Sådan spiller du Arcade Spil ved hjælp af MAME på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan spiller du Arcade Spil ved hjælp af MAME på Linux
Sådan spiller du Arcade Spil ved hjælp af MAME på Linux
Anonim

Ønsker du at tage en tur ned nostalgi banen og spille nogle gamle arkadespil med din Linux PC? For øjeblikket er den bedste måde at efterligne ethvert arkadeskab på, at bruge MAME på Linux. Denne software er en multifunktionsemulator, der gør det muligt at køre forskellige typer arkadekabinet spil på enhver pc. Det er open source, har masser af funktioner, og er meget pålidelig.

Bemærk: Addictivetips på ingen måde opmuntrer eller condones ulovlig download eller distribution af ROM eller BIOS-filer til MAME. Hvis du vælger at installere MAME, skal du bruge dine egne spil-ROM'er og BIOS-filer, du har sikkerhedskopieret til din pc, lovligt.

Installer Mame On Linux

Der er flere implementeringer af MAME-emuleringssoftwaren. For de fleste Linux-distributioner bliver det nemt at gribe og komme i gang. For andre Linux-distributioner skal du manuelt opbygge softwaren.

Softwaren kører som et fuldskærms program, som brugere kan interagere med ved hjælp af en mus, der gør den perfekt til dem, der ønsker at slå en Linux-pc til et arkadeskab. For at installere softwaren skal du åbne en terminal og gøre følgende:

Ubuntu

Mame er tilgængelig for Ubuntu, men brugere kan ikke installere det uden først at muliggøre yderligere software repositories. Den, der skal tændes for Mame-emulatoren, er "Universe". For at aktivere universets softwarekilde skal du åbne en terminal og indtaste følgende:

sudo add-apt-repository universet

Ovennævnte kommando fortæller systemet, at det er OK at bruge Universe som en software kilde. Det næste skridt er at opdatere systemet og opdatere cachen for at afspejle de ændringer, vi har foretaget. Dette gøres med kommandoen apt update.

sudo apt opdatering

Med universet aktiveret installerer Mame på Ubuntu:

sudo apt install mame

Debian

sudo apt-get install mame

Arch Linux

Mame er tilgængelig for Arch Linux, men brugerne skal kompilere det for at det skal fungere. Sådan gør du det. Først skal du åbne terminalen og bruge den til at installere de forskellige afhængigheder, som softwaren har brug for for at den skal kunne bygges rigtigt.

sudo pacman -S base-devel git sdl2 gconf sdl2_ttf gcc qt5

Brug git-værktøjet, tag den nyeste version af Mame-kildekoden.

git klon https://github.com/mamedev/mame.git

Indtast den klonede Mame-mappe ved hjælp af cd-kommandoen.

cd mame

Endelig kompilere softwaren.

lave

Fedora

sudo dnf installere mame

OpenSUSE

sudo zypper installere mame

Andre Linuxes

Mame kan nemt kompileres på enhver Linux distribution med lidt problemer. De eneste krav er grundlæggende kompilerende værktøjer som GCC, SDL og rammerne. Kilden selv er tilgængelig på Github, og udvikleren har også instruktioner til kompilering på Linux.

Konfiguration af Mame

Mame er ikke som de andre emulatorer på Linux og afhængigt af hvordan du installerer det tager lidt tid at komme i gang. Hvis du har installeret Mame via en pakkechef (Ubuntu, Fedora og osv.), Skal du åbne et terminalvindue og indtaste: mame

Dette vil køre emulatoren. Alternativt kan du prøve hurtigstartmenuen. Trykke ALT + F2 på tastaturet, skriv derefter "mame" og tryk enter. Skal åbne fuldskærm emulering app.

Bemærk: Mame-emuleringsværktøjet findes også i din ansøgnings launcher (hvis du installerede det og ikke opbyggede det).

Ved den første lancering vil emuleringsværktøjet nægte at arbejde. Dette skyldes, at der ikke er nogen ROM'er (eller BIOSer til de mange arkadeskabe) at arbejde med. For at tilføje videospil-ROM'er til programmet, skal du åbne et terminalvindue og få en root shell:
Ved den første lancering vil emuleringsværktøjet nægte at arbejde. Dette skyldes, at der ikke er nogen ROM'er (eller BIOSer til de mange arkadeskabe) at arbejde med. For at tilføje videospil-ROM'er til programmet, skal du åbne et terminalvindue og få en root shell:

sudo-s

Herefter navigerer du til terminalen, uanset hvor dine ROM-filer findes på din pc.

cd / home / brugernavn / min-eksempel-mappe

Kopier ROM-filer over fra mappen til ROM-mappen.

cp -r / home / brugernavn / min-eksempel-mappe / * / usr / local / share / games / mame / roms

Kompilere MAME fra kilde i stedet for at installere det via en binær pakke? I så fald virker instruktionerne ovenfor ikke. Gør ikke rod i terminalen. I stedet skal du gøre følgende for at få det i gang:

cp -R ~ / min-eksempel-mappe / * ~ / mame / roms

Hver gang du gerne vil starte emulatoren:

cd ~ / mame./mame64

Alternativt kan du åbne filhåndteringen, navigere til / Home / brugernavn / mame, højreklik på mame64 og lancere den.

Husk, at ingen Arcade ROM-filer fungerer korrekt uden de rigtige BIOS-filer. På grund af juridiske grunde er det ikke OK at blot distribuere disse filer på internettet. For at få disse filer lovligt, og placere dem i / Usr / local / share / spil / mame / bibliotek eller / home / brugernavn / mame / rom'er

Lancering af et spil

Et spil starter kun i Mame, hvis det har de rigtige BIOS-filer. For eksempel: Hvis du vil køre Metal Slug 5, vil du have brug for NeoGeo BIOS-filer samt ROM'en til selve spillet. Placer de individuelle NeoGeo BIOS-filer inde i Metal Slug 5-mappen.

Du skal muligvis gentage denne proces for hvert spil at arbejde, da der ikke findes nogen root-BIOS-mappe til at arbejde med.
Du skal muligvis gentage denne proces for hvert spil at arbejde, da der ikke findes nogen root-BIOS-mappe til at arbejde med.

Når filerne er, hvor de skal være, skal du bare starte Mame-appen og bruge menuvalg til at vælge et spil. Herfra vises en advarselsmeddelelse.

Konfiguration af en controller

Konfiguration af controller input til spillere i MAME emulatoren starter ved at vælge "Configure General Inputs" ved starten. Dette åbner en menu med en liste over kontrolkonfigurationsindstillinger for spillere 1 - 8. Indsæt en gamepad og vælg den afspiller, du vil konfigurere.

I hver enkelt menu skal brugeren tildele afspillere knapper. Gå ned på listen, vælg kontroltasten, og tryk på Enter-tasten for at genkarte.
I hver enkelt menu skal brugeren tildele afspillere knapper. Gå ned på listen, vælg kontroltasten, og tryk på Enter-tasten for at genkarte.

Når muligheden for at genkarte starter, tryk på den ønskede knap på gamepad, tastatur (og osv.) For at kortlægge de specifikke knapper til den aktuelle afspiller. Husk at du skal gøre dette for hver gamepad og spiller.

Indsættelse af mønter

I betragtning af at MAME betyder "multiple arcade machine emulator", vises meddelelsen "insert coin" ofte. Bare rolig, medmindre du installerer en møntlæser og sætter den op, vil softwaren ikke bede om kvartaler. I stedet skal du trykke på en knap for at simulere en mønt, der indsættes.

Mønten styrer standard til 5-8 på nummerrækken. Tryk på en for at indsætte, og start spillet. Derudover er afspillerens startknapper 1-4 (en knap for hver spiller).

Populært emne.