Sådan opsætter du RocketChat Server på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan opsætter du RocketChat Server på Linux
Sådan opsætter du RocketChat Server på Linux
Anonim

Vil du være vært for din egen teamchat i stedet for at stole på tjenester som Slack og etc? Overvej at prøve RocketChat. Det er en open source, Slack-lignende samarbejde chat software med masser af lignende funktioner som videokonferencer, flere chat kanaler, DM support, taleopkald og meget mere.

Installation af RocketChat Via Snaps

RocketChat server software kan være meget kedelig at komme i gang. Det kræver meget manuel konfiguration, og den indledende manuelle opsætning ellers. Hvis du bare søger at installere softwaren og komme i gang, kører Ubuntu snap-pakker på en server en god måde at komme rundt på den ellers kedelige installationsproces.

Mange Linux brugere kan scoff ved at bruge Snaps på en server, men de er ikke bare til skrivebordet. Faktisk gør mange forskellige serverværktøjer langsomt vej til Snap-butikken. Desuden er det nu nemmere end nogensinde for de fleste Linux-distributioner, der nemt kan installere snapd, og tag fat i disse pakker. Hvis du vil installere RocketChat-serversoftwaren på din Linux-server, skal du først finde ud af om det rent faktisk kan køre snapd (det kan nok). Følg derefter vores vejledning om, hvordan du konfigurerer Snaps.

Med snapd-kørsel skal du blot installere den nyeste version af RocketChat-serversoftwaren:

sudo snap install rocketchat-server

RocketChat klient via snaps

Selv om denne vejledning primært er rettet mod at få serversoftwaren kørende, vil mange mennesker også gerne lære at installere Linux-desktopklienten. Ligesom serversoftwaren er skrivebordsklienten let at installere via snap. For at installere gør du:

sudo snap install rocketchat-desktop

Installation af RocketChat Via Docker Container

De, der ikke ønsker at installere Rocket Chat på serveren ved manuel konfiguration, men som heller ikke ønsker at bruge snaps, har en anden mulighed for hurtig og nem installation: RocketChat via Docker Containers. I lighed med Snap-versionen vil de, der vælger at trække serversoftwaren via Docker Hub, få en (for det meste) forudkonfigureret chatserver opsætning. Du behøver ikke manuelt at installere og konfigurere ting som Nginx. I stedet er alt, hvad du behøver, lige i en kompakt container.

For at komme i gang skal du være sikker på at du har Docker installeret på din Linux-server (eller Linux-skrivebord). Når du er installeret, skal du trække den nyeste RocketChat-beholder.

Gribe den nyeste version

su docker pull racketchat / racket.chat: senest

Grabbing En Speciel Version

For at få fat i en specifik version af RocketChat via en Docker-container, skal du angive versionsnummer. Udskift det nøjagtige versionsnummer med X'erne i kommandoen. Ikke sikker på hvilken version at gribe? Se på Rocket Chat hjemmeside for information. Træk derefter den sidste beholder med:

docker pull rocketchat / racket.chat: vX.X.X

Gribende den stabile version (officielt godkendt af Docker)

Image
Image

At trække den nyeste version af serversoftwaren er en fantastisk måde at sikre, at brugerne altid oplever de nyeste funktioner, når de frigives. Desværre er det ikke altid en god ide at have den nyeste software. Ting kan bryde, og i et produktionsmiljø er dette et mareridt. Heldigvis er der en version af Rocket Chat software, der er "stabil". Denne version er officielt sanktioneret af Docker, og er den stabile version. Træk det fra Docker Hub med:

docker pull racket.chat

Konfiguration af RocketChat-serveren

Med software-slutningen af tingene taget hånd om, er alt, der er tilbage, at konfigurere alt. 100% af alle konfigurationer til chatserversoftwaren i RocketChat er med web-brugergrænsefladen. For at åbne webgrænsefladen på administrationens panel skal du først finde serverens IP-adresse. Husk, at IP-adresser er forskellige, hvis brugere har adgang til det via LAN eller via internettet (via en VPS og osv.).

Bemærk: De, der bruger RocketChat via Docker-beholderen, skal følge de yderligere instruktioner, der findes på billedlæsemidlet.

Adgang til brugergrænsefladen via LAN er let, da alle brugere allerede kommunikerer og interagerer med serveren på netværket. For at finde ud af den interne LAN IP-adresse for serveren skal du gøre:

ip addr show | grep "inet 192.168"

Ved at kombinere "ip addr show" med grep bliver det let at filtrere den interne IP-adresse til serveren. Tag denne IP-adresse, og sæt den i en webbrowser. For eksempel:

http://192.168.1.100:3000

Dem, der bruger Rocket Chat via internettet, skal port-forward port 3000, og brug den eksterne IP-adresse, snarere end den interne.

Indstilling af alt

Image
Image

Det første skridt til at indstille alt, er at logge ind. De fleste, hvis ikke alle mulighederne er opsat som standard. Ingen indstillinger kræver konfiguration, da standardindstillingerne er ret sane. Brugere kan nemt DM frem og tilbage og oprette kanaler (hvis administratoren har givet dem tilladelse til at gøre det via indstillingerne). Den første bruger til at tilmelde sig, bliver automatisk en adminkonto.

For at komme til administratorindstillingerne skal du klikke på pilen ved siden af brugernavnet og vælge "administration". På dette område er det muligt at importere data fra en eksisterende Slack-installation, Hipchat og mange andre forskellige typer af samarbejdspartnere, teamchatprogrammer.
For at komme til administratorindstillingerne skal du klikke på pilen ved siden af brugernavnet og vælge "administration". På dette område er det muligt at importere data fra en eksisterende Slack-installation, Hipchat og mange andre forskellige typer af samarbejdspartnere, teamchatprogrammer.

Har brugere til IP-adressen, og opret en konto. Derfra kan de deltage i en kanal. Alternativt instruere brugere at installere chat klienten (via snap). Der findes også versioner til andre platforme.

Andre måder at installere RocketChat på

Der er mange forskellige måder at installere Rocket Chat på. Hvis du bruger Snaps, eller Docker ikke vil fungere for dig, skal du overveje at tjekke de andre måder, hvorpå du kan installere chatserversoftwaren. Der er mange, mange forskellige muligheder, herunder: FreeBSD, Windows, forskellige hosting-udbydere og endda Raspberry Pi.

Populært emne.