Sådan skifter du kerner i Manjaro Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan skifter du kerner i Manjaro Linux
Sådan skifter du kerner i Manjaro Linux
Anonim

En af fordelene ved Manjaro Linux er dens evne til at bruge og installere flere versioner af Linux-kernen på én gang. At skifte gennem forskellige versioner af Linux på flugt er en fantastisk måde at sikre, at dine enheder altid kører på deres bedste. Manjaro Linux gør et rigtig godt stykke arbejde med at tage Arch Linux og forenkle det til normale brugere. Det bygger ofte stjernens GUI-værktøjer omkring en ellers kompleks kommandolinjeløsning. Bytte kernen er ikke anderledes. Hvis brugere vil opgradere (eller endog nedgradere) til en hvilken som helst version af Linux, er den nemmeste måde at skifte kerner i Majaro at bruge GUI-værktøjet. Sådan fungerer det.

Start med at trykke på Windows-tasten på tastaturet for at åbne Manjaro-menuen. Inde i søgefeltet, søg efter "Manjaro Settings Manager" og lancere den.

Bemærk! Hvis du bruger en fællesskabsversion af Manjaro Linux, i stedet for den traditionelle udgivelse, se gennem indstillingerne og start "Manjaro Settings Manager".

Inde i indstillingsadministratoren er der et par muligheder at vælge imellem. Glem resten af mulighederne, da den eneste, der betyder noget i denne vejledning, er "Kernel". Klik på pingvin ikonet for at åbne GUI kernel management værktøj.

Skift kerner via GUI

Manjaro kernel management værktøj har mange forskellige Linux kerner at vælge imellem; både nye og forældede. Fra januar 2018 kører den nyeste stabile udgivelse af Linux (aka version 4.14).
Manjaro kernel management værktøj har mange forskellige Linux kerner at vælge imellem; både nye og forældede. Fra januar 2018 kører den nyeste stabile udgivelse af Linux (aka version 4.14).

For de fleste brugere er version 4.14 perfekt. Men hvis du er en strømbruger, og du ønsker at få lidt mere ud af din Manjaro Linux-pc, har du mulighed for at installere en ustabil kerne. Alternativt, hvis dine enheder fungerer bedre med ældre kerner, er denne mulighed også tilgængelig.

Opgradering af kerner i Manjaro

For at installere en ustabil kerne skal du kigge efter en udgivelse, der har ".r" efter den og klik på "installer" knappen. Hvis du f.eks. Vil køre den nyeste 4.15 Linux-udgivelseskandidat, skal du klikke på installeringsknappen efter "Linux 4.15.r180118.gdd"

Nedgradering Kerner I Manjaro

Generelt er det fjollet at nedgradere til versioner af Linux. Med hver ny udgivelse introduceres sikkerheds patches samt nye drivere. Men i nogle tilfælde med Linux-udgivelser kan der opstå problemer (uanset årsag). Hvis du mener, at din maskine fungerede bedre på en tidligere version af Linux, gør Manjaro-kernelværktøjet det meget nemt at rulle tilbage, og endda installere flere kerneversioner ad gangen.

For at installere en ældre kerne skal du klikke på "installer" ved siden af alle versioner af Linux under version 4.14. Når du har klikket på installeringsknappen, bliver du bedt om at indtaste dit kodeord. Gør det, og installationen begynder.

Når installationen er færdig, skal du genstarte din pc og vælge den version, du installerede på startskærmen.

Bemærk: Gamle versioner af Linux går tilbage så langt som 3.16 på Manjaro.

Afinstallation af gamle kerner

Fjernelse af en gammel kerne fra Manjaro fungerer på samme måde som at installere en ny. For at starte, skal du åbne Manjaro Settings Manager og klikke på pingvin ikonet. Herfra ruller du ned og vælger den installerede Linux-kerne, som du vil afinstallere. Klik på "afinstaller" knappen for at starte fjernelsen.

Hvad der følger er, at systemet beder om et kodeord. Indtast det korrekt, og Manjaro vil rense kernen fra Grub og resten af systemet. Husk, at du ikke kan afinstallere en version af Linux-kernen fra Manjaro, hvis du bruger den. Du skal først skifte til en anden kerne.

Skift Kerner Via Terminal

Sammen med at installere kerner via Manjaro Linux kernel management tool, kan brugerne også installere (og afinstallere) forskellige versioner af Linux kernen via terminalen og pacman pakke manager. For at finde versioner af Linux-kernen, åbn en terminal og brug dette søgemønster:
Sammen med at installere kerner via Manjaro Linux kernel management tool, kan brugerne også installere (og afinstallere) forskellige versioner af Linux kernen via terminalen og pacman pakke manager. For at finde versioner af Linux-kernen, åbn en terminal og brug dette søgemønster:

pacman -Ss linux4 * | grep "kerne og moduler"

Vil du have en version af Linux til Manjaro Linux, der er under version 4.x? I bekræftende fald, prøv dette søgemønster i stedet. Vær venlig at forstå, at dette søgemønster ikke er perfekt.

pacman -Ss linux3 * | grep "kerne og moduler"

Ved at bruge en *, vil pakkehåndteringen liste alle Linux-pakker med 3.x eller 4.x. Når du har fundet ud af den nøjagtige version af kernen, du gerne vil installere, er processen lige så enkel som at installere et andet program via pacman i terminalen. For eksempel: Hvis du vil installere 4.12-versionen af kernen, ville du gøre:

sudo pacman -S linux412

Fjernelse af kerner i Manjaro Via Terminal

Udrensning gamle eller alternative kerner installeret på Manjaro kan styres ret pænt i højre terminal via pakkechefen. For at gøre dette skal du først kombinere pacmanværktøjet med et filter for at finde det nøjagtige navn på kernepakken, der skal fjernes.

pacman -Ss linux4 * | grep "installeret"

Endnu en gang, hvis du vil filtrere ud installerede kerner, der starter med 3, snarere end 4, kan du prøve at bruge dette mønster i stedet:

pacman -Ss linux3 * | grep "installeret"

Denne metode er ikke perfekt, men den vil markere de fleste (hvis ikke alle) Linux kerner i øjeblikket installeres inde i Manjaro. Herfra tager du mærke til pakkenavnet, og bruger pakkehåndteringsværktøjet til at fjerne det fra systemet.

sudo pacman -R linux412

Populært emne.