Sådan sporer du data brugen af Netflix

Indholdsfortegnelse:

Sådan sporer du data brugen af Netflix
Sådan sporer du data brugen af Netflix
Anonim

Tjenester som Netflix og Hulu forbruger meget båndbredde. Dette er ikke et designfejl af nogen art med tjenesterne. De streamer medier, ofte i HD, så det er grunden til, at de vil forbruge en masse data. Hvis din dataforbrug er ude af kontrol, og du har binging på Netflix lidt for meget, vil du måske vide, hvor meget dit dataforbrug er på grund af Netflix, og hvor meget af det er andre ting. Sådan kan du spore dataanvendelsen af Netflix, og begrænse den.

Data brug af Netflix - Windows

Dette afsnit omhandler datanvendelse af den officielle Netflix app til Windows 10. Hvis du foretrækker at se Netflix in Edge, men ikke bruge Edge til normal browsing, fungerer dette afsnit også for dig. Hvis den browser, du ser Netflix på, er den samme, som du bruger til din normale hverdagss browsing, skal du springe til browsersektionen i denne artikel.

Windows 10 har et indbygget dataovervågningsværktøj. Det kan give dig statistik for både en Wi-Fi og Ethernet-forbindelse. Brugen er fordelt på basis af per-app. Du kan se brugen i de sidste 30 dage.

Åbn appen Indstillinger og gå til Netværk og internet. Vælg fanen Databrug og klik på 'Vis brugsoplysninger'.

Rul ned til Netflix-appen, eller hvis du ser Netflix in Edge, rul ned for at få vist dataforbrug ved Edge.
Rul ned til Netflix-appen, eller hvis du ser Netflix in Edge, rul ned for at få vist dataforbrug ved Edge.
Image
Image

Data brug af Netflix - macOS

macOS har ikke en dedikeret Netflix app. Brugere er derfor tvunget til at bruge en browser, hvis de vil se Netflix. Spring videre til browsersektionen.

Data brug af Netflix - iOS & Android

Smartphones forbinder både med et WiFi-netværk og et mobilnetværk. Hvis du vil overvåge datafilbruget af Netflix på dit mobilnettet, behøver du ikke ekstra værktøjer. Både iOS og Android leveres med værktøjer, der er indbygget i operativsystemet til overvågning af dataudnyttelse på mobilenheder pr. App.

Cellular Network

iOS, åbner appen Indstillinger og går til Cellular. Vent til listen over apps, der skal indlæses under mobildataforbindelsen, for at se, hvor meget data Netflix-appen har brugt.

Android (Oreo), åbner appen Indstillinger og går til Netværk og internet. Tryk på Data Brug og derefter Mobil Data Brug. Se efter Netflix-appen for at få vist datakonsumtion.

WiFi netværk

På både iOS og Android har du brug for en app, der kan overvåge data på en per-app, pr. Forbindelse, hvis du vil se dataforbrug af Netflix via et WiFi-netværk. Der er en hel del forskellige apps derude, der passer til regningen. Hvis du leder efter noget gratis, anbefaler vi Min Data Manager som er tilgængelig for både iOS og Android. For at kunne arbejde, installerer den et VPN til overvågning af netværkstrafik, hvilket kan være et problem, hvis du bruger en VPN til Netflix.

Image
Image

Data brug af Netflix - Browsers

Browsere er lidt komplicerede, når det kommer til overvågning af data på et sted. Nogle browsere, som f.eks. Chrome, giver dig mulighed for at se den samlede dataanvendelse, men vil ikke bryde oplysningerne ned på et per-domænebasis. Heldigvis har de fleste almindelige browsere en udviklerkonsol, der kan spore netværksforbrug.

Åbn Netflix i din browser og tryk på F12-tasten. Vælg fanen Netværk. Hvis din browser understøtter det, skal du vælge 'log' og opdatere siden. Se Netflix og i slutningen af en binge kan du se, hvor meget data der blev brugt. Du skal gøre dette for hver enkelt Netflix-session, da browsere ikke aktivt overvåger et domæne til netbrug.

Image
Image

Begræns data brugen af Netflix

Netflix apps giver dig mulighed for at begrænse, hvor mange data der bruges. Du kan ikke tvinge det til at bruge en vis mængde data, men du kan tvinge det til at bruge færre eller flere data. Dette gøres ved at begrænse kvaliteten af den video, Netflix vil streame. Hvis du ser på skrivebordet, skal du indstille afspilningskvaliteten fra dine kontoindstillinger.

Log ind på Netflix, og klik på din profilikon øverst til højre og vælg Konto. Klik på Afspilningsindstillinger under Kontoindstillinger under Min profil, og vælg afspilningskvalitet. Dette indstiller afspilningskvaliteten til din profil. Andre profiler i din konto bruger den maksimale kvalitet, der er tilgængelig på din konto.

På iOS og Android skal du gå til Netflix-appens indstillinger. Under Standardkvalitet vælges Standard for at tvinge Netflix til at forbruge mindre data. Dette gælder for streaming over både cellulære og WiFi-netværk.
På iOS og Android skal du gå til Netflix-appens indstillinger. Under Standardkvalitet vælges Standard for at tvinge Netflix til at forbruge mindre data. Dette gælder for streaming over både cellulære og WiFi-netværk.
Image
Image

Populært emne.