Sådan spiller du Super Nintendo-spil på Linux med Snes9x

Indholdsfortegnelse:

Sådan spiller du Super Nintendo-spil på Linux med Snes9x
Sådan spiller du Super Nintendo-spil på Linux med Snes9x
Anonim

Emulation er en vidunderlig teknologi, som fans af videospil kan bruge til at studere og nyde gamle spil fra videospilkonsoller, især dem der ikke længere er i produktion. En af de mest populære konsoller til at efterligne, især på Linux-platformen er Super Nintendo. Når det kommer til at spille Super Nintendo spil på Linux, er der ingen mangel på SNES emulatorer, men langt det bedste, og den mest brugervenlige app på platformen er Snes9x. Den har en brugervenlig GUI, med mange forskellige indstillinger, understøttelse af gemte stater, gengivelsesindstillinger, gamepads og meget mere.

Bemærk: Addictivetips på ingen måde opmuntrer eller condones ulovlig download eller distribution af ROM-filer til SNES. Hvis du vælger at installere SNES9x, skal du bruge dine egne spil-ROM'er, du har sikkerhedskopieret til din pc, lovligt.

Ubuntu, Debian og andre Linuxes via Flatpak

På trods af at Ubuntu og Debian-pakkebase generelt generelt har den mest opmærksomhed fra Linux-softwareudviklere, er der for øjeblikket ikke en version af Snes9x pakket til disse populære distributioner. Ingen PPA'er er tilgængelige for Ubuntu, og der er ingen indikation på, at dette vil ændre sig. Desuden er der ikke nogen stand-alone Debian software repositories, som man kan tilføje, og der er heller ikke nogen DEB pakke filer, som alle kan jage.

Før moderne universelle Linux-pakkeformater, ville dette være et reelt problem. I dag kan fans af Snes9x dog nemt installere det uden at skulle stole på deres operativsystem. Dette betyder Ubuntu- og Debian-brugere (samt enhver Linux-distribution, der kan køre Flatpak) kan også nyde denne vidunderlige emulator!

Bemærk: Følgende anvisninger kræver, at du installerer Flatpak, inden du fortsætter.

Først skal du tilføje Flathub-depotet til din Flatpak-opsætning. Dette er ikke nødvendigt, men det vil tilføje flere softwarekilder til din Linux distribution. I stedet for kun at se apps i Gnome-software (og andre steder), vil du også se alle de apps derfra.

sudo flatpak remote-add -if-ikke-eksisterende flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub til stede kan vi gå videre og downloade Snes9x pakken og gemme den lokalt. For at være klar kan du installere pakken eksternt via webadressen, men det er bedre at bare downloade filen. På den måde kan du gemme det til en senere dato eller installere den på flere computere.

wget https://flathub.org/repo/appstream/com.snes9x.Snes9x.flatpakref

Brug cd-kommandoen til at gå til mappen Downloads.

cd ~ / downloads

Inden i download-mappen skal du installere Snes9x-pakken:

sudo flatpak installere com.snes9x.Snes9x.flatpakref

Når kommandoerne er færdige, vil Snes9x være klar til brug. Forstå, at genvejen til programmet i nogle skrivebordsmiljøer ikke vises, før du logger ud og logger ind igen.

Arch Linux

sudo pacman -S snes9x-gtk

Fedora

Du kan ikke installere Snes9x på din Fedora Linux PC ud af boksen. Fedora distribuerer ikke ikke-gratis programmer. I stedet kan Snes9x installeres på Fedora via et ikke-frit tredjeparts RPM-depot. Følg disse trin for at få det til at fungere.

Først skal du gå over til RPM Fusion-webstedet, og vælg din version af Fedora. Som skrevet af denne artikel har Fedora 24-27 og Fedora Rawhide støtte.

Klik på downloadlinket for at få den ikke-gratis omdrejningstal og download den til din pc. Når du er downloadet, skal du åbne en terminal og bruge cd-kommandoen til at åbne mappen Downloads.

cd ~ / downloads

Når du først er inde i mappen Downloads, skal du installere RPM Fusion-pakken for at aktivere den ikke-gratis repo på dit system.

sudo dnf installer rpmfusion-nonfree-release - *. noarch.rpm

Nu skal du installere Snes9x:

sudo dnf installere snes9x-gtk

OpenSUSE

SUSE-fans, der ønsker at få denne SNES-emulator til at fungere på deres operativsystem, behøver ikke lade være med noget, da programmet er på OpenSUSE Build Service. For at installere det, gå til denne side, vælg din version af operativsystemet, og klik på "1-Click install" knappen for at få alt i gang.

Spiller spil med Snes9x

Afspilning af et spil med Snes9x starter ved at indlæse en ROM i appen. For at gøre det skal du tage en ROM og placere den på din pc. Derefter åbner du Snes9x på din Linux-pc og klikker på "File". Under denne menu finder du og klikker på "Åbn ROM billede". Brug den filbrowser, der åbnes for at gennemse ROM-filen på din computer, og vælg "Åbn".

Når den er åben, vil Snes9x straks indlæse ROM'en.
Når den er åben, vil Snes9x straks indlæse ROM'en.

Bemærk: For at sætte emulatoren i fuldskærmstilstand, skal du klikke på menuen "Vis" og derefter vælge "fuldskærm". Forlad det ved at trykke på ESC på tastaturet.

Gamepads

Snes9x appen har støtte til spil-pads. Ingen drivere er nødvendige. Bare tilslut din foretrukne spilkontrolenhed, og så længe det allerede virker på Linux, fungerer det med emulatoren.

For at tildele kontroller fra emulatoren til din controller, find og klik på "Valg", og vælg derefter "præferencer".

I præferenceområdet skal du klikke på controllerikonet med "Joypads" ved siden af det for at konfigurere controlleren. I menuen skal du klikke på "OP" med musen og derefter trykke på den knap, du ønsker, at "UP" skal være på controlleren.
I præferenceområdet skal du klikke på controllerikonet med "Joypads" ved siden af det for at konfigurere controlleren. I menuen skal du klikke på "OP" med musen og derefter trykke på den knap, du ønsker, at "UP" skal være på controlleren.

Herfra vil SNes9x få dig tildelt hver kontrol, den ene efter den næste. Når du er færdig, klik på "Apply".

Gemme Gamea

Skal du gemme dit spil? Sådan gør du det i emulatoren. Forlad først fuldskærmstilstanden (hvis du bruger den) ved at trykke på ESC-tasten. Klik derefter på "File", og vælg derefter "Save state". Vælg en slot for at gemme spillet.

For at indlæse tilstanden gentag den samme proces, undtagen vælg "Load state" i stedet for "Save state".
For at indlæse tilstanden gentag den samme proces, undtagen vælg "Load state" i stedet for "Save state".

Populært emne.