Sådan sikkerhedskopieres og gendannes Kodi på en hvilken som helst enhed: Hurtigt og nemt

Indholdsfortegnelse:

Sådan sikkerhedskopieres og gendannes Kodi på en hvilken som helst enhed: Hurtigt og nemt
Sådan sikkerhedskopieres og gendannes Kodi på en hvilken som helst enhed: Hurtigt og nemt
Anonim

Brug Kodi er som at oprette din egen lejlighed. Du dekorere det med de rigtige tilføjelsesprogrammer, du laver masser af små tilpasninger for at gøre tingene mere intuitive at bruge, endda dekorere det med tapeter og forskellige grænseflade temaer! Men fra tid til anden må du muligvis flytte Kodi til en ny enhed eller blot opdatere installationen og starte fra bunden. Og med en god backup og gendannelsesplan på plads, behøver du ikke at genopbygge alle dine tilpasninger.

Image
Image

Hold Kodi Secure med en VPN

Kodi selv er et utroligt sikkert stykke software. Nogle af de tredjeparts add-ons, du kan installere, bøj disse regler dog lidt. Nogle udvidelser er blevet fundet for at købe piratkopierede videoer eller andet ulovligt indhold. Dette har afværget røde flag i regeringskontorer og internetudbyderfirmaer, hvilket får dem til at være særlig opmærksom på alle typer Kodi-trafik.

Hvis du kører Kodi, kan du være det uvidende offer for ISP-gasning eller endog offentlig overvågning. Heldigvis kan brug af en VPN beskytte dig mod disse trusler.Virtuelle private netværk krypterer data, inden det forlader din enhed, og gør almindelige pakker af oplysninger til ulæselig kode. Ingen kan fortælle hvem du er eller hvad du streamer, så du kan streame alt, hvad du vil uden bekymring.

IPVanish-The Best VPN for Kodi

Image
Image

Af alle VPN'erne på markedet, IPVanish skiller sig ud som det bedste valg for Kodi. Den indeholder stærk 256-bit AES-kryptering på alle data, DNS lækage beskyttelse for forbedret privatlivets fred, en automatisk kill switch for at beskytte mod utilsigtede brud, og en utrolig nullogging politik på alle trafik. IPVanish leverer også fuld, hurtig og anonym adgang til Kodi's add-ons uden begrænsninger på P2P-trafik eller torrentindhold, og det virker på næsten alle enheder, der kan forestilles. For det første kører IPVanish et massivt netværk af 950 servere i 60 forskellige lande, helt uden båndbreddebegrænsninger og hastighedsbegrænsninger!

IPVanish tilbyder en 7-dages penge tilbage garanti, hvilket betyder at du har en uge til at teste det uden risiko. Bemærk, at Addictive Tips læsere kan gemme en massiv 60% her på IPVanish årlige plan, tager den månedlige pris ned til kun $ 4,87 / mo.

Om sikkerhedskopiering og gendannelse

Kodi er et utroligt brugervenligt stykke software. Det er helt gratis og open source, hvilket betyder, at alle kan installere det, og alle kan tage et kig på kildekoden. Det er også designet til problemfri grænseflade med tredjeparts software. Ved at oprette add-ons kan Kodi-fællesskabet tilføje funktionalitet til den grundlæggende software, som udviklerne aldrig drømte om.

Ulempen ved alt dette er, at det er let at løbe i problemer. Installation, afinstallation og geninstallation af tonsvis af forskellige udvidelser efterlader spor af filer bag, hvilket kan forstyrre dit system over tid. Det drejer sig især om, at du kører Kodi på en smartphone, Fire TV Stick eller en anden lavdrevet enhed. For at holde Kodi hurtig og ren, er det en god idé at lave regelmæssige sikkerhedskopier, lave en fabriksopdatering, og start derefter igen med gendannede indstillinger.

Nedenfor er de grundlæggende trin, du skal tage for at udføre en komplet backup og gendannelse. Senere beskriver vi de bedste værktøjer, der er nødvendige for jobbet.

Første skridt - Lav sikkerhedskopien

Ligegyldigt hvor rod Kodi får, der er altid en add-on eller to, du bare ikke vil dele veje med. Måske er det svært at finde på internettet, måske tog det dig måneder at få det oprettet lige så godt. Uanset hvad det er, at sikkerhedskopiering er til stede ved at holde visse stykker informationer rundt.

Det første trin i enhver Kodi-opdatering er at gemme dit nuværende setup. I det næste afsnit vil vi diskutere, hvilke værktøjer der kan hjælpe dig med at gøre dette, men ved nu, at du kan gemme alt fra kildelister til repositorier til add-on-konfigurationer, alt ved at trykke på en knap.

Næste - Factory Opdatering

Når du har sikret de vigtige ting, er det tid til at gutte Kodi! Fabriksopdatering (undertiden kaldet fabriksgendannelse) er en fælles indstilling, der findes i en række forskellige Kodi-værktøjer. Du kan simpelthen slette alt, hvad der er forbundet med din Kodi-installation, herunder tilføjelser, miniaturebilleder og både indstillinger og konfigurationsfiler. Det bliver som om du installerede Kodi ny fra fabrikken.

Afhængigt af din enhed kan du også afinstallere Kodi og geninstallere det manuelt. Dette kan nogle gange være hurtigere end en fabriksopdatering, især hvis du er på en mobilenhed. Generelt anbefaler vi Android og iOS-ejere erstatter dette trin med en gammeldags sletning og genindlæsning.

Endelig - Gendan dine data

Når lærredet er ryddet, er det tid til at genoprette dine mest elskede indstillinger for at få Kodi til at køre igen. Dette trin tager de data, du sikkerhedskopierede tidligere i processen, og tilføjer den til din nye Kodi-installation. Det er hurtigt, det er harmløst, og det er nemt at gøre. Du vil også værdsætte ikke at skulle sætte alt op fra bunden igen.

Sikkerhedskopier og gendan Kodi med en Kodi Wizard

Kodi selv kommer ikke med nogen sikkerhedskopierings- eller gendannelsesfunktioner. Sikker på, du kan manuelt kopiere snesevis af filer og slette Kodi manuelt, men hvem har tid til det? I stedet skal du gå med en god guide til add-on. Det gør al sikkerhedskopiering, nulstilling og genoprettelse af arbejde for dig.
Kodi selv kommer ikke med nogen sikkerhedskopierings- eller gendannelsesfunktioner. Sikker på, du kan manuelt kopiere snesevis af filer og slette Kodi manuelt, men hvem har tid til det? I stedet skal du gå med en god guide til add-on. Det gør al sikkerhedskopiering, nulstilling og genoprettelse af arbejde for dig.

Sådan installeres Kodi Wizards

For det meste er Kodi-guider ligesom enhver anden tilføjelse. De kommer sammen i repositorier, som er store filsamlinger hostet på eksterne servere. For at få guiden skal du først installere repoen, så tag dig ind og find den rigtige tilføjelse indeni. Kodi tilbyder flere metoder til at installere nye lagre, men vi foretrækker "eksterne kilder" -metoden, da den fungerer på samme måde på alle platforme.

Inden du installerer noget, skal du følge de hurtige trin nedenfor for at indstille Kodi til at administrere eksterne downloads til dig.

 1. Gå til Kodis hovedmenu, og klik derefter på tandhjulsikonet for at komme ind i Systemmenu.
 2. Gå til Systemindstillinger og klik derefter på Tilføjelser.
 3. Klik på skyderen ved siden af Ukendte kilder. Sørg for at den vender mod højre.
 4. Acceptere advarselsmeddelelsen.

Er guider sikkert?

Selvfølgelig ja. De er sikkert nok sikrere end andre Kodi-tilføjelsesprogrammer, da de sjældent indeholder links til enhver form for indhold, kun vedligeholdelsesværktøjer og backup-scripts. De laver normalt ikke dramatiske ændringer i dit system, så du behøver ikke at bekymre sig om ved et uheld at slette noget vigtigt. Wizards skitsere, hvilke filer de vil slette og give dig rigelig advarsel, inden du gør det. De er sikre, og de er også meget dårlige.

Installer en guiden for at sikkerhedskopiere og gendanne Kodi

Klar til at starte din backup og gendannelse eventyr? Nedenfor er vores yndlings guiden-add-ons tilgængelige fra Kodis uofficielle udviklingssamfund. Hver enkelt tilbyder tonsvis af vedligeholdelses- og rengøringsværktøjer sammen med fabriksopdatering, backup og gendannelse af indstillinger. Vælg enhver guiden du kan lide, følg derefter vejledningen for at installere den og brug den til at beskytte dine følsomme Kodi data.

Brettus bygger guiden

The Brettus Repository har et stort udvalg af streaming add-ons, og det kommer med en unik guide som også er nem og nem at bruge. Udover rengørings-, backup- og gendannelsesfunktioner kan Brettus-guiden installere brugerdefinerede builds, reparere problematiske tilføjelser eller tvinge tæt på Kodi. Der er endda indbyggede fabriksindstillinger for at gøre din Kodi-rengøring så automatisk som mulig.
The Brettus Repository har et stort udvalg af streaming add-ons, og det kommer med en unik guide som også er nem og nem at bruge. Udover rengørings-, backup- og gendannelsesfunktioner kan Brettus-guiden installere brugerdefinerede builds, reparere problematiske tilføjelser eller tvinge tæt på Kodi. Der er endda indbyggede fabriksindstillinger for at gøre din Kodi-rengøring så automatisk som mulig.

Sådan installeres Brettus Builds Wizard

Brettus repo er tilgængelig via et separat depot. Du skal installere det først, derefter Brettus repo og endelig trollkarlen selv. Processen er ikke særlig tidskrævende, så rolig!

 1. Åbn Kodi, gå til hovedmenuen, og klik derefter på tandhjulsikon.
 2. Gå til Filhåndtering> Tilføj kilde.
 3. Tilføj følgende URL: https://toptutorialsrepo.co.uk/kodi/Repos/
 4. Indtast et nemt at huske navn, f.eks toptuts
 5. Klik Okay. Kodi vil automatisk tilføje repo til din kildeliste.
 6. Gå tilbage til hovedmenuen og vælg Tilføjelser.
 7. Klik på knappen boksikon på toppen.
 8. Vælge Installer fra Zip-fil, vælg derefter den repo, du hedder ovenfor.
 9. Rul ned og find den navngivne fil repository.Brettusrepo -.. # # lynlås
 10. Installer repo, og gå tilbage til menuen Åbn boks og vælg Installer fra Repository.
 11. Vælg den angivne post Brettus Builds Repository.
 12. Naviger til Program tilføjelser og kigge efter Brettus bygger guiden.
 13. Klik for at installere guiden.

Brug Brettus Wizard Backup og Gendan Kodi

Brettus Builds er en af de mere enkle guider rundt, en kendsgerning, at smartphone Kodi-brugere helt sikkert vil sætte pris på. Du kan nemt indstille og gendanne sikkerhedskopier, og du kan endda køre fabriksindstillinger for at tilpasse hvilke bits data du vil slette. Det er den perfekte guiden for at få en frisk start med Kodi på en hvilken som helst enhed.

 1. Gå til Kodis hovedmenu og vælg Tilføjelser> Mine tilføjelser
 2. Find Brettus Builds Wizard-ikonet og klik på det.
 3. Vælge Konfigurer på bunden.
 4. Sørg for, at Sikkerhedskopiering Fanen er valgt, og derefter angive et sted for at gemme dit backupindhold. Et eller andet sted nemt at finde er bedst, som en skrivebordsmappe.
 5. Kør Brettus Builds Wizard og vælg Vedligeholdelsesmappe.
 6. Vælg Sikkerhedskopiering / gendannelse af indhold muligheder.
 7. Vælg derefter Backup mit indhold.
 8. Brettus viser dig en liste over sikkerhedskopieringsmuligheder. Vælge Fuld backup at gemme alt eller vælge varer individuelt. Addons og Source backups er afgørende.
 9. Brug Rengør / Tør indstillinger i Brettus til fabriksindstilling Kodi.
 10. For at gendanne dine indstillinger skal du følge de samme instruktioner ovenfor, men vælg Gendan i stedet for Backup.

Cosmic Saints Wizard

Image
Image

The Cosmic Saints Wizard er et fremragende vedligeholdelses- og backupværktøj. Det leveres med alle de funktioner, du har brug for for at holde Kodi rent og ryddeligt, og det indeholder en praktisk apk-installatør / afinstallerer Android og Fire TV Stick-brugere vil vokse til at elske! Endnu bedre deler Cosmic Saints Wizard sikkerhedskopier og gendanner muligheder i individuelle kategorier. Vil du ikke sikkerhedskopiere hele din build? Du behøver ikke bare gemme tilføjelsesindstillinger, og du er indstillet.

Installation af Cosmic Saints Wizard

CS Wizard kommer som en selvstændig installation, hvilket betyder at du ikke behøver at installere et lager, bare tag den tilføjede fil og gå derfra.

 1. Besøg siden for download af CSaintsWizard-plugin i din webbrowser.
 2. Download zip-filen ved navn CSaintsWizard-1.2.9.zip. Gem det et sted bekvemt, så du kan få adgang til det igen om et øjeblik.
 3. Åbn Kodi og vælg Tilføjelser fra navigationslinjen.
 4. Klik på boksikonet, og vælg derefter Installer fra zip-fil.
 5. Naviger til, hvor du gemte filen CSaintsWizard.zip, og klik derefter på Okay.
 6. The Cosmic Saints Wizard vil installere i baggrunden. Kontroller hovedmenuen for add-ons inden for få øjeblikke, og du får vist guiden klar til at køre.

Brug Cosmic Saints Wizard til at sikkerhedskopiere og gendanne Kodi

Når CS Wizard er installeret, kan du oprette eller gendanne en backup på en hvilken som helst enhed på få sekunder.

 1. Kør guiden og vælg Vedligeholdelsesværktøjer fra hovedmenuen.
 2. Rul halvvejs ned på den næste skærm, indtil du ser den hvide Sikkerhedskopiering / Gendan sektion.
 3. Først, Vælg en backup placering, et sted nemt at finde som dit skrivebord.
 4. Vælg derefter de enkelte emner, du gerne vil sikkerhedskopiere. Addon_data og Build anbefales stærkt.
 5. Når sikkerhedskopien er færdig, er du i orden at nulstille Kodi eller afinstallere den helt.
 6. For at gendanne, gå til det samme afsnit, så kig efter individuel Gendan muligheder at aktivere.

Merlin Wizard

Image
Image

Merlin-guiden er et frittstående projekt, der holder tingene simple. Grænsefladen kommer med et par rengøringsfunktioner, ikke tusindvis af muligheder, der findes i de fleste guider. Dens backup og gendannelsesrutiner er klare og nemme at finde.

Sådan installeres Merlin Wizard

Installation af Merlin er flot og ligetil. Bare tag repoen fra siden linket nedenfor, tilføj den til Kodi, og tag derefter tilføjelsen!

 1. Besøg Merlin repository download siden i din webbrowser.
 2. Download zip-filen ved navn repository.merlin.zip
 3. Åbn Kodi og vælg Tilføjelser fra navigationslinjen.
 4. Klik på boksikonet, og vælg derefter Installer fra zip-fil.
 5. Naviger til, hvor du gemte filen repository.merlin.zip, og klik derefter på Okay.
 6. Gå tilbage til boksikonmenuen, og vælg derefter Installer fra depot.
 7. Vælg Merlin Repository> Programtilsætninger> Merlin Wizard og installer.
 8. Når processen fuldendes, start Merlin-guiden fra din primære tilføjelsesmenu til enhver tid.

Sikkerhedskopiering og gendannelse med Merlin Wizard

Merlin-guiden kan ikke have tusindvis af vanvittige funktioner, men dens backup- og gendannelsesmuligheder er latterligt nemme at bruge. Bare tre knapper til at klikke, det er det!

 1. Kør Merlin Wizard, og klik derefter på Værktøjskasse øverst på skærmen.
 2. Nederst ses der en sektion, der er markeret Backup / Restore Center. Start med at klikke på " Indstil placering “.
 3. Vælg en backuplagringsplacering i menuen. Et sted at finde er bedst, ligesom dit skrivebord.
 4. Klik på knappen Backup knap. Guiden vil bede om en bekræftelse inden begyndelsen.
 5. Når det er færdigt, vil dit indhold være sikkert og sikkert. Fabriks nulstil Kodi, afinstaller den eller gør hvad som helst!
 6. For at gendanne, gå tilbage til Merlins Tool Box-side, klik på Gendan, og find derefter genoprettelsesfilen, der er gemt på din enhed.

Sikkerhedskopiering og gendannelse på andre enheder

Ovennævnte instruktioner og guider fungerer på en hvilken som helst enhed, du kan installere Kodi på. Fire TV Stick? Yep. Android TV-boks? Det kan du tro! Du kan følge guiderne på nøjagtig samme måde, ved at erstatte klik for fjernbetjeningsknapper eller berøringsskærme. Der er et par unikke overvejelser, du kan tage hensyn til alternative enheder. Små optimeringer, der kan gøre tingene mere glatte end forventet.

Afinstaller og geninstaller på Android-enheder

Fik Kodi på en smartphone eller tablet, især en der kører Android? Det er meget hurtigere at lave en sikkerhedskopi af dine indstillinger, og derefter afinstallere appen manuelt end at udføre en fuld fabrikopdatering. Spring over nulstillingsoplysningerne ovenfor, og fjern kun Kodi ved at trække det til afinstallationsikonet på din telefon. Gå tilbage til Google Play Butik for at downloade Kodi igen, og fortsæt ovenstående instruktioner for at gendanne dine tidligere indstillinger. Let!

Fabriksindstilling på alternative enheder

Hvis du kører Kodi på en enhed, der ikke støtter appen, er det sandsynligvis, at du har brugt meget tid på at prøve at installere softwaren i første omgang. Der er ingen grund til at afinstallere Kodi til at udføre en sikkerhedskopiering og gendannelse. Du skal bare køre fabriksnulstillingsindstillingen i en af guiderne, og din app vil være lige så god som ny. Faktisk kan regelmæssig sikkerhedskopiering spare dig for en masse besvær i fremtiden, så tøv ikke med at opdatere dine på en månedlig basis.

Overfør indstillinger med sikkerhedskopier

Sikkerhedskopiering af Kodi's data behøver ikke at være parret med en øjeblikkelig fabriks nulstilling og gendannelse. Du kan gemme dine indstillingsdata på en hvilken som helst enhed, flytte filen til et andet hardware, og brug derefter en guide til at gendanne derfra. Dette er en hurtig og nem måde at sende dine indstillinger på en enhed til en anden. Det bedste anvendelsesformål er at oprette Kodi på din pc eller laptop, oprette en sikkerhedskopi, flytte indholdet til din tv-boks eller smartphone og derefter genoprette den fra der. Bam, instant Kodi tilpasning hvor som helst du vil!

Konklusion

Kodi er et utroligt stykke software, der tilbyder et væld af tilpasningsmuligheder. Det er godt og nemt at holde dine data sikre, takket være add-ons fra tredjepart. Gem dit setup, send det til en anden enhed, gendan det efter en fabriks nulstilling, og fortsæt så streaming som intet skete!

Erfarne ydeevne problemer efter en fabriks nulstilling? Se vores guide på beskæftiger sig med buffering i Kodi.

Fandt du denne vejledning hjælpsom? Har du fået en anden guiden anbefaling, du synes er rigtig for jobbet? Forlad os en kommentar i afsnittet nedenfor!

Populært emne.