Sådan installeres Drupal på Ubuntu Server

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Drupal på Ubuntu Server
Sådan installeres Drupal på Ubuntu Server
Anonim

En god måde at opbygge en hjemmeside på er at bruge et content management system. Et af de bedste CMS-værktøjer, der skal bruges, især på Linux-servere, er Drupal. Det er et avanceret websted værktøj med snesevis af funktioner, der gør det muligt for brugerne hurtigt at bygge en hjemmeside nemt, på deres egne vilkår. Sådan installeres Drupal på Ubuntu-serveren.

Forudsætninger

Inden du installerer Drupal på din Ubuntu-server, er det en god idé at bruge opdateringsværktøjet til at opdatere alt. Dette sikrer, at al software, der kører på den, er opdateret.

sudo apt opdatering sudo apt opgradering -y

Herefter skal du også installere afhængigheder. Disse er afgørende for, at Drupal CMS-softwaren fungerer korrekt.

sudo apt-get installer php php-mysql php-gd php-curl php-ssh2

Ud over disse afhængigheder skal du være sikker på at du allerede har fået en LAMP (eller LEMP, hvis du bruger Nginx) stack installeret på Ubuntu. Hvis ikke, skal du hurtigt installere alt, hvad der behøves for at køre webapplikationer på Ubuntu-serveren med:

sudo apt install lamp-server ^

Under LAMP-installationen bliver du bedt om at oprette en rodadgangskode til MySQL. Sørg for at vælge noget sikkert, så det ikke bliver kompromitteret. Vær desuden sikker på at denne adgangskode er forskellig fra serverens rodbruger. Brug af samme rodadgangskode til din Ubuntu Linux root-bruger og SQL-databasen er en farlig ting at gøre og vil føre til meget, meget dårlige ting.

Når du har installeret alt, skal du starte Apache manuelt:

sudo service apache2 start

Installer Drupal

Afhængighederne er tilfredse, og alle nødvendige webapplikationer installeres og fungerer korrekt. Næste trin er at downloade den nyeste version af Drupal til serveren. Gå til webstedet drupal.org, og tag tar.gz-versionen. For at gøre det nemmere at downloade direkte til serveren, højreklik på download-knappen, klik på "Kopiér linkplacering" og gå til terminalen.

Brug derefter wget til at downloade værktøjet over SSH til din server. Brug ikke SSH? Overvej at downloade tar.gz til et flashdrev, og tilslut det derefter.
Brug derefter wget til at downloade værktøjet over SSH til din server. Brug ikke SSH? Overvej at downloade tar.gz til et flashdrev, og tilslut det derefter.

wget -P / tmp / https://ftp.drupal.org/files/projects/drupal-8.4.4.tar.gz

Drupal er downloadet, nu er det tid til at installere det til webserverens rod-mappe.

tjære xzvf /tmp/drupal-8.4.4.tar.gz -C / var / www / html / --strip-components = 1

Opdater derefter tilladelserne i HTML-mappen.

chown www-data: www-data -R / var / www / html / chmod -R 755 / var / www / html /

Opsætning af Drupal Database

Drupal har brug for en database til at interagere med, før serversoftwaren selv vil indlæse korrekt. For at oprette en ny database skal du bruge denne kommando og logge ind på systemet ved hjælp af root-adgangskoden, der er konfigureret til SQL tidligere.

mysql -u rod-p

Nu hvor du er logget ind, er det tid til at begynde at interagere med databaseprogrammet. Start med at gøre databasen selv:

opret database drupal;

Opret derefter en ny bruger til den database, som Drupal CMS-softwaren kan bruge. Sørg for at ændre området "securepassword" med en ny adgangskode.

Bemærk: Brug IKKE den samme adgangskode til denne bruger som den, du har oprettet til root SQL-brugeren. I stedet skal du generere en unik, sikker en.

Husk at brugernavnet Drupal vil bruge er: drupalsite.

give alle privilegier på drupal. * til drupalsite @ localhost identificeret af 'securepassword';

Når du er færdig, skyll SQL databaseprivilegierne, og log ud.

flush privilegier; Afslut

Konfiguration af Drupal

Drupal har flere konfigurationsændringer og tweaks, der skal foretages, før Drupal CMS-softwaren vil begynde at fungere korrekt. Den første bit af tweaks har at gøre med Apache webserveren.

Først skal du aktivere omskrivningsmodulet, så Drupal kan ændre tingene efter ønske.

sudo a2enmod omskrivning

Derefter opretter du en ny tom Drupal-konfigurationsfil, der skal bruges i mappen "Sites-Available".

sudo touch /etc/apache2/sites-available/drupal.conf

Lav en symlink og link den nye config-fil oprettet i mappen "Sites-Available" og link den til mappen "Sites-enabled". Hvis du gør dette, bliver det gjort, så Apache2-webserveren muliggør Drupal CMS-softwaren.

sudo ln -s /etc/apache2/sites-available/drupal.conf/etc/apache2/sites-enabled/drupal.conf

Endelig, brug værktøjet nano tekst editor til at indstille alt.

sudo nano /etc/apache2/sites-available/drupal.conf

Indsæt følgende kode i drupal.conf:

ServerAdmin [email protected] DocumentRoot / var / www / html / ServerName domain.com ServerAlias www.domain.com Valg FollowSymLinks AllowOverride Alle Ordrer tillader, nægte tilladelse fra alle ErrorLog /var/log/apache2/domain.com-error_log CustomLog /var/log/apache2/domain.com-access_log almindeligt

Gem filen med Ctrl + O og afslut med Ctrl + X.

Endelig genstart Apache webserveren for at afspejle ændringerne.

sudo service apache2 genstart

Brug af Drupal

Drupal er helt oprettet og klar til brug. Det næste skridt er at gå igennem og køre Drupal Installation script. Softwaren vil gå igennem oprettelsen af en konto og få alt til at køre korrekt.
Drupal er helt oprettet og klar til brug. Det næste skridt er at gå igennem og køre Drupal Installation script. Softwaren vil gå igennem oprettelsen af en konto og få alt til at køre korrekt.

Når Drupal er helt oprettet, vil du kunne oprette din nye hjemmeside!

Populært emne.