Sådan bruges et alternativt kodeord til en Windows 10 Live-konto

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruges et alternativt kodeord til en Windows 10 Live-konto
Sådan bruges et alternativt kodeord til en Windows 10 Live-konto
Anonim

Hvis du vælger at forbinde din Microsoft-livekonto til din Windows 10-brugerprofil, anvender du automatisk en adgangskode lås til skærmen. Adgangskoden, som du skal indtaste for at låse dit system op, er det samme kodeord, du bruger til at logge ind på din livekonto. Hvis du ikke kan lide at indtaste adgangskoden til din live konto hver gang du låser op dit system, kan du angive et alternativt kodeord til en Windows 10 live-konto og bruge det til at logge ind på dit skrivebord.

Denne alternative adgangskode til en Windows 10 live-konto er faktisk en indbygget funktion af Windows 10. Faktisk var det også en del af Windows 8 / 8.1. Du kan indstille en pinkode eller et billedadgangskode og bruge det til at logge ind i stedet for at indtaste din adgangskode til din livekonto.

Alternativt kodeord til Windows 10

Hvis du vil oprette enten en pinkode eller et billedadgangskode, skal du åbne appen Indstillinger og gå til kontoens gruppe af indstillinger

Vælg fanen 'Log på' og vælg en af de to alternative adgangskodeindstillinger. Pinkode eller billedadgangskode.
Vælg fanen 'Log på' og vælg en af de to alternative adgangskodeindstillinger. Pinkode eller billedadgangskode.
Image
Image

Enhedsspecifikke adgangskoder

Hvis du har mere end en Windows 10-maskine, kan du angive en anden PIN- eller billedadgangskode for hver enkelt. Denne bestemte type kodeord synkroniseres ikke på tværs af enheder. Det er bare en lille smule ekstra sikkerhed, fordi PIN-koden som standard kun er fire cifre lange og kan gemmes. Hvis du indtaster det samme på hver maskine, du har, er det bundet til at blive bemærket. Alternativt kan du ændre det, så PIN-koden også indeholder alfabeter. Hvis du gør det, forlænges længden af din PIN-kode ud over de standard 4 cifre.

Indstillingsskærmen til opsætning af PIN-koden siger, at du kan bruge den til at logge ind på apps og tjenester. Hvis du er bekymret betyder det, at din PIN-kode kan bruges til at logge ind på din live-konto, for eksempel, at en browser ikke skal være. Denne PIN-kode fungerer kun på det system, den er konfigureret til.

Funktionen siger ikke, hvilke apps eller tjenester du kan logge ind med PIN-koden, og apps som Skype og Xbox beder stadig om at indtaste adgangskoden til din live-konto. Hvis du har to faktor godkendelse aktiveret, vil det kræve koden sendt til din telefon eller e-mail for at fuldføre tegnet i processen.

En ekstra fordel ved at bruge en PIN-kode er, at når du har indtastet den, behøver du ikke trykke på Enter-tasten. Dette gælder kun for firecifrede PIN-kode og ikke alfanumeriske. Det er en lille fordel, men du vil blive overrasket over, hvor hurtigt du bliver vant til det.

Populært emne.