Sådan slippe du af "Hjælp til at forbedre det" Besked i Firefox

Indholdsfortegnelse:

Sådan slippe du af "Hjælp til at forbedre det" Besked i Firefox
Sådan slippe du af "Hjælp til at forbedre det" Besked i Firefox
Anonim

Firefox, som alle moderne webbrowsere indsamler telemetri data. Den indsamler også en sundhedsrapport og information om hvornår browseren går ned. Brugere har mulighed for at udelukke deling af disse data. Mozilla har dog været lidt pådrættet om at indsamle telemetri data dog. Hvis du ser meddelelsen "Hjælp til at forbedre det" i Firefox, skyldes det, at Mozilla har tilføjet et tilføjelsesprogram, der hedder Firefox Pioneer til din browser. Du kan afinstallere denne tilføjelse, men for at være på den sikre side, bør du også fortælle Firefox, at du ikke installerer ting i browseren uden at spørge dig.

Afinstaller Firefox Pioneer

Gå til add-on manager ved at skrive om: addons i adresselinjen eller tryk på Ctrl + Shift + A tastaturgenvej. Kig efter en add-on kaldet Firefox Pioneer. Klik på knappen 'Fjern' for at slippe af med tilføjelsen og meddelelsen "Hjælp til forbedring" i Firefox.

Image
Image

Stop Firefox fra at installere tilføjelser

Nu hvor du har fjernet tilføjelsen, der hele tiden bad dig om at dele telemetri data, skal du stoppe Firefox fra at installere noget lignende igen. Gå til Firefox muligheder og vælg fanen Privacy & Security. Du kan også skrive dette i adressefeltet "Om: præferencer # privatliv" og tryk på Enter.

Rul ned til Firefox Dataopsamling og Brug sektionen og fjern markeringen af "Tillad Firefox at installere og køre undersøgelser". Denne tilladelse, hvis den er givet, er, hvad der tillader Firefox at installere tilføjelser. Det fortæller ikke eksplicit, at det vil installere en tilføjelse, men da Firefox er en browser og ikke et OS, og add-on er virkelig alt det, der kan installeres.

Image
Image

Indsamling af telemetri

Indsamling af data for at forbedre et produkt er ikke noget nyt. Faktisk fik Windows 10 ufortjent berygtelse over det, fordi det ikke bad brugerne om at opt-in.Firefox beder dig om at logge ind, så chancerne er, at du besluttede at dele telemetri data, og Firefox antog, at det var okay at installere en tilføjelse til det formål. Optagelse er let nok, men så hvis det ikke er det du har tilmeldt dig, kan du fjerne tilføjelsen og forhindre den i at installere igen.

Alt det sagt, telemetri data og indsamle det er ikke så slemt som folk gør det til at være. For eksempel hjælper de telemetri data, som Windows 10 samler, brugerne med at kontrollere, om en app er kompatibel med Windows 10. Dataene er ikke personligt identificerbare, og det er virkelig samlet for at forbedre det produkt, du bruger. Det er også værd at nævne, at Mozilla ikke er et ondt selskab, der forsøger at vinde på bekostning af privatlivets fred. Hvad angår moderne browsere, er Firefox en god og sikker browser, der ikke deler eller lækker dine oplysninger.

Populært emne.