Sådan anvendes et filter til flere lag på en gang i Photoshop

Indholdsfortegnelse:

Sådan anvendes et filter til flere lag på en gang i Photoshop
Sådan anvendes et filter til flere lag på en gang i Photoshop
Anonim

Photoshop er en kompleks app med mange værktøjer. At arbejde i det er tidskrævende og det er ikke ligefrem designet til at være let at lære eller bruge. Dette er et kompromis, der sker, når du har et værktøj som er så komplekst som Photoshop. Du skal ofre brugervenlighed til flere værktøjer og funktioner. Filtre er et almindeligt anvendt værktøj i Photoshop. Du kan anvende flere filtre på et lag og de samme filtre til flere lag. Selvfølgelig, hvis du vil anvende et filter på flere lag, vil det tage et stykke tid at gøre det en ad gangen. Hvad filtre angår, har Photoshop en måde at gøre det mindre repeterende. Den har en funktion kaldet 'Smart Filter', som lader dig anvende et filter på flere lag på én gang. Sådan fungerer det.

Anvend et filter til flere lag

Trin 1: Åbn en Photoshop-fil. Sørg for at du kan se vinduet Lag. Hvis du ikke kan, eller du ikke ved, hvordan det ser ud, skal du gå til Vindue> Lag fra øverste menulinje og sørge for Lag er tjekket. Derefter skal du klikke på fanen Lagvindue som vist nedenfor.

Image
Image

Trin 2: Vælg de lag, du vil anvende filteret på. Du kan vælge alle lag i en rækkefølge ved at holde Shift-tasten nede. For at vælge lag tilfældigt skal du holde Ctrl / Cmd-tasten nede og klikke på de lag, du vil vælge. Når du har valgt lagene, skal du gå til Filter> Konverter til smarte filtre. Hvad dette gør er, at det fusionerer de lag, du har valgt. Det er i det mindste sådan, det vises i din fil. Dine lag vises alle som et enkelt lag. Dette kan få dig til at tro, at lagene ikke længere kan redigeres individuelt, men det er ikke tilfældet. Vi vil forklare dette mere detaljeret lidt senere.

Image
Image

Trin 3: Når lagene er blevet grupperet / smeltet sammen i et enkelt lag for smarte filtre, kan du anvende filtrene. Vælg det smarte filterlag, og gå derefter til Filter, og vælg et filter fra de tilgængelige. Filtret vil blive anvendt på alle valgte lag. Af hensyn til denne artikel brugte vi Stylize> Tiles filter.

Image
Image

Redigering af et smart filterlag

For at redigere et af lagene i et smart filterlag skal du dobbeltklikke på det. Dette åbner en ny Photoshop-fil, der er opkaldt efter det smarte filterlag. Denne fil vil have hvert lag, der blev slået sammen for at danne det smarte filterlag som et separat lag. Rediger lagene i denne fil, og gem dine ændringer, når du er færdig. Ændringerne afspejles i din hovedfil.

Populært emne.