Sådan tænder du forældrekontrol for Kodi

Indholdsfortegnelse:

Sådan tænder du forældrekontrol for Kodi
Sådan tænder du forældrekontrol for Kodi
Anonim

Kodi er en open source media center app, der giver dig adgang til en verden af indhold. Installer add-ons til at se udenlandske film, live sports broadcasts, Hollywood blockbusters og meget mere. Fordi softwaren er så udvidelig, er det dog let for børn at snuble over ting, du måske ikke vil have, at de skal se. Heldigvis gør Kodi det nemt at oprette forældrekontrol for at beskytte dem mod skade.

Image
Image

Vær sikker på en VPN

Hver gang du streamer en film, sender du usikrede data via din internetudbyder. Dette kan bruges til at spore downloads, overvåge din websurfing eller endda finde din rigtige placering. Kodi-brugere er også under særlig kontrol, da mange af appens tilføjelser kan downloade piratkopieret indhold. Brug af en VPN er den bedste måde at beskytte dig mod disse online farer. VPN'er opretter en privat tunnel mellem dig og internettet, der holder hele din aktivitet og din placering helt sikker.

Sådan vurderer du VPN'er til Kodi

Du behøver ikke en grad i datalogi til at vælge det bedste VPN. Vi strømlinede processen ved at levere en anbefalet service nedenfor. Vi har indsnævret listen ved at bruge følgende kriterier, så du kan downloade og streame med fuldstændig ro i sindet:

 • Ultra-hurtige servere
 • Nulloggningspolitik
 • Torrent og P2P downloads
 • Ubegrænset båndbredde

Den bedste VPN til Kodi - IPVanish

Image
Image

IPVanish har alle de rigtige funktioner til at holde dig sikker online. Tjenesten fungerer yderst godt sammen med Kodi, da den leverer hurtige downloadhastigheder og anonyme forbindelser, der giver dig mulighed for at streame alle de film du kan lide uden at opgive personlige oplysninger. Det hele starter med 256-bit AES-kryptering, der beskytter de data, du sender og modtager. En automatisk dræbningsafbryder afbryder forbindelsen for at forhindre utilsigtet identitet afslører, og DNS lækagebeskyttelse låser din placering, så ingen kan fortælle, hvor du bor. IPVanish understøtter dette med en nullogningspolitik, der dækker al trafik, hvilket betyder, at ingen af dine onlineaktiviteter nogensinde bliver gemt på deres servere.

Du behøver ikke ofre hastigheden for at få fordelene ved IPVanishs privatlivsfunktioner. Virksomheden driver et stort netværk af over 850 servere i 61 forskellige lande, hvilket giver dig masser af muligheder for hurtige, lavaktive forbindelser verden over. Det er ligegyldigt, om du bruger Kodi til at downloade en film eller bare at tjekke Facebook, IPVanish giver dig de bedste hastigheder, mens du holder dine private oplysninger lige, hvor det hører til.

*** IPVanish tilbyder en 7-dages pengene tilbage garanti, hvilket betyder at du har en uge til at teste det uden risiko. Bemærk, at Addictive Tips læsere kan gemme en massiv 60% her på IPVanish årlige plan, tager den månedlige pris ned til kun $ 4,87 / mo.

Tænd forældrekontrol i Kodi - Master Lock

Når vi siger, at Kodi har mange funktioner, mener vi det! Softwaren leveres med grundlæggende forældrekontrol ud af kassen, ingen ekstra installationer kræves. Det er dog noget af en skjult funktion, og opsætning betyder det at tage sig tid til at gøre en masse tilpasning. Det er i sidste ende værd, da Kodi's master lock-funktion giver dig mulighed for at vælge præcis, hvad dine børn har adgang til, lige ned til det mindste af detaljer.

Sådan tænder du forældrenes låsekontrol:

 1. Åbn Kodi og gå til hovedmenuen.
 2. Klik på tandhjulsikonet øverst til venstre.
 3. Klik på "Interface Settings"

  Image
  Image
 4. Klik på det lille gear nederst i venstre menu, indtil det står "Expert"

  Image
  Image
 5. Vælg fanen "Master lås".

  Image
  Image
 6. Vælg den øverste mulighed, "Master låsekode og indstillinger"

  Image
  Image
 7. Klik på den øverste "Master lock" option. Det begynder at sige "Disabled", men vi er ved at ændre det.
 8. En lille menu åbnes, så du kan vælge låsemuligheder:

  • handicappet
  • Numerisk adgangskode
  • Gamepad-knap combo
  • Fuldtekst adgangskode

   Image
   Image
 9. Numerisk adgangskode er den enkleste, selvom du måske vil gå med en fuldtekst adgangskode, hvis dine børn er ældre og muligvis gætter din nummerkode.
 10. Klik på "numerisk kodeord", og indtast derefter flere cifre og tryk "færdig". Der er ingen grænse for hvor mange numre du kan bruge, men fire eller fem skal være mange.
 11. Indtast din numeriske adgangskode på prompt og klik på "Done" igen.
 12. Tilbage i hovedlåsindstillingerne kan du nu vælge hvilke funktioner du vil beskytte med dit kodeord.

  Image
  Image
 13. Skift de funktioner, du ønsker (se nedenfor for flere detaljer), og klik derefter på "OK".
 14. Tilbage på hovedlåseskærmen, skal du kigge efter valgmuligheden "Spørg efter master låsekode ved opstart". Skift det til "on", hvis du vil forhindre adgang til hele Kodi-programmet.
 15. Dine indstillinger gemmes automatisk. Kodi vil nu bede om adgangskode, når de får adgang til de valgte sektioner eller andre vigtige menupunkter.

Master Lock Forældrekontrol - Detaljeret Forklaring

Indstilling af master lås adgangskoder er ikke bare en alt-eller-intet affære. Kodi lader dig vælge præcis, hvilke dele af softwaren der er beskyttet af en kode. Vil du bare holde børnene væk fra filmafsnittet? Intet problem. Hvad med at blokere adgangen til nye tilføjelsesprogrammer? Kan lige så godt! Se nedenfor for lidt mere detaljer om hver sektion. For at ændre disse muligheder, følg vejledningen ovenfor.

 • Lås musik vindue - Forhindrer adgang til musikafsnittet i Kodi.
 • Lås video vindue - Stopper adgang til alle Kodis videoer, herunder både film og tv-shows. Du vil nok gerne tænde dette!
 • Lås billeder vindue - Holder billedafsnittet låst med et kodeord.
 • Lås programmer og scripts windows - Stopper nogen fra at bruge de mere avancerede afsnit i Kodi's interface. En anden god til at tænde.
 • Lås filhåndtering - Låser filhåndteringssektionen, stopper nogen fra at tilføje nye lagerkilder eller gennemse aktuelle.
 • Lås indstillinger - Undgå adgang til indstillingspanelet. Du kan også vælge mellem de forskellige niveauer af indstillinger, alt fra grundlæggende til avanceret.
 • Lås add-on manager - Hold ubekræftede personer væk fra tilføjelsesskærmen. Forhindrer installation / afinstallation af tilføjelser samt adgang til kilder, der leveres af disse udvidelser.

Opsætning af en beskyttet profil for børn

Master lås er fantastisk, men lad os se det, du vil ikke være forstyrret med adgangskode skærme hver gang du vil se en film. Heldigvis giver Kodi dig mulighed for at oprette flere profiler og indstille specifikke til at udnytte master lock-funktionen. Følg nedenstående trin for at oprette en separat profil, dine børn kan bruge, der er fuldt beskyttet af et kodeord, du har angivet.

Sådan bruger du en forældrekontrolprofil:

 1. Åbn Kodi og gå til hovedmenuen.
 2. Klik på tandhjulsikonet øverst til venstre.
 3. Klik på "Profilindstillinger"

  Image
  Image
 4. Klik på "Generelt", og sørg for at "Vis login-skærm ved opstart" tændes.
 5. Klik på "Profiler" efterfulgt af "Tilføj profil …"

  Image
  Image
 6. Vælg et navn til din profil.
 7. Klik på "ok" i den næste menu.
 8. Rediger profilvinduet åbnes. Her kan du indstille en række muligheder, herunder profilbillede og mappe.

  Image
  Image
 9. Start med at klikke på "Lås indstillinger". Hvis du ikke har en masterlås tændt, bliver du bedt om at gøre det.
 10. Indstil indstillingerne for individuelle profillås. Disse er identiske med de ovennævnte master låsemuligheder. Vælg så mange som du vil, og klik derefter på "ok".
 11. Gå til indstillingen medieinfo og vælg alternativet til højre ved hjælp af pile. Dette bestemmer, hvilke film og musik den nye profil kan bruge. Vælg mellem deling med standardprofilen eller start fra bunden.
 12. Gør det samme for mediekilderne valg, vælg mellem deling eller adskille data.
 13. Klik på "ok", og vinduet rediger profil lukkes.
 14. Du bliver bedt om at vælge mellem at starte med nye indstillinger eller kopiere standardindstillingen. Klik på "start frisk" for en tom profil.
 15. Den nye profil vil blive indstillet. Hver gang du starter Kodi bliver du bedt om at vælge en profil og logge ind. Du vil holde fast ved din mesterprofil; dine børn vil have den ene bevogtet af forældrekontrol adgangskoder kun du vil vide.

Hvad hvis du glemmer dit Master Lock Password?

Kodi giver dig tre chancer for at indtaste dit kodeord, så det låser dig helt ud. Det er fremragende til at forhindre brute force-indgange, men ikke så godt, hvis du har smørfingre. Med lidt arbejde kan du rent faktisk nulstille din master lås adgangskode uden at åbne Kodi. Denne proces nulstiller nogle af dine login muligheder, men det påvirker ikke dine aktuelle profiler.

Det første du vil gøre er at finde Kodi's profiles.xml fil. Dette er placeret i brugerdata mappe inde i din installationskatalog. Brug dit operativsystems søgefunktion til at finde det, eller bliv til stedet ved hjælp af stierne nedenfor.

 • Android - Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi / userdata /
 • iOS - / privat / var / mobile / Bibliotek / Indstillinger / Kodi / userdata /
 • Linux - ~ / .kodi / userdata /
 • Mac - / Brugere / [Dit brugernavn] / Bibliotek / Application Support / Kodi / userdata /
 • vinduer - C: Users [Dit brugernavn] AppData Roaming Kodi userdata
 • Windows (alternativ) - Åbn menuen "Start", skriv% APPDATA% kodi userdata, tryk derefter på "Enter"

Sådan fjerner du master lås adgangskoden:

 1. Luk Kodi på din lokale enhed.
 2. Brug stierne ovenfor til at finde din profiles.xml-fil, og åbn den derefter ved hjælp af en teksteditor.
 3. Nede på toppen af filen ses et tag, der ser sådan ud: rigtigt
 4. Slet alt mellem tags, hvilket i dette tilfælde er "sandt". Tagget vil se sådan ud, når du er færdig:
 5. Gør det samme for de næste otte poster. Alle begynder med "lås".Afsnittet skal se sådan ud, når du er færdig:

 1. Genstart Kodi. Du går direkte til hovedprofilen uden at skulle logge ind.
 2. Indstil dine master lock-præferencer igen. Se afsnittene ovenfor for en detaljeret vejledning.

Brug en Kodi Add-on til bedre forældrekontrol

Den indbyggede masterlås giver en god balance mellem brugervenlighed og stærk forældrekontrol. Hvis du vil have finkornet kontrol over, hvad dine børn har adgang til, skal du installere en tredjeparts add-on. Disse uofficielle udvidelser udvikles af eksterne kilder, kodere, der ikke er direkte tilknyttet Kodi-holdet. Du skal installere det, der hedder et lager, før du kan bruge et tilføjelsesprogram, som i det væsentlige er en stor zip-fil, der indeholder snesevis af tilføjelser pakket sammen. Bare rolig, det kan måske være forvirrende i starten, men det er hurtigt og nemt at installere Kodi-add-ons. Faktisk vil vi gå igennem hele processen nedenfor.

Før du kommer i gang, er der en Kodi-indstilling, du skal skifte, så den kan downloade filer til dig. Følg disse trin, og du vil være klar til at begynde:

 1. Åben Kodi, og klik på gearikonet for at komme ind i menuen System.
 2. Gå til Systemindstillinger> Tilføjelser
 3. Skift skyderen ved siden af indstillingen "Ukendte kilder".
 4. Godkend advarselsmeddelelsen, der dukker op.

Bemærk: Kodi-fællesskabet er fyldt med uofficielle add-ons, herunder nogle, der kan få adgang til ubekræftet eller piratkopieret indhold. AddictiveTips tillader ikke eller tilskynder nogen overtrædelse af ophavsretlige begrænsninger. Vær opmærksom på loven, ofre og risici for piratkopiering, inden du får adgang til ophavsretligt beskyttet materiale uden tilladelse.

Stærk forældrekontrol med PinSentry Add-on

Master lås lader dig forsegle kategorier af indhold med en enkelt forældrenes adgangskode. PinSentry bliver endnu mere detaljeret med evnen til at låse individuelle mapper, videoer, plug-ins, add-ons og meget mere. Det er så detaljeret, at du måske ikke engang skal oprette en separat profil til dine børn. Vælg bare en stærk PIN-kode, vælg hvilket indhold du vil beskytte, og det er det.

For at installere PinSentry skal du tilføje uRepo-depotet. Følg trinene herunder for at tilføje det til din version af Kodi, og fortsæt derefter med at installere tilføjelsen selv.
For at installere PinSentry skal du tilføje uRepo-depotet. Følg trinene herunder for at tilføje det til din version af Kodi, og fortsæt derefter med at installere tilføjelsen selv.

Sådan installeres PinSentry:

 1. Åbn Kodi på din enhed.
 2. Klik på tandhjulsikonet for at komme ind i menuen System.
 3. Gå til Filhåndtering> Tilføj kilde
 4. Indtast følgende URL præcis som den vises: http://urepo.org/install
 5. Navngiv det nye lager ".urepo" for nem adgang.
 6. Klik på "OK".
 7. Gå tilbage til Kodi hovedmenuen.
 8. Vælg "Tilføjelser"
 9. Klik på ikonet Åbn boks øverst i menulinjen.
 10. Vælg "Installer fra zip-fil"
 11. Vælg "uRepo Repository"
 12. Installer filen med navnet repo.urepository.zip

  Image
  Image
 13. Gå tilbage til menuen Tilføjelser og klik på ikonet for åbent boks igen.
 14. Vælg "Install from repository"
 15. Find og klik på "uRepo Repository"

  Image
  Image
 16. Gå til "Video add-ons"
 17. Rul ned og klik på "PinSentry", og installer derefter.

  Image
  Image

Sådan bruger du PinSentry:

 1. Gå til Kodis hovedmenu.
 2. Naviger til Tilføjelser> Mine tilføjelser> Alle
 3. Vælg PinSentry fra listen.
 4. Klik på ikonet "Configure" nederst på skærmen.
 5. Under "Opsætning" skal du vælge de indstillinger, du bedst kan lide. Du kan også forlade alt til standardværdien.
 6. Klik på "Indstil Pin Value", vælg en numerisk pinkode, og indtast derefter igen, når du bliver bedt om det.
 7. Klik på fanen "Aktivitet" og indstil disse muligheder, som du finder passende. Vigtige er video afspilning, plugins og repository adgang.
 8. Indstil eventuelt konfigurationerne under fanerne Avancerede og tidsbegrænsninger. PinSentry har god standard, så du behøver ikke bekymre dig om det lige nu.
 9. Luk indstillingsvinduet, og kør PinSentry.
 10. Naviger kategori menuen og vælg hvert enkelt stykke indhold, du vil låse med en pinkode. Et afkrydsningsfelt vises ved siden af et emne, hvis det aktuelt er beskyttet.
 11. Når du er færdig, gå tilbage til hovedmenuen. Alt dit valgte indhold beskyttes nu af den tilpassede pinkode.

Er det sikkert at installere Kodi Add-ons?

Kodi-samfundet er fyldt med tusindvis af kodere, fans, frivillige og udviklingsgrupper. Der er så meget indhold, det kan til tider være overvældende, især hvis du bare er her for at se nogle film. Selv om det er sjældent, har nogle mennesker rapporteret, at der opstår virus og malware, når du installerer tredjeparts add-ons. Også nogle udvidelser har adgang til piratkopieret indhold uden din viden, hvilket kan bryde lokale love.

Du kan beskytte dig selv ved at tage et par enkle forholdsregler. Først skal du holde fast med pålidelige lagre så ofte som muligt. Repo management teams verificerer add-ons, før de inkluderes i deres downloads, hvilket giver et ekstra sikkerhedsniveau. Det er også en god ide at holde din firewall, anti-virus software og VPN aktiv hver gang du bruger Kodi, bare i tilfælde. Endelig downloader og bekræfter vi alle tilføjelser og repo i vores artikler. Hvis det fremgår af ovenstående, var alt arbejde og sikkert på tidspunktet for skrivningen.

Læser Tips til brug af forældrekontrol

Vi dækkede kun nogle få af de bedste metoder til at indføre forældrekontrol til Kodi. Der er mange andre måder at sætte adgangskoder for at holde dine børn sikre! Har du en favorit metode, du finder nem at bruge og praktisk? Lad alle kende i kommentarerne nedenfor!

Efterlad en kommentar

Populært emne.