information i hele dit hjem. Når en person henviser til en IP-adresse, er det næsten altid den offentlige, ikke en intern IP.

Hvordan kan IP-adresser misbruges?

Hver pakke med data, der går til og fra dit hjemmenetværk, er parret med en offentlig IP-adresse. Uden det kunne der ikke leveres noget til dine enheder. Men fordi en IP-adresse kan spores til din lokale tjenesteudbyder, er det meget nemt at se på en persons IP og vide, hvilket land og by de bor i. Fordi de fleste af os betaler en internetudbyder for adgang til internettet, vores faktureringsadresse, navn, og telefonnummer er på filen, hvilket gør det til en overraskende simpel proces at spore en person ud fra deres internethistorie.

IP-adresser er ikke nødvendigvis usikre alene, men når du kombinerer dem med ukrypterede data og detaljerede aktivitetslogfiler, har du pludselig et alvorligt privatlivsproblem. Din internethistorik kan gemmes af websteder og tjenesteudbydere i måneder eller år, idet du holder en detaljeret oversigt over alle forespørgsler sammen med en tilhørende IP-adresse. Tjenesteudbydere er ikke forpligtet til at opbevare disse oplysninger privat, og nogle har endda retlig mulighed for at sælge logfiler til tredjepart uden din tilladelse. Uanset om du er en journalist, der har brug for anonymitet eller blot en gennemsnitlig person, der værdsætter privatlivets fred, er denne kombination af offentlige IP'er og rå datalogning et stort problem.

Fordele ved at skjule din IP-adresse

Skjuler din IP-adresse, eller blot ændrer den til en anden IP, der ikke er knyttet til dig eller din placering, har en række umiddelbare fordele. Når du adskiller denne offentlige tag med de data, du interagerer med dig, får du straks et mål for online anonymitet. Det er selvfølgelig ikke perfekt, men det er et skridt i den rigtige retning.

Der er flere andre fordele ved at gemme din IP-adresse:

Bypass censureret indhold - Mange regeringer og virksomheder censurerer indhold fra deres brugere, hvilket gør det umuligt at få adgang til websteder, som de anser upassende eller ulovlige. Hvis du gemmer din IP, kan du ofte omgå disse begrænsninger og surfe på internettet med fuld frihed.

Undgå sporing og overvågning - Internetudbydere, websteder og aflytende hackere kan alle få adgang til din browserhistorik med meget lidt indsats. Da disse data er bundet til din IP-adresse, er det muligt at spore tilbage til din placering. At skjule din IP sletter effektivt dit digitale fodaftryk, hvilket giver dine surfingaktiviteter en ekstra grad af beskyttelse af personlige oplysninger.

Få adgang til streaming videoer blokeret i dit land - IP-adresser bruges til at geolokere enheder, der er tilsluttet internettet.Hvis du f.eks. Forbinder til Netflix, og Netflix bliver bedt om at blokere bestemte film fra kunder i dit land, kan du ikke streame disse videoer. Ved at gemme eller ændre din IP-adresse kan du effektivt narre disse websites til at tro, at din placering er et andet sted helt. Dette giver dig mulighed for at se videoer på Netflix, HBO Go, Hulu, YouTube og meget mere uden at bekymre dig om regionens låste indhold.

Brug af en VPN til at skjule din IP-adresse

Den enkleste og mest effektive måde at skjule din IP-adresse på er at bruge et virtuelt privat netværk. VPN'er fungerer som en tunnel mellem din enhed og internettet. Hver byte af trafik er krypteret, før den forlader din computer, og gør rå data til ulæselige informationspakker. Disse rejser gennem din internetudbyder og direkte til VPN-udbyderen. VPN tildeler derefter dataene en ny IP-adresse, en der ikke er knyttet til din placering eller identitet. Slutresultatet er en internetforbindelse, der fungerer som før, kun nu deler du ikke dine oplysninger med verden.

Evaluering af de bedste VPN'er

Det tager lidt tid at finde et godt VPN, der passer til dine behov. Der er mange at vælge imellem, som alle tilbyder forskellige planer med forskellige priser, har forskellige serverstrukturer og skubber visse fordele frem for andre. Vi brugte nedenstående kriterier til at tage noget af besværet ud af at lede efter det bedste VPN. Hver enkelt leverer god ydeevne sammen med evnen til at skjule din IP-adresse, uanset hvilken enhed du bruger til at oprette forbindelse til internettet.

Server distribution - VPN'er opererer bredt netværk af servere over hele verden. Nogle har et par dusin i storbyerne, andre adskillige hundrede eller flere tusind placeret på næsten alle kontinenter. Jo flere servere der er til rådighed, desto bedre chancer skal du finde en hurtig forbindelse. Det giver dig også flere muligheder for at ændre eller skjule din IP.

Enhedstilslutningsevne - En fælles begrænsning pålagt af VPN-udbydere begrænser antallet af enheder, der kan få adgang til deres netværk på én gang. Hvis du f.eks. Bruger en telefon, en stationær pc og en spillekonsol, kan du muligvis ikke logge ind med en tablet eller en bærbar computer, medmindre du frakobler noget på forhånd. For at sikre, at du kan surfe anonymt uden besvær, sørgede vi for, at udbyderne nedenfor tillader mindst tre samtidige enheder.

Ubegrænset server skifte - Et par VPN'er begrænser antallet af gange, du kan skifte servere om dagen. Dette kan være en frustrerende funktion, da det betyder, at du kan sidde fast med en langsom forbindelse eller en IP-adresse, der ikke opfylder dine behov. Alle VPN'erne nedenfor har ubegrænset server skifte, ingen undtagelser.

Kill switches og DNS lækage beskyttelse - De få øjeblikke, hvor din VPN-software genbruges, er afgørende. I løbet af denne tid er det muligt, at din standardforbindelse genaktiveres, sender din rigtige IP over netværket og sender din placering. For at forhindre dette vil god VPN-udbyder software låse netværket for at sikre, at din identitet aldrig lækkes.

Logning politik - Søjlen til VPN-privatliv er en virksomheds logningspolitik. Alle dine data går gennem en VPNs servere og kan teoretisk lagres i ubestemt tid. Hvis tredjeparter eller offentlige myndigheder kræver, at VPN videresender data, skal de ofte overholde dem. Hvis der ikke er logfiler, er der dog ingen data at dele, hvilket giver dig et ekstra lag af privatlivets fred.

1. ExpressVPN

ExpressVPN er konsekvent en af de hurtigste og mest sikkerhedsbevidste VPN-udbydere rundt. Virksomheden udnytter et robust netværk af over 145 servere i 94 forskellige lande. Hver server kan have tusindvis af tilgængelige IP'er, hvilket giver dig en enorm frihed, når det kommer til at gemme din egen IP. Du kan også skifte servere så ofte som du vil, og tilslutte op til tre enheder ad gangen, herunder smartphones, tablets, e-læsere og spillekonsoller.
ExpressVPN er konsekvent en af de hurtigste og mest sikkerhedsbevidste VPN-udbydere rundt. Virksomheden udnytter et robust netværk af over 145 servere i 94 forskellige lande. Hver server kan have tusindvis af tilgængelige IP'er, hvilket giver dig en enorm frihed, når det kommer til at gemme din egen IP. Du kan også skifte servere så ofte som du vil, og tilslutte op til tre enheder ad gangen, herunder smartphones, tablets, e-læsere og spillekonsoller.

Privatliv er et andet af ExpressVPNs stærke dragter. Politikkerne har til formål at holde brugerne sikre med DNS lækagebeskyttelse, en kill-switch til både desktop- og Android-enheder og absolut ingen logfiler. Sammen med ubegrænset båndbredde og ingen begrænsninger på trafiktyper, og du har en stor VPN-tjeneste, der kan skjule din IP-adresse og give en lang række andre fordele, herunder regelmæssig adgang fra lande som Kina og Tyrkiet.

LÆSERHANDLING: Få 3 måneder gratis på ExpressVPNs årsplan og spar 49% Besøg ExpressVPN »

2. VyprVPN

Privatliv er en af VyprVPNs største bekymringer. Virksomheden ejer og driver det hele netværk af 700 servere fordelt på 70 steder, hvilket sikrer, at ingen tredjepart nogensinde har adgang til hardware. Dette giver også VyprVPN mulighed for at tilpasse deres netværk for at levere overlegen hastighed og kryptering uden at ofre anonymitet.
Privatliv er en af VyprVPNs største bekymringer. Virksomheden ejer og driver det hele netværk af 700 servere fordelt på 70 steder, hvilket sikrer, at ingen tredjepart nogensinde har adgang til hardware. Dette giver også VyprVPN mulighed for at tilpasse deres netværk for at levere overlegen hastighed og kryptering uden at ofre anonymitet.

Det er nemt at gemme din IP-adresse med VyprVPN. Den brede servertilgængelighed giver dig masser af muligheder at vælge imellem, styrket af den eksklusive Chameleon-teknologi, der besejrer VPN-blokering og spjældning. Dette gør VyprVPN til en fremragende service, hvis du bor i en stærkt restriktiv lokalitet som Kina eller Tyrkiet. Dette kombineret med en streng nullogningspolitik, en indbygget kill switch, DNS lækage beskyttelse og hurtige overordnede downloadhastigheder gør VyprVPN til et godt valg for at holde din IP-adresse skjult.

TILBUD: VyprVPN tilbyder to forskellige typer af planer, regelmæssig og premium, som begge kommer med a gratis tre dages prøve og 50% OFF første måned.

Besøg VyprVPN »

3. PureVPN

PureVPN er en fantastisk service til hurtig og nem IP-adresse gemmer sig. Det hele starter med et netværk af 750 servere i 141 forskellige lande, der dækker hvert hjørne af kloden med et stort udvalg af IP'er at vælge imellem. Ubegrænset server skifte er også tilgængelig sammen med en nullogning politik, ubegrænset båndbredde, DNS lækage beskyttelse og en hurtig kill switch for at sikre, at dine data og din IP forbliver sikre.
PureVPN er en fantastisk service til hurtig og nem IP-adresse gemmer sig. Det hele starter med et netværk af 750 servere i 141 forskellige lande, der dækker hvert hjørne af kloden med et stort udvalg af IP'er at vælge imellem. Ubegrænset server skifte er også tilgængelig sammen med en nullogning politik, ubegrænset båndbredde, DNS lækage beskyttelse og en hurtig kill switch for at sikre, at dine data og din IP forbliver sikre.

En af de mest interessante PureVPN-funktioner er virksomhedens "Virtual Router" -software. Med dette kan du gøre dit Windows-skrivebord eller din bærbare computer til et virtuelt hotspot, så du kan forbinde op til ti enheder på én gang. Dette er dobbelt serviceens standardtilbud på fem samtidige enheder, som i sig selv er to mere end de fleste VPN'er på markedet. Hvis enhedens tilslutningsevne er et stort problem, kan du ikke gå galt med PureVPN.

PureVPNs planer er konkurrencedygtige og støttet af en syvdages pengene tilbage garanti foren fantastisk 73% rabat på en toårig plan, kun $ 2,95 per måned!

Besøg PureVPN »

4. IPVanish

IPVanish har to stærke salgspoint, der gør det til et glimrende valg til maskering af din IP. For startere opererer virksomheden over 750 servere i 60 forskellige lande, hvilket giver et fantastisk udvalg af IP'er, du kan skifte frem og tilbage mellem. Alle disse er understøttet af 256-bit AES-kryptering, kill-switch og DNS-lækagebeskyttelse og en nullogningspolitik for beskyttelse af høj kvalitet.
IPVanish har to stærke salgspoint, der gør det til et glimrende valg til maskering af din IP. For startere opererer virksomheden over 750 servere i 60 forskellige lande, hvilket giver et fantastisk udvalg af IP'er, du kan skifte frem og tilbage mellem. Alle disse er understøttet af 256-bit AES-kryptering, kill-switch og DNS-lækagebeskyttelse og en nullogningspolitik for beskyttelse af høj kvalitet.

Få mest muligt ud af din VPN-forbindelse er ikke et problem med IPVanish. Hver plan leveres med ubegrænset båndbredde, tillader P2P-trafik og torrentadgang, fungerer på en bred vifte af platforme og har en høj grænse på fem enheder, der samtidig forbinder til VPN. Brugere i lande som Kina, Saudi Arabien og Qatar skal lave en lille ekstra konfiguration for at få IPVanish til at arbejde i deres region, men ellers er tjenesten tilgængelig på verdensplan.

Eksklusiv handel: Tilmelding til 1-årsplanen og AddictiveTips-læsere får en fast 60% rabat - det er kun $ 4,87 per måned .

Besøg IPVanish »

Privat internetadgang

Aktivisme har siden starten været et af de primære kontaktpunkter for private internetadgang. Virksomheden ønsker at gøre internettet frit tilgængeligt for alle og arbejder hårdt for at sikre, at det er muligt. Privat internetadgang kører et netværk med 3.250 servere i 25 forskellige lande, alle understøttet af en nullogningspolitik, en digital kill switch, DNS lækagebeskyttelse og en smart IP-kappe for at sikre, at din rigtige IP aldrig ses. Ubegrænset server skifte betyder, at du har frihed til at vælge den IP, du ønsker uden at skulle dele din placering, og en høj grænse på fem samtidige forbindelser betyder, at du ikke har problemer med at få hele dit hus online.

Privat internetadgang er et af de mere overkommelige VPN'er på markedet og bakker alle sine planer med en syvdages pengene tilbage garanti.

Brug af en proxy service

Et fælles alternativ til at bruge en VPN til at skjule din IP-adresse er at tilmelde dig hos en anonym proxyserver. Disse tjenester fungerer som en VPN, så du kan vælge hvilket land din IP-adresse vil blive associeret med til at dække din rigtige placering. Proxyen anmoder derefter webinformation på dine vegne og relayer det til dig uden at oplyse din sande IP.

Der er også flere ulemper ved at bruge en proxy-tjeneste. Mens VPN'er har et ry for at være langsom, er proxyer ofte langsommere, alt sammen på grund af deres netværksstruktur. Gratis proxyer er endnu værre og kan injicere annoncer, begrænse båndbredde og vise pop op-vinduer, mens du surfer, hvilket er både invasivt og frustrerende. Proxyer mangler kryptering og andre personlige fordele, VPN'er har råd til, men gør dem bedst forbeholdt brugere med andre stærke sikkerhedsforanstaltninger allerede på plads.

Brug af Tor-netværket til at skjule din IP

Privacy advocates elsker at tale om Tor. Tor-netværket virker ved at bruge det, der kaldes løgdirigering til at indkapslere data i krypteringslag, før de passerer gennem en række computerknudepunkter. Hver knap trækker et krypteringslag tilbage, hvilket afslører den næste destination for informationspakken. Når det endelige lag dekrypteres, vil dataene nå sin placering og efterlader intet spor af dataens oprindelse eller den randomiserede sti, den tog gennem Tor-netværket.

Masser af software bruger Tor-netværket til et grundlæggende lag af privatlivets fred og anonymitet. Den mest almindelige og mest tilgængelige måde at bruge det på er at downloade Tor Browser. Denne browser fungerer som enhver anden browser, kun i stedet for at sende oplysninger til og fra din computer, den krypterer den og sender den via Tor-netværket. Hver anmodning, som browseren sender, kommer tilbage uden at efterlade et spor af din IP, kun de tilfældige IP-adresser på noder på netværket. Enkel, nem at bruge og bemærkelsesværdigt effektiv.

Tor Browser er naturligvis ikke uden sine ulemper. For det første tager alt dette lagdelt kryptering og knudepunkt meget tid. Brug af Tor Browser til hverdagens opgaver er en øvelse i tålmodighed, da selv simple ting tager for evigt at indlæse. Desuden blokerer Tor Browser ting som Quicktime, Adobe Flash og Javascript, som alle kan dele din rigtige IP uden din viden. Tor Browser er fantastisk til følsomme opgaver, der kræver ekstra beskyttelse af personlige oplysninger, men ikke så stor at være din vigtigste metode til at få adgang til internettet anonymt.

For mere information om Tor-netværket og Tor Browser, se artiklen Sådan bruges Tor: En vejledning til at komme i gang.

Advarsel: Brug ikke gratis VPN'er til at skjule din IP-adresse

Gratis VPN'er og gratis proxy-tjenester er overalt. De fleste browserudvidelsesmarkeder og mobilappbutikker er fyldt med dem, hver lovende gratis, hurtig og ubegrænset service. Du skal bare downloade og begynde at skjule din IP, det lyder alt for godt til at være sandt! Den uheldige virkelighed er gratis VPN'er, og gratis proxy-tjenester truer ofte dit privatliv mere end de beskytter det, hvilket gør fordelene ved at gemme din IP ikke værd at ofre.

En virksomhed, der driver et virtuelt privat netværk, har til formål at holde indtægterne forblotte. Servere har brug for vedligeholdelse, arbejdere har brug for lønninger, den slags ting. Hvis kunderne ikke leverer en strøm af indtægter, skal det gratis VPN-selskab søge indkomst andetsteds. Den mest almindelige metode er at logge og sælge data indsamlet fra sine brugere. Al din browsinghistorik kan deles med tredjeparter uden din tilladelse.

Selvom det er fristende at bruge en gratis VPN-tjeneste til at skjule din IP, er det ikke det værd i det lange løb. Selv højkvalitets VPN'er er konkurrencedygtige prissat i disse dage, hvilket holder ekstremt overkommelig.

Lavteknologisk måde at skjule din IP på: Brug et andet hotspot

Du behøver ikke bruge en VPN eller en proxy til at skjule din IP-adresse. Fordi IP'er ikke følger folk eller enheder rundt, kan du ændre din ved blot at forbinde via et andet hotspot. Ethvert offentligt Wi-Fi-netværk vil gøre, herunder det lokale bibliotek, en internetcafé, en kaffebar eller endda en vens hus. Når du logger ind, får du en unik IP-adresse, der ikke er bundet til dig selv eller dit hjem.

Det er værd at bemærke, at brug af offentlig Wi-Fi ikke nødvendigvis er sikker eller privat. Uden en VPN eller en form for kryptering aktiv, sender du stadig rå data på tværs af netværk, afslører din browserhistorik og måske endda følsomme data. Det er også muligt at spore din placering ud fra denne offentlige IP, det tager bare lidt mere arbejde. Hvis du skal dække din identitet, skal du sørge for at bruge en IP-maskingstjeneste som en VPN eller proxy.

Populært emne.