Sådan spiller du OGG-filer på Windows 10

Indholdsfortegnelse:

Sådan spiller du OGG-filer på Windows 10
Sådan spiller du OGG-filer på Windows 10
Anonim

Universalfilere er ikke så universelle, som de hævder at være. Nogle apps specialiserer sig i at spille bestemte typer filer, mens andre kan afspille de mere almindelige. For eksempel kan alle medieafspillere afspille en MP4-fil, men ikke alle kan afspille en MKV-fil. Windows 10 er den første version af Windows, der understøtter indbygget MKV-filer, men der er også undtagelser. Du vil finde, at der er visse MKV-filer, som Windows 10 stadig ikke kan afspille. Dette skyldes, at mediefiler kræver en codec, der skal installeres, før en app kan afspille dem. Hvis kodeken ikke er der, kan filen ikke afspilles. Derfor kan du ikke afspille OGG-filer i Windows 10.

Du har mulighed for at installere den codec, der er nødvendig for at afspille OGG-filer i Windows 10, men de kommer til en pris. Den gode nyhed er, Microsoft har udgivet Web Media Extensions, som giver dig mulighed for at spille OGG, Vorbis og Theora filer på Windows 10. Den dårlige nyhed er, det er ikke helt klar til offentlig offentliggørelse.

Installer Web Media Extensions

For at kunne betale OGG-filer skal du installere Web Media Extensions-appen af Microsoft. Det er en gratis app tilgængelig i Windows Store. Installer det, og du vil kunne spille OGG-filer på Windows 10.

Image
Image

Begrænsninger

Dette er en halvkogt løsning. I henhold til appens beskrivelse kan du spille OGG-filer i Edge og andre apps. Disse 'andre apps' omfatter ikke film og tv-appen, Internet Explorer eller Windows Media Player. Codecs skal fungere sammen med enhver app, der understøtter dem, så det ser ud til, at Microsoft måske har frigivet webmediaudvidelser-appen tidligt.

Der er ikke nogen apps, der kan læse codec'en og bruge den til at afspille disse filer endnu. Det er muligt, at dette har at gøre med en fremtidig version af Edge eller en fremtidig opbygning af Windows 10.

Alternativ

En simpel måde at løse denne begrænsning på er at bruge VLC-afspiller i stedet. Det er det nærmeste, der er en universel mediespiller, og hvis du ikke allerede har det på dit system, går du glip af. App'en er feature rich og enhver medieafspilningsfunktion, som Microsoft fjernede fra Windows, er mere end lavet til i VLC-afspilleren. Det kan endda afspille de fleste MKV filer, men du vil finde undtagelser her, i hvilket tilfælde du måske skal bruge en app som PotPlayer.

OGG, eller.oga og ogv filer er ikke meget almindelige endnu, men de bruges til online streaming. De understøtter metadata og undertekster, så det gør aldrig ondt at have en app på hånden, der kan afspille filtypen.

Populært emne.