Sådan får du Macbook Touchpad-gester på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan får du Macbook Touchpad-gester på Linux
Sådan får du Macbook Touchpad-gester på Linux
Anonim

Linux har rigtig stor enhedsunderstøttelse. Med hver udgivelse tilføjes nye drivere til kernen. Fra touch-pads til trådløse kort og endda fingeraftryksscannere. Desværre, selvom enhederne er godt understøttet, ligger platformen langt bag andre operativsystemer, når det kommer til moderne anvendelser af pads, pads og lignende. I årevis har Linux-brugere ønsket at have en mere moderne touch / gestus oplevelse, som Mac-brugere nyder. Mange projekter har forsøgt at efterligne Macbook touchpad-gestus på Linux, men den bedste og mest universelle måde at få Mac-lignende touchbevægelser på på bærbare computere er ved at installere Touchegg. Det er et program, der giver brugerne mulighed for at tilføje individuelle bevægelser til Linux-platformen.

Installation

Touchegg er bredt tilgængelig på de fleste Linux-distributioner. Sådan får du det til at køre på din favoritfordeling.

Ubuntu

sudo apt install touchegg

Debian

Debian har desværre ikke Touchegg i de officielle softwarekilder. Brugere, der ønsker at få denne software til at køre, kan prøve at bruge Ubuntu-pakken. Forstå, at bare fordi Ubuntu og Debian deler en base, betyder det ikke, at den nyeste DEB-fil vil fungere. Et godt alternativ er at blot sammensætte kildekoden til brug på denne distribution.

Arch Linux

Touchegg gestus-softwaren er tilgængelig til installation via Arch Linux User Repository. For at installere det skal du først downloade det seneste øjebliksbillede. Derefter skal du åbne en terminal og bruge cd-kommandoen til at komme ind i download-biblioteket.

cd ~ / download

Herfra trækker du snapshotet ud.

tjære zxvf touchegg.tar.gz

Gå til ~ / Downloads / touchegg med cd-kommandoen, og start pakkegenereringsprocessen.

cd ~ / Downloads / touchegg makepkg

Efter at pakkeproduktionen er færdig, skal du installere den på systemet med:

sudo pacman -U *.pkg.tar.xz

Fedora

sudo dnf copr aktivere mhoeher / multitouch sudo dnf installere touchegg

OpenSUSE

sudo zypper installere touchegg

Andre Linuxes

At få Touchegg på mindre kendte distributioner er let, da udvikleren har efterladt nøjagtige instruktioner om, hvordan man kompilerer kildekoden. Alt, hvad der kræves for at få fat i den nyeste version af softwaren, er klar til download direkte fra Github. Grib koden, og kompilere alt.

Konfiguration af Touch-profilen

Touchegg er ikke et GUI-værktøj. I stedet er det en terminalapplikation, der kører i baggrunden, genkender visse bevægelser og piper dette til pegefeltet. For de fleste brugere er en GUI ikke nødvendig, og softwaren genererer automatisk en profil. For at oprette en ny profil skal du åbne et terminalvindue og køre Touchegg-kommandoen. Da dette er den første runde af softwaren, genereres en ny profil automatisk.

touchegg

Lad programmet køre i et øjeblik, da det skal generere en ny config. Når konfigurationsopsætningen er færdig, skal du trykke på Ctrl + Z for at suspendere softwaren.

Brug af Touchegg-GUI

Selvom terminalprogrammet er tilstrækkeligt for de fleste brugere, kan en GUI-applikation være attraktiv for dem, der ønsker at tilpasse deres egne berøringsbevægelser. Desværre er dette grafiske værktøj ikke så bredt tilgængeligt som terminalværktøjet, og som et resultat skal kompileres fra bunden.

Trin 1: Sørg for at git-værktøjet er installeret på din Linux-pc. Brug derefter den til at hente den nyeste version af kildekoden.

git klon https://github.com/Raffarti/Touchegg-gce.git

Trin 2: Installer de afhængigheder, der er nødvendige for Touchegg-Gce at køre. På Ubuntu er disse afhængigheder "build-essential libqt4-dev libx11-6 libx11-dev". På andre uddelinger skal du kigge efter afhængigheder som disse. Navne skal være ens. Arch-brugere kan få fat i en pakke fra Aur her.

Trin 3: Start kompileringen. For at installere programmet hele systemet, så alle brugere kan bruge det, skal du bruge disse byggeinstruktioner:

mkdir build && cd build qmake.. lav && gør installation

For at installere programmet i brugerens hjemmemappe gør du:

mkdir build && cd build qmake PREFIX = ~ /. lokal.. gør && gør installation

Efter bygningen skal du åbne din ansøgnings launcher og åbne "Touchegg GUI". Dette åbner en simpel grænseflade, der gør det muligt for brugerne at oprette brugerdefinerede bevægelser lettere. For at oprette en brugerdefineret gestus skal du gå til GUI og finde "Gestures". Inden for gestusområdet skal du klikke på + -tegnet for at tilføje en bestemt applikationsbevægelse. Alternativt kan du bruge "ALL" -funktionen til at tildele en gestus til hele systemet.

Gå gennem gestuslisten for automatisk at tildele handlinger til din nye gestus. Derefter, efter at have valgt den nøjagtige gestus, skal du gå gennem aktionslisten for at vælge, hvad gestus skal gøre. Når alt er konfigureret, skal du klikke på "Apply" for at gemme ændringerne.
Gå gennem gestuslisten for automatisk at tildele handlinger til din nye gestus. Derefter, efter at have valgt den nøjagtige gestus, skal du gå gennem aktionslisten for at vælge, hvad gestus skal gøre. Når alt er konfigureret, skal du klikke på "Apply" for at gemme ændringerne.

Gendannelser skal straks anvendes. Hvis de ikke er det, skal du muligvis genstarte din Linux-pc (eller bare Touchegg) for alt at arbejde.

Autostarting Touchegg

Autostarting Touchegg er nøglen til at holde bevægelserne i gang. For at gøre dette skal du oprette en opstartspost.

Image
Image

sudo nano touchegg.desktop

Indsæt derefter følgende kode:

[Desktop Entry] Navn = Touchegg GenericName = TouchEgg Kommentar = TouchEgg Gestures Manager Exec = / usr / bin / touchegg% u Terminal = false Type = Application Name [it_IT] = touchegg.desktop

Gem filen med Ctrl + O.

Opdater tilladelserne ved hjælp af Chmod, så din Linux-pc vil udføre skrivebordet filen. Det vil ikke fungere uden det.

sudo chmod + x touchegg.desktop

Endelig skal du flytte desktopfilen til autostartmappen.

mv touchegg.desktop ~ /.config / autostart

Populært emne.