Er det sikkert at bruge en anden bærbar oplader på din bærbare computer?

Indholdsfortegnelse:

Er det sikkert at bruge en anden bærbar oplader på din bærbare computer?
Er det sikkert at bruge en anden bærbar oplader på din bærbare computer?
Anonim

Det korte svar er; Nej. Du bør aldrig med vilje bruge en anden laptop oplader på din bærbare computer. Det er ligegyldigt, om du er i klem eller hvis dit batteri er ved at dø. Plugging en anden oplader, der ikke er beregnet til din specifikke model, vil ikke føre til noget godt. Faktisk kan det straks, hvis ikke i sidste ende, stege dit batteri, og du bliver nødt til at få en ny. Nu da du ved, at du ikke skal bruge en anden laptop oplader på din bærbare computer, lad os se på hvorfor ikke.

Strømkrav

Alle bærbare computere er ikke skabt lige, og hverken er deres strømkrav. Nogle bærbare computere kræver mere strøm; tænk gaming bærbare computere. Deres opladere er bygget til det specifikke strømbehov. Hvis du bruger en oplader, der ikke giver tilstrækkelig strøm, eller det giver for meget strøm til en bærbar computer, risikerer du at beskadige batteriet uden reparation. Der er også mulighed for, at du beskadiger anden hardware på din bærbare computer så virkelig, bare gør det ikke.

Batteriet kan opstå straks, eller skaden kan overflade til sidst. Normalt manifesterer den sig i form af meddelelsen "plugged in, not charging".

Image
Image

Egen hardware

Laptop opladere er ikke beregnet til at blande. Hvis du har en bærbar oplader til Dell, og du sætter den i en HP-bærbar computer, beskadiges dit batteri. Det er ligegyldigt, om opladeren leverer den rigtige mængde strøm. Blanding af opladere fra forskellige producenter er aldrig en god ide, og bærbare batterier kan afvise det simpelthen fordi det ikke er fra en godkendt producent. Du kan muligvis komme væk med det, hvis du bruger opladere fra samme producent, der kan levere den rigtige mængde strøm, men det er en stor "hvis". Det er bedst at fejle på forsigtighedssiden og undgå det.

Billige Knock-offs

Nogle opladere kommer billige, mens andre kan koste en hel del. Hvis du ønsker at udskifte din bærbare pc's oplader, og du er fristet til at købe en billig banning, ved du, at det er det samme som at bruge et andet mærke oplader undtagen værre. Der er ingen måde at bestemme kvaliteten af en off-off oplader, og selvom det kan kræve at levere en vis mængde strøm, kan du ikke være sikker på, om det rent faktisk gør. Bliv væk. Tilbring de ekstra penge og få en original, eller du vil udskifte dit batteri meget snart.

MacBooks

MacBooks er en noget undtagelse fra denne regel. Du kan sandsynligvis bruge en MacBook-oplader med en anden MacBook, forudsat at strømkravene er opfyldt, men du bør aldrig bruge en lader-oplader eller forsøge at bruge en ikke-Apple-oplader. Du kan ikke kun fryse dit batteri, det er muligt, at du annullerer en garanti eller to.

Populært emne.