loader
bg-category
Skift farve af celler i Excel 2010 [Farve skalaer]

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Excel 2010 har mange data visualiseringsværktøjer, der giver den bedste måde at præsentere data på enten i billedrepræsentation eller med avanceret betinget formateret stil. Farvevægte er en forhåndsniveau betinget formatering, som giver brugerne mulighed for at vise dataskalering med forskellige farver. Dette vil efterhånden gøre data lettere at forstå af berørte målgrupper, da de nemt kan aflede overordnet evaluering af datasæt ved blot at kigge på regneark.

Start Excel 2010 regneark, som du vil vise farveskalaer på. Til illustration har vi inkluderet et regneark, der indeholder felter; mærker i forskellige kursusfelter og i alt.

Nu vil vi anvende forskellige farveskalaer for at gøre dataene i regneark mere fremtrædende og selvforklarende. Vi vælger alle kursusfelter. Naviger til Hjem fanebladet og fra Betinget formatering valgmuligheder, vælg Flere regler fra Farvevægte menu.

I Ny formatering regel dialog under Vælg en regeltype, Vælg den ønskede regel og under Format stil, vælg enten 2-Color Scale eller 3-Color Scale. Fra Minimum, Midpoint og Maksimum, vælg ønsket type, værdi og passende farve.

Som vist på skærmbilledet nedenfor har vi valgt Nummer fra Type, indtastet Værdi baseret på gradering begrundelse, og valgte Farve (vi har valgt rød til minimumsværdi, gul til midtpunktsværdi og grøn farve for højeste værdi). Klik Okay at fortsætte.

Nu vil du se dataceller med specificeret farveskalering.

Nu for i alt feltet vil vi igen anvende Color Scale. Flytte til Ny formatering regel dialog, vælg forskellige farveskalaer for forskellige værdier og klik OKAY.

Nu vil du se regnearket med angivne farveskalaer for i alt felt som vist på skærmbilledet nedenfor.

Du kan også være interesseret i vores tidligere gennemgåede vejledninger på Excel 2010 Databjælker og ikonsæt i Excel 2010.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer