Sådan fjernes søgemaskiner i Firefox

Indholdsfortegnelse:

Sådan fjernes søgemaskiner i Firefox
Sådan fjernes søgemaskiner i Firefox
Anonim

Google er den mest populære søgemaskine i brug i dag, og hvis du undersøger noget, er du på rette spor med denne søgemaskine. Der er dog andre søgemaskiner og andre informationskilder, som folk bruger til at søge efter ting. Nogle af dem er søgemaskiner som DuckDuckGo, men andre, som Twitter eller Wikipedia, er sociale medier eller en database med information. Firefox mener, at du måske skal bruge nogen af disse, så når du indtaster en forespørgsel i adresselinjen, tilbyder den syv forskellige søgemaskiner, som du kan bruge. Du kan fjerne søgemaskiner i Firefox og beholde kun den, du bruger. Sådan er det.

Image
Image

Fjern søgemaskiner

Du kan fjerne søgemaskiner i Firefox fra browserens indstillinger. Der er to måder at komme til indstillingerne på. Den første er at klikke på hamburgerikonet øverst til højre og vælge Valg fra menuen. På skærmbilledet Indstillinger skal du gå til fanen Søg og rulle ned til sektionen One Click Search Engines.

Alternativt, og dette er den langt nemmere måde at få adgang til indstillingen, start med at skrive noget i adresselinjen. Du vil se rækken af foreslåede søgemaskiner vises. I slutningen af denne række er en tandhjulsknap. Klik på det for at springe direkte til sektionen One Click Search Engines i Firefox.

Afmarker de søgemaskiner, du ikke vil bruge, og de vil ikke blive vist i de foreslåede søgemaskiner mere.

Hvis du senere tænker på, hvilke søgemaskiner du vil bruge, kan du vende tilbage til den samme indstilling og aktivere dem igen.
Hvis du senere tænker på, hvilke søgemaskiner du vil bruge, kan du vende tilbage til den samme indstilling og aktivere dem igen.

Når du fjerner markeringen af en søgemaskine, fjernes den fra adresselinjen, men den er stadig der i Firefox. For at fjerne det helt, vælg en søgemaskine og klik på knappen 'Fjern'.

Du vil bemærke, at der er en "Find flere søgemaskiner" mulighed lige under denne indstilling. Hvis du klikker på det, omdirigerer du dig til Mozilla add-ons butik, hvor du kan installere et tilføjelsesprogram til at søge bestemte websteder.

Image
Image

Søgemaskiner i Chrome

Chrome har en lignende funktion, men det forstyrrer ikke brugergrænsefladen som Firefox gør. Chrome tilføjer automatisk websteder som brugerdefinerede søgemaskiner, hvis du søger dem ofte nok. Hvis du for eksempel ofte bruger søgefeltet på YouTube for at søge efter videoer, vil du efterhånden kunne skrive 'YouTube' i adresselinjen, trykke på fanen Tab eller mellemrumstasten og indtaste en forespørgsel for at søge direkte på YouTube. I modsætning til Firefox kan du tilføje enhver hjemmeside som en søgemaskine uden at installere en udvidelse i Chrome.

Populært emne.