Sådan kører du UWP Apps ved opstart på Windows 10

Indholdsfortegnelse:

Sådan kører du UWP Apps ved opstart på Windows 10
Sådan kører du UWP Apps ved opstart på Windows 10
Anonim

Nogle apps har en 'run on startup' mulighed. Brugere har mulighed for at aktivere denne indstilling, og appen starter automatisk, når du starter dit system. For apps, du rutinemæssigt bruger, er dette en ret simpel måde at automatisere kører på. Windows 10-stationære apps, der ikke har denne indstilling, kan blive tvunget til at køre ved opstart ved at tilføje deres genvej til startmappen. Det samme virker, hvis du vil køre UWP-apps ved opstart. Den eneste vanskelige del er at oprette en genvej til UWP-appen. Derefter er det mere eller mindre den samme proces, som den er til stationære apps.

UWP Desktop Genvej

Der er to måder at oprette en skrivebordsgenvej til en UWP-app. Den første fungerer, hvis du har tilføjet appen til listen Apps i menuen Start. Åbn startmenuen og gå til listen Apps. Se efter den app, du vil oprette en genvej til. Vi gik med Netflix. Træk og slip app-fliserne på skrivebordet for at oprette en genvej.

Alternativt kan du åbne File Explorer og indsætte følgende i adresselinjen.
Alternativt kan du åbne File Explorer og indsætte følgende i adresselinjen.

shell: appsfolder

Dette åbner en mappe, der indeholder alle apps, UWP og Win32, der er installeret på dit system. Højreklik på appen, og vælg 'Opret genvej' mulighed. Du vil se en hurtig fortælling om, at genvejen ikke kan oprettes i den aktuelle placering, men det kan placeres på skrivebordet i stedet. Accepter det.

Image
Image

Tilføj UWP til Startup Folder

Åbn File Explorer og indsæt følgende i adresselinjen.

shell: opstart

Kopier UWP-appgenvejen til startmappen. Det er alt, hvad du skal gøre. For at fjerne appen skal du vende tilbage til samme sted og slette genvej fra mappen Start.

Begrænsninger

Ovennævnte metode giver dig mulighed for at køre UWP-apps ved opstart, men de apps, du kraftigt tilføjer til Opstart-mappen ved hjælp af denne metode, vises ikke i fanen Opstart i Opgavehåndtering. Det betyder, at du ikke har mulighed for at bestemme, hvor meget af en app skal påvirke dit system, når det starter. Det betyder også, at du ikke kan få et rigtigt billede af, hvor mange apps der kører ved opstart fra bare Task Manager. Du bliver nødt til at gå til mappen Startup for at bestemme, hvilke andre apps der muligvis også kører.

Vi bør også være opmærksom på, at du ikke løber for mange apps ved opstart, fordi det kan bremse dit system ned drastisk. Afmatningen kan ikke være meget, hvis du har en SSD, men selv da kan du ikke tilføje 20 eller 30 apps og forventer, at dit system starter op i sekunder.

Populært emne.