Sådan aktiveres din Raspberry Pi til en Linux NAS

Indholdsfortegnelse:

Sådan aktiveres din Raspberry Pi til en Linux NAS
Sådan aktiveres din Raspberry Pi til en Linux NAS
Anonim

Mange mennesker køber en Raspberry Pi, fordi den kan bruges som en nem DIY retro videospilkonsol eller en maskine til at køre Kodi Media Center på, men det er ikke de eneste ting, som denne bemærkelsesværdige $ 25 ARM bord kan gøre. Du kan også slå en Raspberry Pi til en Linux NAS.

Ved hjælp af Open Media Vault går vi præcis over, hvordan du tager en Raspberry Pi og gør den til en Rasbian-powered Network Attached Storage-enhed, komplet med USB-lagring, Windows-kompatibel netværksfildeling og endda dækker, hvordan du kører Plex på det!

Forberedelser

At skifte en Raspberry Pi 2 eller 3 til en Debian-powered NAS-enhed er nemmere end du tror, og det begynder at downloade den nyeste version af Open Media Vault til din pc. Desuden kan du downloade den nyeste version af Etcher USB / SD Card brænderværktøjet. Når alt er downloadet, skal du indsætte Micro SD-kortet i pc'en, du har til hensigt at blinke billedet med, og åbn Etcher-værktøjet.

Klik på knappen "Vælg billede", og navigér til det downloadede Open Media Vault-billede. Gå derefter til "vælg drev" og klik på Micro SD-kortet. Når billedet og SD-kortet er valgt, klik på "flash!" For at starte processen.

Når du blinker, skal du tage SD-kortet ud af din pc, sætte det i Pi og tænde det. Tilslut også et Ethernet-kabel, så Open Media Vault kan få adgang til netværket.

Bemærk: Har du brug for WiFi til OMV? Du skal først forbinde med Ethernet og derefter indstille den senere under Netværk i indstillinger.

Første start

Ud af boksen skal Open Media Vault til Pi understøtte SSH-forbindelser. Da det tændes, hvis det er tilsluttet et netværk, viser Pi den IP-adresse, som du kan oprette forbindelse til. Gå til din Linux-pc, åbn en webbrowser og indtast følgende i adresselinjen.

http: //the.ip.address

Du får se en login-grænseflade. I grænsefladen skal du indtaste "admin" for brugernavnet og "openmediavault" for adgangskoden.

Brugerkonfiguration

Ud af kassen tages de små ting i Open Media Vault. Men for at bruge det fuldt ud kræves en vis konfiguration. I grænsefladen skal du vælge "bruger". Dette vil tage dig til brugerhåndteringen. Klik på knappen "+ Tilføj" i brugerhåndteringen for at oprette en ny bruger.

Udfyld et lille brugernavn under navnetafsnittet. Tilføj en email ved siden af brugeren, hvis du ønsker det, og angiv adgangskoden. I det samme "Tilføj bruger" vindue skal du klikke på fanen "Grupper". For at spare tid, tildele brugeren til hver gruppe, du tror, du skal bruge.

For eksempel: Vil brugeren have adgang til Samba? Føj det til Samba-gruppen, og osv. Ved du ikke sikker på, hvilke grupper der skal tilføjes? Overvej at vælge så mange grupper, der giver mening, eller blot tilføje alle de grupper, der findes til din bruger (undtagen root).

Til sidst ændres under "Shell" / Bin / streg til / Bin / bash.

Bemærk: SSH skal være aktiveret som standard. Hvis det ikke er tilfældet, skal du klikke på "SSH" på sidepanelet. Derefter skal du klikke på "Aktiver".

Opsætning af USB-opbevaring

Raspberry Pi arbejder fra SD-opbevaring, og som følge heraf er der virkelig ikke meget plads til filer. For at løse dette problem, kom ud en USB-harddisk (et stort flashdrev er også OK) og sæt det i Pi's USB-port.

Når du har plugget det ind, skal du flytte til "File Systems", markere det i grænsefladen og klikke på "Mount".

Som standard understøtter OMV (og Debian) NTFS og forskellige Linux-filsystemer, så der er ingen grund til at omformatere dit USB-drev.
Som standard understøtter OMV (og Debian) NTFS og forskellige Linux-filsystemer, så der er ingen grund til at omformatere dit USB-drev.

Når USB-drevet er monteret, er det muligt at bruge det som det primære lagringssystem i Open Media Vault. Bare sørg for at oprette delte mapper (i NFS, FTP, SMB) på USB-drevet via grænsefladen, snarere end på SD-kortet.

Opsætning af netværksaktier

Den sidste del af oprettelsen af en Linux NAS er at aktivere netværkslagringen. For kompatibilitets skyld, dækker vi hvordan du opretter en SAMBA-del i denne artikel. Men hvis du har andre behov, understøtter Open Media Vault mange forskellige typer af netværksdelingsprotokoller.

For at oprette en netværksandel skal du søge efter "Tjenester" i sidelinjen. Under tjenester vælges "SMB / CIFS".

På SMB / CIFS-siden, klik på "Aktiver" for at starte Samba-tjenesten, og klik derefter på fanen "Aktier" for at begynde at arbejde med netværksmapper.
På SMB / CIFS-siden, klik på "Aktiver" for at starte Samba-tjenesten, og klik derefter på fanen "Aktier" for at begynde at arbejde med netværksmapper.

Klik på knappen "+ Tilføj" under aktier. Dette bringer den nye aktie grænseflade op. Herfra skal du klikke på + -tegnet for at gå til "Tilføj delt mappe" -grænseflade.

Vælg rullemenuen "enhed", og vælg den USB-lagerenhed, du tilføjede tidligere.
Vælg rullemenuen "enhed", og vælg den USB-lagerenhed, du tilføjede tidligere.

Hvis du har en eksisterende mappe, du vil bruge som den delte mappe, skal du navigere til den under stinavsnittet. Ellers skal du indtaste navnet på mappen, og OMV vil automatisk oprette en til dig.

Dernæst ændrer du tilladelserne for den delte mappe ved at gå til "Tilladelser". Rul ned og vælg "Alle: læs / skriv".

Klik på "Gem" for at anvende den nye del.

Tilslutning af Raspberry Pi

For at forbinde til din nyoprettede, Raspberry Pi-powered Linux NAS, skal du gøre følgende:

vinduer

Klik på explorer bar og indtast noget som ip.address.of.pi at få adgang til aktierne på netværket.

Linux / Mac

Brug filhåndtering, indtast smb: //ip.address.of.pi at forbinde over SMB til aktierne på netværket.

Populært emne.