Sådan opsætter du Seafile på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan opsætter du Seafile på Linux
Sådan opsætter du Seafile på Linux
Anonim

Har du brug for et godt synkroniseringsværktøj til din Linux-server, der fungerer hurtigt, og understøtter klienter på flere platforme? Tjek Seafile på Linux. Det er en virksomhedsbaseret filsynkroniseringsløsning, der gør det nemt at overføre data fra sted til sted via LAN såvel som internettet.

Installation

På grund af hvor mange forskellige Linux-operativsystemer der er derude, har udviklerne valgt at lave et generisk "Linux-installationsprogram". For at oprette Seafile på Linux skal du åbne en terminal og bruge wget download værktøj til at downloade den nyeste pakke.

64 bit:

wget https://download.seadrive.org/seafile-server_6.2.3_x86-64.tar.gz

32 bit:

wget https://download.seadrive.org/seafile-server_6.2.3_i386.tar.gz

Efter at have fanget serversoftwaren skal du udpakke arkivet, at det er pakket ind. Gør dette med tjære.

tjære xvzf seafile-server _ *. tar.gz

Hvis du kører tar-kommandoen med disse bogstaver, pakker du hele arkivet ud, udpakker det og placerer det i den samme mappe, den blev downloadet til. Herfra skal du bruge cd-kommandoen til at indtaste det udpakkede arkivkatalog.

cd seafile-server_6.2.3_x86-64

eller

cd seafile-server_6.2.3_i386

Som nævnt før er Seafile server software et generisk installatør. I stedet for at pakke til forskellige Linux-distributioner har udviklerne inkluderet flere forskellige shell-scripts, som brugeren kan køre for at få alt i gang. For at få vist alle de enkelte shell scripts inkluderet inde i biblioteket, brug kommandoen ls.

ls

Hvis du vil filtrere shellscriptsne ud, skal du overveje at kombinere kommandoen ls med et jokertegn og.sh filtypenavn:

ls *.sh

Opsætning

Der er mange forskellige scripts at køre. For de fleste brugere er scriptet til at køre "setup-seafile.sh". Hvis du gerne vil konfigurere serversoftwaren med SQL, i stedet for standardindstillingerne, skal du prøve at køre "setup-seafile-mysql.sh". Husk at standardopsætningsskriptet er bedst for de fleste brugere, og de andre scripts er beregnet til avancerede brugere, som specifikt vil have mere kontrol over deres server. Tjek Seafile hjemmeside for mere information.

Start installationen med:

sudo sh setup-seafile.sh

Den første del af processen er at navngive din Seafile-server. Under "Hvad vil du gerne bruge som navnet på denne søfile server?", Indtast navnet på din server. Tryk på Enter-tasten for at fortsætte.

Dernæst skal du angive serverens LAN IP-adresse. Brug kommandoen nedenfor til at finde værtsmaskinens IP-adresse, og indtast den derefter i prompt i terminalen.

Bemærk: Du skal muligvis åbne en separat terminal for at gøre dette.
Bemærk: Du skal muligvis åbne en separat terminal for at gøre dette.

ip addr show | grep "inet 192.168"

I det tredje trin spørger scriptet brugeren at angive, hvor Seafile skal gemme alle de data, den synkroniserer. Denne mappe er som standard ~ / seafile-data. For de fleste brugere vil dette gøre. Hvis du vil ændre det, skal du angive stien til placeringen i installationsprogrammet.

Hvis du vil ændre standardporten, som serversoftwaren opererer på, vil den næste side lade dig gøre det. Ellers skal du trykke på enter for at bruge standardporte og fortsætte til næste trin.

Når serversoftwaren er installeret og konfigureret, udskriver scriptet IP, servernavn, port osv., Og spørger, om "dette er OK". Læs det over, og tryk på Enter-tasten for at gå videre gennem installationen.

Seafile er installeret. For at køre serveren skal du gøre følgende:
Seafile er installeret. For at køre serveren skal du gøre følgende:

./seafile.sh start

For at stoppe serveren skal du gøre:

./seafile.sh stop

Genstart serveren med

./seafile.sh genstart

Installation af synkroniseringsklienter

Sammen med serversoftwaren kan brugere også installere Seafile synkroniseringsværktøjet til deres Linux-pc'er. Officielt understøtter GUI-synkroniseringsværktøjet Ubuntu, Debian, Fedora, Arch Linux, samt RHEL / CentOS. For at installere det, vælg dit operativsystem og følg kommandolinduet.

Bemærk: Hvis du bruger et andet operativsystem end dem, der er angivet nedenfor, skal du bruge den generiske version af Seafile-GUI i stedet. Hent det her.

Ubuntu Instruktioner

Seafile sync software er kompatibel med Ubuntu og distribueret via en PPA, snarere end en downloadbar Debian pakkefil. Dette er et godt valg, fordi det giver udviklerne mulighed for regelmæssigt at distribuere softwareopdateringer til den software, der kører på din server. For at installere softwaren til din Ubuntu-maskine skal du åbne en terminal og gøre følgende:

sudo add-apt-depot ppa: seafile / seafile-client sudo apt-get opdatering sudo apt-get install seafile-gui

Debian-instruktioner

Som Ubuntu har Debian et softwarelager til at levere Seafile. Dette softwarelager har støtte til Debian 7, 8 og 9. For at tilføje Seafile softwarelageret til din Debian-maskine, skal du først åbne en terminal og få adgang til root su.

Når du har rodadgang, skal du føje repo nøglen til dit system for at sikre, at Debian installerer softwaren. Vælg derefter din version af Debian og brug kommandoen under den for automatisk at tilføje softwarekilden til din maskine.

sudo apt-key advkeykeerver hkp: //keyserver.ubuntu.com: 80 --recv-nøgler 8756C4F765C9AC3CB6B85D62379CE192D401AB61

Debian 7

ekko deb https://deb.seadrive.org wheezy main | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/seafile.list

Debian 8

ekko deb https://deb.seadrive.org jessie main | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/seafile.list

Debian 9

ekko deb https://deb.seadrive.org stretch main | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/seafile.list

Når du har tilføjet den nye software kilde til Debian, skal du opdatere softwarekilderne og apt cache. Når opdateringen er færdig, skal du installere Seafile sync klient til systemet med:

sudo apt-get install seafile-gui

Fedora Instruktioner

sudo dnf installere seafile-klienten

Arch Linux Instruktioner

Den officielle Seafile sync software findes i Arch Linux AUR. Følg vores vejledning her for at lære at installere software fra AUR for at få det i gang.

Opsætning af Seafile Sync

For at synkronisere med din Seafile-server skal du logge på credentials i synkroniseringsklienten.

Åbn klienten, og indtast serverinformationen. Start med IP-adressen og portnummeret. Brug den IP-adresse, der blev indtastet i installationsprogrammet tidligere, og tilføj standardportnummeret. For eksempel:
Åbn klienten, og indtast serverinformationen. Start med IP-adressen og portnummeret. Brug den IP-adresse, der blev indtastet i installationsprogrammet tidligere, og tilføj standardportnummeret. For eksempel:

https://192.168.1.133:8082

Dernæst skal du åbne en terminal og indtaste mappen Seafile-opsætning fra tidligere.

cd seafile-server_6.2.3_x86-64

eller

cd seafile-server_6.2.3_i386

Kør scriptet "reset-admin.sh" for at oprette en bruger.

sudo sh reset-admin.sh

Indtast din e-mail-adresse, og angiv adgangskoden. Gå derefter tilbage til synkroniseringsprogrammet, og indtast det som dine loginoplysninger. Hvis oplysningerne er korrekte, logger synkroniseringsklienten ind. Start herfra med at synkronisere alle dine data ved at placere filer og mapper i / Home / brugernavn / Seafile /

Populært emne.