Sådan installeres Ubuntu Core On Raspberry Pi

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Ubuntu Core On Raspberry Pi
Sådan installeres Ubuntu Core On Raspberry Pi
Anonim

Har du nogensinde ønsket en Ubuntu-drevet server til under 60 $? Takket være Ubuntu Snappy Core kan du nemt få en sløret, lean version af Ubuntu til at køre server-grade applikationer på Raspberry Pi. Forstå, at selvom Snappy Core har "Ubuntu" i titlen, betyder det ikke, at det virker som traditionelt Ubuntu. I stedet løber det helt med Snappy pakker. Brugere vil ikke kunne "sudo apt install xxx" og etc. Her kan du installere Ubuntu Core på Raspberry Pi

Bemærk: Snappy Core understøtter andre indlejrede enheder udover Pi-linjen, såsom Orange Pi, Intel Joule og osv.

Hvad er Ubuntu Core?

Ubuntu Core er en minimal version af Ubuntu, der ikke har kernen Debian-base (apt / apt-get). Denne version af Ubuntu er ideel til Internet Of Things-enheder, sky computere og små enheder som Raspberry Pi.

På grund af det faktum, at Ubuntu Core er strippet ned Ubuntu, kører den meget lettere og kræver færre ressourcer. Alle pakker og programmer på systemet leveres i Snaps. Denne type pakke levering gør det muligt at få den nyeste software på Ubuntu Core en brise.

Opsætning

Opret konto

Brug af Ubuntu Core kræver en SSO-konto. Gå til denne side, og registrer. Logge ind i Ubuntu Snappy Core med din konto vil binde og registrere din konto til Pi.

Import SSH Key

Når du har registreret en konto hos Ubuntu, er det næste trin at importere en SSH-nøgle, så når du logger ind på Ubuntu Core, fungerer SSH korrekt. Hvis du allerede har en offentlig SSH-nøgle, (findes i ~ /.Ssh og slutter i .pub) Indsæt indholdet af det på denne side her.

Ellers kan du læse vores vejledning om generering af SSH-nøgler. Følg kun den del af artiklen, der dækker nøglegenerering. Ignorer det afsnit, der går over, hvordan du importerer nøglen. I stedet skal du kopiere indholdet af id_rsa.pub placeret i ~ /.Ssh på Ubuntu-siden.

Opret installationsmedier

Når du har importeret din offentlige SSH-nøgle, er det næste skridt at oprette et installationsmedium. Download den nyeste version af Ubuntu Core for Raspberry Pi 2 eller Raspberry Pi 3. Derefter skal du sætte et Micro SD-kort i din pc.

Brænd installationsmediet med Etcher.

Første start

Indsæt det nyoprettede Ubuntu Core Micro SD-kort i Raspberry Pi. Tilslut også et HDMI-kabel, samt et tastatur. Når Pi tændes, ser du en prompt på skærmen. Denne prompt giver brugeren besked om, at den er klar til konfiguration. Tryk på Enter-tasten for at starte konfigurationsprocessen for Ubuntu Core.

Vælg "Start". På den første side skal du konfigurere netværksforbindelsen til Pi. Ubuntu Core understøtter forbindelser til både Ethernet og trådløs. Brug Pi 3 og har brug for WiFi? Vælg "wlan0", og gå derfra.

Konfiguration

Bemærk: Pi 2 brugere, hvis du har brug for WiFi, skal du have en USB trådløs dongle til rådighed for at tilslutte.

Under netværkskonfigurationen skal du sørge for at vælge "Brug DHCPv4", hvis du bruger IPv4. Denne indstilling giver automatisk en IP-adresse til enheden. Brug Ipv6? Vælg "Brug DHCPv6" i stedet.
Under netværkskonfigurationen skal du sørge for at vælge "Brug DHCPv4", hvis du bruger IPv4. Denne indstilling giver automatisk en IP-adresse til enheden. Brug Ipv6? Vælg "Brug DHCPv6" i stedet.

Efter konfiguration af netværksforbindelsen vil Ubuntu Core bede brugeren om at indtaste en e-mail-adresse. Husk på, at dette er den email-adresse, der svarer til den tidligere Ubuntu-konto. Indtast det, og vælg derefter "done".

Ved forsøgt login vil Ubuntu Core lade brugeren vide, at enheden er registreret til den indtastede e-mail-konto, og at det er muligt at logge ind via SSH.
Ved forsøgt login vil Ubuntu Core lade brugeren vide, at enheden er registreret til den indtastede e-mail-konto, og at det er muligt at logge ind via SSH.

Kopier SSH-kommandoen, som den udskriver på skærmen, og brug den i en terminal på din Linux-pc. Husk at logge ind kræver den samme SSH-nøgle, der blev anvendt tidligere. Sørg for, at nøglen, der er tilføjet til din Ubuntu-konto, også er til stede på enhver pc, der bruges til at logge ind. Filen skal være på ~ /.Ssh / id_rsa.pub

Brug af Ubuntu Core

Efter den oprindelige opsætning vil Ubuntu Core oplade en ren, terminalbaseret Ubuntu-session. Log ind på din Ubuntu snappy kernesession på Raspberry Pi via en SSH-terminal på en ekstern pc. Alternativt kan du bruge den bare terminale session direkte fra Pi.

Image
Image

For at logge ind skal du erstatte x og Y med SSH-oplysninger, som Ubuntu Core udskrives på skærmen under den oprindelige konfigurationsproces.

ssh x @ y

Husk at Ubuntu-kernen ikke bruger Apt. For at installere software skal du interagere med snap-pakker.

Vil du vende din Pi til en NextCloud-server? Prøve:

sudo snap installer nextcloud

Er du interesseret i at få Docker til at køre? Gør:

sudo snap install docker

Der er mange forskellige server-grade Snaps, der nemt kan køre på Pi, hvilket gør den perfekt til en billig Linux-server.

Bemærk: Vær venlig at forstå, at Ubuntu Core ikke er beregnet til traditionel computerbehandling, og hvis du forventer at have et traditionelt Ubuntu-skrivebord, er det bedst at installere Ubuntu Mate til Raspberry Pi. Det giver en traditionel, ARM-baseret Linux oplevelse til Pi 2 og Pi 3.

Populært emne.