Sådan installeres Intel Video Drivers I Ubuntu

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Intel Video Drivers I Ubuntu
Sådan installeres Intel Video Drivers I Ubuntu
Anonim

Linux-kernen er en vidunderlig ting. I modsætning til mange andre operativsystemer understøttes mange forskellige ting direkte af kernen. Det betyder, at det er meget nemt at bare installere Linux på enhver pc og få det til automatisk at fungere. Selv den mest ukendte computer har en form for Linux-support. Når det kommer til stor Linux-support, er Intel-pc'er nogle af de bedste. Selvom virksomheden ikke gør alt open source, er de langt de bedste af de tre grafikvirksomheder. Intel-brugere behøver ikke installere komplicerede proprietære blobs for fuldt ud at udnytte deres pc'er. I stedet er det meste af dette taget hånd om gennem selve operativsystemet og Linux. Når det er sagt, kan Intel-video drivere i Ubuntu være lidt forældet, og nogle gange savner nogle få ting. Dette er forståeligt, da hver pc er anderledes, og de kan ikke muligvis registrere alt. Det er på grund af dette, har Intel lavet deres eget video driver installationsværktøj til operativsystemet.

Intel Video Driver Installer

Intel er stolt af at fokusere på open source-teknologier, og når det kommer til grafik bruger Intel ikke proprietære videodrivere.Når en bruger installerer deres foretrukne Linux distribution (især Ubuntu), installeres video drivere med det samme. Når det er sagt, er versionerne af førerne ikke så opdaterede som de kunne være.

Hvis du søger at få de absolut nyeste Intel-video drivere på Ubuntu, er det bedst at downloade det officielle driverinstallationsværktøj. Sådan får du det til at køre.
Hvis du søger at få de absolut nyeste Intel-video drivere på Ubuntu, er det bedst at downloade det officielle driverinstallationsværktøj. Sådan får du det til at køre.

Ubuntu 16.04

Størstedelen af Ubuntu Linux-brugere (ca. 80-90%) har tendens til at være LTS-brugere. De hopper ikke ved hver eneste udgivelse af Ubuntu og opgraderer. I stedet opgraderer de fleste kun mellem LTS-udgivelser. Intel-driverværktøjet har støtte til 16.04 LTS, men du skal downloade version 2.0.2 af installationsprogrammet. For at installere det skal du downloade.DEB filen til din pc.

Når pakken er installeret, skal du åbne en terminal og bruge cd-kommandoen til at navigere til mappen Downloads.

cd ~ / downloads

Installer opdateringsværktøjet med dpkg.

sudo dpkg -i *.deb

Når du har installeret Debian-pakken, skal du rette op på eventuelle afhængighedsproblemer, der måtte opstå. Brug apt install -f at afhjælpe afhængighederne.

sudo apt install -f

Ubuntu 17.04 og 17.10

Den nyeste version af Intel Video Driver-værktøjet (2.0.6) understøtter Ubuntu 17.04. Efter at have skrevet denne artikel vil brugerne ikke kunne installere 2.0.6-versionen af pakken til den nyeste udgave af Ubuntu. Hvis du stadig er på 17.04, klik her for at downloade pakken. Derefter cd i mappen Downloads og installer den.

cd ~ / Downloads sudo dpkg -i *.deb sudo apt install -f

Sørg for at holde dig opdateret med 01.org, da Intel vil frigive den nyeste version af opdateringsværktøjet til video-driveren nogen dag nu. Bare rolig, Ubuntu (for det meste) tager sig af dine video driver behov 17.10. Så sid dig stramt, og vent på, at den nye version kommer ud. Når det er ude, følg instruktionerne ovenfor for at installere det.

Brug af opdateringsværktøjet til videoadapter

Når opdateringsværktøjet til video-driveren er på din pc, skal du starte det for at få alt i gang. Når du åbner den, scanner den din version af Ubuntu Linux for at se om alt er kompatibelt. Husk at andre operativsystemer baseret på Ubuntu vil mislykkes, og driverværktøjet virker ikke. Selv om disse operativsystemer kan køre den software, den installerer, vil den mislykkes på grund af udgivelsesnavnet. Dette omfatter distributioner som Linux Mint, Elementary OS og etc.

Når værktøjet er færdigt med at kontrollere alt, skal du sørge for, at der ikke er nogen "nej" meddelelser, og at alt siger "OK". Klik derefter på "Install-knappen" for at fortsætte. Herfra går værktøjet ud og får de absolut nyeste Linux-drivere fra Intel, og installerer det på din Linux-pc. Vær tålmodig, da dette kan tage et par minutter.

Så snart værktøjet er færdigt med at installere driverne, skal du lukke det og genstarte din Linux-pc. Når du indlæser det, har du de absolut nyeste Intel-video drivere i Ubuntu.

Installation af andre Intel-drivere

Når du har installeret video drivere til Ubuntu, mangler du muligvis en driver eller to. Den mest almindelige ting, Ubuntu ikke installerer, er Intel-mikrokoden. Dette skyldes, at det er en fast-source driver firmware til CPU'er. For det meste vil ikke installation af denne software være så stor af en aftale. Når det er sagt, hvis du søger at installere hver eneste driver til rådighed for din pc, er det en god idé at installere det.

For at starte, skal du åbne Gnome search (eller Unity Dash for dem den 16.04) og skrive "drivers". Dette skal afsløre og "ekstra drivere" ikonet. Du kan også finde dette område ved at søge efter "software og opdateringer".

Når driverværktøjet er åbent, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Intel Microcode" for at installere det til Ubuntu. Dette vil tage lidt tid, men når softwaren er installeret, skal du genstarte din pc. Når du logger ind igen, bruger Ubuntu Intel Microcode firmware.
Når driverværktøjet er åbent, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Intel Microcode" for at installere det til Ubuntu. Dette vil tage lidt tid, men når softwaren er installeret, skal du genstarte din pc. Når du logger ind igen, bruger Ubuntu Intel Microcode firmware.

Hvis du har en AMDGPU-PRO, kan du tjekke, hvordan du kan få de nyeste drivere til det på Linux.

Populært emne.