Sådan Split Ubuntu Mellem HDD & SSD

Indholdsfortegnelse:

Sådan Split Ubuntu Mellem HDD & SSD
Sådan Split Ubuntu Mellem HDD & SSD
Anonim

Ideen om at opdele din Ubuntu-installation mellem to harddiske er et koncept, der ikke er nyt. Ideen kommer ofte op fra dem, der søger at sprede en Linux-installation ud på forskellige harddiske, af mange grunde.En af hovedårsagerne til, at brugerne deler Ubuntu, er at kompensere for de små størrelser af solid state-drev, For eksempel: Når du har en SSD og et stort 1TB 7200 RPM-drev. Du vil have gavn af SSD'ernes gennembrudshastigheder, men du er klar over, at den er lille. Det er da du indser, at du også har en stor anden harddisk. Med denne metode er det muligt at dele halvdelen af Linux-installationen på SSD'en og den anden på RPM-en.

I denne vejledning vil vi fokusere på Ubuntu, da installationsværktøjet er mest lige frem og let at forstå, når det kommer til opdeling af en installation. Når det er sagt, er det grundlæggende koncept let repeterbart på mange typer Linux-distributioner (både komplekse og nybegyndere).

Harddiske og Solid State Drives

Forstå, at denne metode ikke kræver en SSD. Det sker bare så, at SSD'er normalt er dyrere, desto større får de. Som følge heraf finder mange Linux-brugere måder at "udvide lager" på deres maskiner. "Opdeling" en installation er den foretrukne metode. Enhver to harddiske vil arbejde med denne proces, ligesom en harddisk og et solid state-drev.

Bemærk: da SSD'er er hurtigere, bruger vi dette som / dev / sda. RPM-harddisken skal være / dev / sdb.

Forberedelse

Før du installerer Ubuntu, få dine drev klar til installationsprocessen. Sørg for, at alle dataene på disse to harddiske er sikkerhedskopieret, da alt på dem bliver nødt til at blive slettet. Ubuntu-brugerdefineret installationsværktøj vil formatere dem for at oprette et nyt filsystem.

Bemærk: Det er muligt at montere et eksisterende, i brug-filsystem som et andet drev, men det anbefales, at du i stedet begynder at friske med et nyt filsystem for drevhygiejniske grunde.

Med de drev forberedt, download Ubuntu. Enhver Ubuntu-version eller smag vil gøre som installationsværktøjet er det der betyder noget her. Når du er hentet, skal du gå til Etcher-webstedet og lave en levende disk. Brug derefter din pc's BIOS til at indlæse fra den.

Installation

Når du oplader Ubuntu live disken, vises der en hilsen skærm med to muligheder. Vælg indstillingen til "Installer Ubuntu". Hvis du klikker på denne indstilling, afbrydes forudinstallationsprocessen. Denne proces indebærer at vælge flere muligheder for din nye installation. Gå igennem, læs og marker afkrydsningsfelterne for alt, hvad du vil have i din nye installation.

Når du er færdig, skal du komme til vinduet "Installationstype". I dette afsnit er den eneste mulighed, der betyder noget, "Noget andet". Vælg denne indstilling, og knappen "Fortsæt" skal tages til den tilpassede installationsafdeling.

Hvad der følger er Ubuntu Ubiquity partition værktøjet. I dette vindue skal du manuelt tildele mount-point til din nye installation.

Bemærk: Start med at vælge / dev / sda i partitionslayoutværktøjet. Hvis der ikke er et filsystem på det, skal du klikke på "Ny partitionstabel" for at oprette en ny. Gør det samme med det andet drev (/ dev / sdb)

BIOS / MBR Instruktioner

BIOS / MBR-partitionslayoutet er meget enkelt, da der ikke er behov for en særlig bootpartition. Det første skridt er at skabe "root" -drevet. Vælg det ledige rum under / Dev / sda, og klik + at oprette en ny partition. Multiplicer 1024 gange, men mange for at konvertere MB til GB.

For eksempel: hele / Dev / sda harddisk er 14 GB. Jeg vil gerne lave en rodpartition på 12 GB, så jeg ville gøre: 1024 x 12 og få 12288 MB.

Image
Image

Indtast din egen konvertering i området "Størrelse:", klik på "Mount point" og sæt det til /. Klik på OK for at acceptere ændringerne.

Opret derefter en SWAP-partition. Vælg "ledig plads", klik på +, se efter "brug som" og vælg "swap area".

Bemærk: Hvis du bruger en SSD, skal du overveje at springe over swap partitionen / filen, da den bidrager til overdreven skrivning.
Bemærk: Hvis du bruger en SSD, skal du overveje at springe over swap partitionen / filen, da den bidrager til overdreven skrivning.

Endelig skal du klikke på afsnittet "ledig plads" under / Dev / sdb kør, vælg + tegn og lav en ny partition. Du skal ikke bekymre dig om konvertering, da denne partition skal fylde hele harddisken. Find "mount point", og vælg /hjem.

Når alle tre partitioner er oprettet, skal du klikke på installeringsknappen for at afslutte resten af Ubuntu installationsprocessen.
Når alle tre partitioner er oprettet, skal du klikke på installeringsknappen for at afslutte resten af Ubuntu installationsprocessen.

UEFI / GPT instruktioner

Instruktionerne til UEFI Computers er identiske med MBR / BIOS-tilstanden med en forskel: bootpartitionen. Før du gør noget, skal du vælge "ledig plads" på / Dev / sda og klik + at oprette en ny partition. Under størrelse for denne partition skal du indtaste 512 MB. Vælg derefter "brug som", og vælg derefter "Brug som EFI-systempartition".

Bemærk: Installatøren vil runde 512 MB ned til 510 MB. Vær ikke urolig! Alt er fint. Mange gange afspejler Ubuntu-installatøren ikke det nøjagtige antal brugere, der indtaster.

Når EFI-systempartitionen er oprettet i installationsprogrammet, udføres den hårde del. Herfra går du til instruktionerne ovenfor og følger dem.

Faret vild? Se på billedet nedenfor. Dit EFI-partitionslayout til Ubuntu vil være ens.

Image
Image

Populært emne.