Bedste SSH-klienter til Windows - 5 gratis PuTTY-alternativer

Indholdsfortegnelse:

Bedste SSH-klienter til Windows - 5 gratis PuTTY-alternativer
Bedste SSH-klienter til Windows - 5 gratis PuTTY-alternativer
Anonim

For mange brugere, der har brug for fjernadgang til en computer ved hjælp af en sikker kanal, er SSH stort set de facto-standarden. Og den mest almindelige SSH-klient til Windows er nok PuTTY. PuTTY daterer sig tilbage til århundredeskiftet og har hugget sig et fantastisk ry blandt systemadministratorer af alle typer. Men PuTTY er ikke den eneste SSH-klient til Windows, og mens funktionerne er imponerende, tilbyder nogle alternativer endnu mere. Vi har set på flere af disse, forsøger at finde bedste SSH klienter.

Vi har fundet mindst fem PuTTY-alternativer, der tilbyder udvidede funktioner eller ekstra funktionalitet. Før vi dykker ind i disse tjenester, skal vi have nogle baggrundsoplysninger. Først skal vi tale om behovet for fjernforbindelse og behovet for at få den sikret. Derefter giver vi dig et hurtigt historisk overblik over fjernforbindelser, fra tidlige alder af teletypewriters til dagens SSH. Og da denne artikel handler om PuTTY-alternativer, giver vi dig også en rundvisning i PuTTYs hovedfunktioner.
Vi har fundet mindst fem PuTTY-alternativer, der tilbyder udvidede funktioner eller ekstra funktionalitet. Før vi dykker ind i disse tjenester, skal vi have nogle baggrundsoplysninger. Først skal vi tale om behovet for fjernforbindelse og behovet for at få den sikret. Derefter giver vi dig et hurtigt historisk overblik over fjernforbindelser, fra tidlige alder af teletypewriters til dagens SSH. Og da denne artikel handler om PuTTY-alternativer, giver vi dig også en rundvisning i PuTTYs hovedfunktioner.

For ekstra sikkerhed og privatliv, brug en VPN

Internettet er en jungle. Og når du bruger det, er du udsat for alle slags angreb fra fjender, der lurer på hvert hjørne. Selvom SSH pr. Definition er en sikker protokol, kan din trafik stadig overvåges, og IP-adressen til ethvert fjernt system, du får adgang til, kan opdages af ondsindede personer. At få en IP-adresse er det første skridt i mange hackere.

En VPN kan give den nødvendige ekstra beskyttelse. Ikke alene vil det føje endnu et krypteringslag, det vil også helt skjule kilden og destinationen for din trafik. Nogen der spionerer på din ende af forbindelsen, vil kun se VPN-serveren som en destination. Tilsvarende vil nogen, der spionerer på fjernsiden af forbindelsen, kun se trafik fra VPN-serveren. Som en ekstra bonus kan en fjernbetjening også bruge en VPN til at tro på, at du befinder dig på en anden placering og dermed omgå geografiske indholdsrestriktioner.

Men at vælge en VPN kan være en skræmmende opgave. Der er så mange leverandører til rådighed. Vigtige faktorer at overveje er en hurtig tilslutningshastighed for at undgå lag, en no-logging politik for yderligere at beskytte dit privatliv, ingen brugsbegrænsninger at få adgang til enhver ressource med fuld hastighed og software, der er tilgængelig til din platform.

VPN Vi anbefaler - IPVanish

Image
Image

Vi på Addictive Tips har testet flere VPN'er mod vores kriterier, og den udbyder, vi anbefaler til generel brug, kaldes IPVanish. Med servere over hele verden leverer IPVanish imponerende ydeevne og stor værdi, uden hastighedsdæksel eller spænding, ubegrænset båndbredde, ubegrænset trafik, en streng ingen logningspolitik og klientprogrammel til rådighed for de fleste platforme.

EXCLUSIVE for Addictive Tips læsere: Få 60% rabat, når du tilmelder dig et år af IPVanish, kun $ 4,87 per måned! Hver plan er dækket af en fantastisk syv-dages pengene tilbage garanti, der sikrer en risikofri prøve for din nye, private internetforbindelse.

Hvorfor har jeg brug for en SSH-klient?

Der er mange grunde til, at man skal bruge en SSH-klient. Generelt bruger vi dem til enten at få adgang til systemer i en fjern beliggenhed, som kunne være lige så tæt som det næste rum og så langt væk som et andet kontinent. En anden muligvis endnu mere almindelig brug af en SSH-klient er at få adgang til "headless" systemer.

Hovedløse systemer omfatter enkeltdrevne computere, tv-bokse af alle slags og andre systemer, der ikke er udstyret med (eller ikke understøtter) en lokal terminal. Ved terminalen henviser vi til nogle midler til at indtaste kommandoer og se resultater. På en typisk computer udgør kombinationen af skærm, tastatur og mus en terminal.

Eksempler på headless systemer kan være enheder, der kører operativsystemer, der giver en enkelt brugerflade. OpenELEC, LibreELEC, SPMC eller XBian ville falde ind under denne kategori. De er alle operativsystemer dedikeret til at køre Kodi på forskellige enheder. Den eneste brugergrænseflade, de tilbyder, er Kodi-brugergrænsefladen. Og selvom de alle har en bestemt Kodi add-on til at styre deres parametre, kan du ikke lokalt indtaste operativsystemkommandoer på nogen af disse. Det er her, hvor en ekstern forbindelse kan komme til nytte. Det giver brugerne mulighed for at interagere direkte med operativsystemet, hvilket ofte giver adgang til funktionalitet, der ikke er tilgængelig ved hjælp af "standard" -metoden.

Tilslutning til fjernsystemer

Historik for fjernforbindelse

De fleste af de første computere var hovedløse, og adgang til dem eksternt har været normen så længe de har eksisteret. I begyndelsen blev fjernadgangen gjort ved hjælp af teletypewriters, forkortet TTY. De var ikke mere end modificerede elektriske skrivemaskiner, der sluttede til fjerncomputere over en seriel forbindelse. Uanset hvad den bruger, der blev indtastet på tastaturet, blev sendt til fjerncomputeren, og ethvert svar fra computeren blev trykt på papir.

Dette var en smule arkaisk, langsom og meget støjende. Forestil dig, hvad et rum fyldt med computerbrugere kan lyde som alle disse teletyper kører væk. Dette er faktisk det, der førte til udviklingen af videoterminalen. Det anvendte det samme grundlæggende princip som TTY men erstattede den mekaniske printer med en CRT-skærm, der ligner et tv.

Med fremkomsten af internettet ønskede folk at forbinde computere i fjerntliggende lokationer. Computere var ikke bare i det næste rum længere. Telnet-protokollen blev oprettet netop til dette formål. Telnet er stort set bare en teletype-forbindelse via et netværk.

Telnet-protokollen serverede tusind computerbrugere, hvis ikke millioner, i mange mange år. Men Telnet havde en stor fejl: al trafik mellem terminalen og computeren blev sendt som cleartext (mere almindeligt kendt som plaintext). Det betød at enhver, der spionerede på forbindelsen, kunne se alt. Det indeholdt følsomme oplysninger som adgangskoder, kortnumre, kontosaldi og endda militære hemmeligheder! SSH- eller Secure Shell-protokollen behandlede disse bekymringer ved at levere end-to-end-kryptering.

Andre typer af fjernforbindelse

I dag er SSH (eller Shell-adgang som det ofte omtales) ikke den eneste type fjernadgang, der er til fælles brug. FTP, File Transfer Protocol, sammen med dens sikre varianter SFTP og FTPS er populære til overførsel af filer mellem computere. SCP eller Secure Copy er en anden populær filoverførselsmetode. Det er en udvidelse af SSH-protokollen.

Endnu mere avancerede er fjernprotokoller, der anvendes til specifikke formål. RDP, for eksempel, er protokollen, der bruges til at etablere en Windows-fjernbordsforbindelse. X11 er en lignende protokol fra Unix-verdenen. VNC er en platformsafhængig fjernbetjeningsprotokol til grafisk fjernadgang. Der findes andre mindre populære protokoller som Citrix ICA-protokol.

Et hurtigt kig på PuTTYs hovedfunktioner

Før vi begynder at lede efter alternativer til PuTTY, lad os se på, hvad den har under emhætten. I en sætning er PuTTY en terminalemulator til Windows. Det var hovedsagelig udviklet af den britiske programmør Simon Tatham. Mere end et enkelt værktøj er PuTTY faktisk et værktøjssæt, der indeholder flere programmer. Her er en liste over de forskellige komponenter.

 • PuTTY: Den primære software, der tilbyder funktionerne Telnet, Rlogin og SSH, samtidig med at der tilsluttes en seriel portforbindelse
 • PSCP: En kommandolinje SCP
 • PSFTP: En kommandolinje en SFTP-klient, der tilbyder sikre filoverførsler
 • PuTTYtel: En nedskaleret version af PuTTY, der kun gør Telnet-forbindelser
 • plink: En kommandolinje grænseflade til PuTTY backender
 • Pageant: Et SSH-godkendelsesmiddel til PuTTY, PSCP og Plink
 • PuTTYgen: En nøglegenereringsfunktion til RSA, DSA, ECDSA og EdDSA nøgler
 • pterm: En selvstændig terminalemulator
Image
Image

Når du starter PuTTY, præsenteres du med sit indstillingsvindue. Her kan du angive alle parametre for den forbindelse, du vil etablere. Du kan angive IP-adresse, port, protokol; Du kan gemme forbindelsesparameteren under et navn for at genkalde dem nemt. De flere sider med indstillinger giver dig mulighed for at angive udseendet og følelsen af terminalvinduet, størrelsen og farven på de anvendte tegn. Der er alt for mange muligheder for at diskutere dem alle. PuTTY er trods alt et komplet stykke software.

Alternativer Afledt af PuTTY

En vigtig detalje, vi endnu ikke har nævnt om PuTTY, er, at den offentliggøres som open source software. Den udgives under MIT-licensen, der tillader enhver anden udvikler at bruge kildekoden (som er tilgængelig for offentligheden) og samtidig udlede anden software fra den. Og det er præcis hvad der skete med vores tre første alternativer.

SuperPutty

SuperPutty's mål er at give en bedre version af PuTTY. Og det gør det ved at udvide en eksisterende installation af PuTTY, hvilket gør det bedre. For eksempel tillader SuperPutty tabbedessioner og kan håndtere SCP-filoverførsler mellem fjern- og lokale systemer.

I en nøddeskal bryder SuperPutty Putty i en pænere grænseflade med muligheden for at have flere samtidige session. Her er et overblik over hovedfunktionerne:
I en nøddeskal bryder SuperPutty Putty i en pænere grænseflade med muligheden for at have flere samtidige session. Her er et overblik over hovedfunktionerne:
 • Docking interface giver mulighed for personliggørelse og gør det nemt at styre flere PuTTY sessioner
 • Eksport / Import session konfiguration
 • Sikker fil uploads ved hjælp af SCP eller SFTP
 • Fuld understøttelse af PuTTY-sessionskonfigurationer, herunder private nøgler
 • Understøtter lokal shell via MinTTY eller puttycyg

SuperPutty'S største ulempe er, at siden du udvider en eksisterende PuTTY-installation, skal du først installere PuTTY.

PuTTY Bakke

Næste op på vores liste over de bedste SSH klienter er PuTTY bakke. En anden afledt af PuTTY ligner denne engang meget tæt. Den største forskel mellem PuTTY og PuTTY bakke? Sidstnævnte tilbyder subtile UI forbedringer på den tidligere, som daglige brugere af PuTTY er sikker på at sætte pris på.

Image
Image

Som du kan se fra skærmbilledet, er der slet ikke mange æstetiske forskelle mellem PuTTY og PuTTY-bakken. Der er et par flere kategorier i venstre rude og nogle få flere forbindelsestyper. Det er også værd at bemærke, at PuTTY-sigt giver brugerne mulighed for at gemme sessioner til registret eller til en fil. Her er et overblik over PuTTY termens hovedtræk:

 • Minimérbar til systembakken
 • Tilpasningsbare ikoner
 • Blinker bakkeikonet, når der modtages et klokkesignal
 • Konfigurerbar vindues gennemsigtighed
 • URL hyperlinking
 • Bærbar: PuTTY-bakke kan eventuelt gemme sessionskonfigurationer i filer i stedet for registreringsdatabasen
 • Altid øverst indstilling (i systemmenuen)
 • Android Debug Bridge (ADB) support

Kitty

KiTTY er endnu en udvidet version af PuTTY. Faktisk er det muligvis den mest trækrige af de tre vi præsenterer. Det har alle funktionerne i den oprindelige PuTTY, de fleste af PuTTY-bakken og derefter nogle flere. Hvis du er vant til PuTTY, vil KiTTY'S brugergrænseflade se meget velkendt ud.

Som du kan se fra skærmbilledet, synes der at være en lille fejl med KiTTY, hvor vinduet ser ud til at være for lille til dets indhold. Alternativ knapperne under "Luk vindue ved exit" er næppe synlige. Og vinduet kan ikke ændres og har ikke en rullefelt. Det kan eller ikke være tilfældet med din installation, men vi har aldrig fundet det til et reelt problem alligevel, da disse muligheder ikke er særlig nyttige.
Som du kan se fra skærmbilledet, synes der at være en lille fejl med KiTTY, hvor vinduet ser ud til at være for lille til dets indhold. Alternativ knapperne under "Luk vindue ved exit" er næppe synlige. Og vinduet kan ikke ændres og har ikke en rullefelt. Det kan eller ikke være tilfældet med din installation, men vi har aldrig fundet det til et reelt problem alligevel, da disse muligheder ikke er særlig nyttige.

Andre Putty Alternativer

Ikke alle PuTTY-alternativer er afledt af det, men nogle af de bedste produkter til rådighed, og nogle af de mest kloge ideer blev udviklet alene. Her er de bedste 2 vi kunne finde.

MobaXterm

MobaXterm er fyldt med funktioner, der øger produktiviteten. Det er langt mere end blot en SSH-klient og tilbyder en komplet fjernstyringsløsning. MobaXterm har en ulempe, selvom den ikke er åben kilde. Faktisk er det ikke engang gratis! Der er dog en gratis version tilgængelig, som, selvom den ikke er så funktionel, stadig pakker en enorm mængde funktionalitet. Da denne artikel handler om gratis PuTTY-alternativer, er det den version, vi vil tale om her.

MobaXterm hvis en komplet fjernadgangsløsning, ikke kun en SSH-klient. Det kan oprette grafiske fjernbordsforbindelser til Windows og Unix-computere. Faktisk har den en indbygget VNC-klient til at forbinde til enhver computer med VNC-kapacitet.
MobaXterm hvis en komplet fjernadgangsløsning, ikke kun en SSH-klient. Det kan oprette grafiske fjernbordsforbindelser til Windows og Unix-computere. Faktisk har den en indbygget VNC-klient til at forbinde til enhver computer med VNC-kapacitet.

Det har også en grafisk SFTP-browser, der gør det nemt at overføre filer til og fra fjerncomputeren. Andre avancerede funktioner omfatter en fuld X-server og X11-videresendelse og understøttelse af plugins. Du kan vælge at downloade installationsversionen. Du installerer det simpelthen som enhver anden Windows-applikation. Alternativt er der også en bærbar version. Du downloader det som en zip-fil, der indeholder MobaXterm-kørslen, og du behøver ikke at installere den. Kopier den til en USB-nøgle og brug den overalt. Og for at lette denne opgave lettere, er den fulde dokumentation tilgængelig online.

Den gratis version har følgende begrænsninger, som du bør være opmærksom på:

 • Det maksimale antal samtidige sessioner er 12
 • Du kan oprette maksimalt 2 SSH-tunneler
 • Den har en grænse på 4 makroer
 • Der er en tidsbegrænsning på 360 sekunder for TFTP, NFS og Cron

SmarTTY

SmarTTY er en gratis SSH-klient, der understøtter kopiering af filer og mapper med SCP og redigering af filer på stedet. Det er en af de bedste SSH-klienter til Windows. Det er måske ikke så fuldt udstyret som MobaXterm, men det har alt, hvad der er nødvendigt for fjernbetjening af en hovedløs enhed.

Med de fleste SSH-servere, der understøtter op til 10 del-sessioner pr. Forbindelse, tillader SmarTTY brugere at åbne dem i en ny fane uden at skulle logge ind igen. Desuden har SmarTTY et Windows-grafisk filoverførselsværktøj, der gør det muligt at overføre filer til og fra fjerncomputeren. Hele mapper kan overføres lige så nemt som individuelle filer.
Med de fleste SSH-servere, der understøtter op til 10 del-sessioner pr. Forbindelse, tillader SmarTTY brugere at åbne dem i en ny fane uden at skulle logge ind igen. Desuden har SmarTTY et Windows-grafisk filoverførselsværktøj, der gør det muligt at overføre filer til og fra fjerncomputeren. Hele mapper kan overføres lige så nemt som individuelle filer.

En anden stor funktion ved SmarTTY, især til at udføre hurtige administrative opgaver på eksterne enheder, er den in-place editor. Mens du browser på eksterne filer, har du mulighed for at redigere dem lige fra softwaren. Du behøver ikke at downloade filen, redigere den lokalt og uploade den igen.

Hvilken er den bedste SSH-klient?

Som normalt er det svært at besvare dette brændende spørgsmål. Og også som normalt afhænger det af, hvad du leder efter. For en PuTTY-afledt løsning tilbyder Kitty muligvis de fleste funktioner. Og det er stadig meget PuTTY-lignende, en fordel, hvis du er vant til PuTTY. Men hvis du leder efter et ægte PuTTY-alternativ, så foretrækker du måske at holde dig væk fra alle PuTTY-derivaterne.

Hvis dette er tilfældet, er begge vores "ikke-PuTTY" -forslag store. MobaXterm er muligvis lidt mere komplet, men det har også en stejlere indlæringskurve. Desuden har det muligvis mange funktioner, som selvom store sandsynligvis aldrig vil være til nogen nytte for dig.

SmarTTY er ikke åben kilde, men den er tilgængelig gratis. Det har alle de funktioner, en typisk bruger måtte have brug for, og dens integrerede filoverførsler og in-place redigering gør det til en meget attraktiv løsning.

Konklusion

Selvom du ikke er en systemadministrator, er en SSH-klient et uvurderligt værktøj til alle mulige små opgaver, og det bør være en del af dit værktøjssæt. Der er mange mere end fem PuTTY-alternativer derude. De fem, vi lige har diskuteret, er blot en prøve af, hvad der er tilgængeligt. De er det, vi anser for at være de fem bedste SSH-klienter. Den du vælger vil sandsynligvis være mere et spørgsmål om personlig smag end noget andet.

Hvad med dig? Hvad er dit foretrukne PuTTY-alternativ? Er det en af dem der præsenteres her? Hvad er det du elsker bedst om den du bruger? Vil du overveje at ændre? Del dine tanker med os ved hjælp af kommentarerne nedenfor. Vi elsker at høre fra vores læsere.

Populært emne.