De 3 forskellige typer falske apps i Google Play Butik

Indholdsfortegnelse:

De 3 forskellige typer falske apps i Google Play Butik
De 3 forskellige typer falske apps i Google Play Butik
Anonim

Google Play Butik er berygtet for falske apps, og problemet bliver værre af Googles afvisning af at gøre noget ved det. Falske apps kan være harmløse, dvs. de kan bare være en måde at tjene annonceindtægter på, eller de kan være ondsindede, så de kan stjæle data eller endda skade det. Ikke alle falske apps i Google Play Butik er de samme, og hvis du ikke kender de forskellige typer der er, kan du blive offer for en af dem. Hvad gør det værre er, at disse falske apps har millioner af downloads, hvilket ofte er, hvad andre brugere tager for at være en indikation på, at appen de ser på, er den rigtige ting.

Blatant Rip-offs

VLC player er en meget populær app især på Android. Det siger sig selv, at de fleste mennesker har hørt om det. Hvis den gennemsnitlige Android-bruger skal afspille en mediefil, som deres standard medieafspiller ikke kan klare, vil VLC blive deres første valg. En app så populær som VLC er blevet blatant kopieret. Disse apps går i store længder for at se virkelige ud; Udviklerens navn vil være en tæt kopi, brugergrænsefladen og ikonerne osv. vil være eksakte kopier. Indvendigt kan eller ikke appen virke lige så godt som originalen.

Dårlige forfalskninger

En app, når den er populær, spirer dårlige forfalskninger. Tag eksemplet på det populære Angry Birds spil. Hvis du søger i Google Play Butik for spillet, finder du den rigtige side langs andre apps, der bruger de samme eller lignende tegn. De vil ikke blive udviklet af Rovio, men vil indeholde alle karaktererne fra spillet og til tider lignende spil.

Disse apps fortæller ofte meget om, hvor falske de er. Kunstværket er ualmindeligt for en, og funktionaliteten kan være helt anderledes, for eksempel kan det bare være en tapetpakke. Beskrivelsen vil også give det væk; det vil ikke beskrive appen og det bliver fyldt med ord og sætninger den gennemsnitlige bruger søger at downloade Angry Birds kan skrive for at søge. Nogle gange vil navnet også være anderledes, men det vil stadig have skærmbilleder eller illustrationer svarende til den oprindelige app.

Image
Image

Open Source Apps Repackaged

Mange udviklere gør deres apps open source, og mange mennesker udnytter dem. Nogle gange pakkes open source-apps igen og uploades til Google Play Butik. Annoncer tilføjes til en ellers annoncfri app. Dette er ikke ulovligt, strengt taget, og hvis nogen har lavet en app open source, kan folk frit bruge dem, men de kan lide. Annoncerne er det virkelige problem, og der er lidt, der kan gøres ved det. Disse typer af apps er særligt vanskelige at få øje på.

Sådan undgår du falsk app

For at sikre dig at du downloader den korrekte app, skal du;

  • Brug Google til at søge efter appen. Søgeresultaterne viser dig til den rigtige
  • Besøg udviklerens officielle hjemmeside og se efter et link til appen der
  • Kontroller anmeldelserne; den falske app vil sandsynligvis have dårlige anmeldelser og en dårlig rating
  • Tjek og dobbeltkryd udviklernavnet. Se nærmere på det for ekstra ekstra mellemrum eller noget lignende

De fleste mennesker opretter falske apps af populære titler. En uklar app er mindre tilbøjelig til at blive flået af. Hvis du leder efter en populær app, der skal downloades som Facebook Messenger eller Whatsapp, får du linket via den officielle hjemmeside.

Populært emne.