Sådan forbedres spil med vin på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan forbedres spil med vin på Linux
Sådan forbedres spil med vin på Linux
Anonim

Installation af vin på Linux er en måde at få en bedre spiloplevelse på, men på egen hånd er det ofte ikke nok at spille på. Nogle gange kræver spil nogle grundlæggende tweaks. Disse grundlæggende ændringer, når de er lavet, forbedrer spil med Wine.

Virtual Desktop

En stor funktion, som Vin-værktøjet har, er dens evne til at efterligne et virtuelt Windows-skrivebord. Dette kan i det væsentlige låse alle vinprogrammer ud af Linux ved at begrænse dem til et vindueslignende miljø i fuldskærm. Mange aktiverer ikke denne funktion, men de bør, da det drejer sig om denne funktion, fastsætter mange små fuldskærmsproblemer samt problemer med den native opløsning, fanger musen og så videre.

For at tænde det, tryk ALT + F2 på tastaturet. Dette åbner kommandoprogrammet i dit Linux-skrivebordsmiljø. I kommandolinjeren skriver du: winecfg, og tryk derefter på enter for at åbne Wine CFG-værktøjet. Dette værktøj gør det muligt for brugerne at finjustere aspekter af vinværktøjet.

Klik på fanen "Graphics", og søg efter "emulere et virtuelt skrivebord". Markér afkrydsningsfeltet for at aktivere denne funktion. Derefter går du ned til det afsnit, der siger "Desktop size". I dette afsnit er det afgørende, at du indtaster den native opløsning på din skærm. Ved at gøre dette vil du oprette et virtuelt desktop-overlay til videospil og andre Windows-programmer.

Vær sikker på, hvad din native monitoropløsning er? Kør denne kommando i terminal: xdpyinfo | grep "dimensioner"
Vær sikker på, hvad din native monitoropløsning er? Kør denne kommando i terminal: xdpyinfo | grep "dimensioner"

Med de angivne dimensioner skal du klikke på "Apply" og derefter "ok". Luk alle Windows-apps, der er åbne. Når vin genstarter, bruger den det nyligt aktiverede overlay.

Installation af kritiske værktøjer

Windows-spil virker ikke ud af boksen i vin. Ligesom på Windows i sig selv kræver mange spil kritiske værktøjer og biblioteker til at fungere rigtigt. Sådan får du dem på den nemme måde.

Start med at åbne et terminalvindue og følg instruktionerne nedenfor, afhængigt af dit operativsystem.

Ubuntu

sudo apt install winetricks

Debian

sudo apt-get winetricks

Arch Linux

sudo pacman-s winetricks

Fedora

sudo dnf installere winetricks

OpenSUSE

sudo zypper installere vin

Andre Linuxes

Winetricks selv er et shell script, og behøver ikke installeres. Hvis din Linux-distribution ikke officielt distribuerer programmet, vil denne metode fungere i stedet.

wget https://raw.githubusercontent.com/Winetricks/winetricks/master/src/winetricks chmod + x winetrick

Med Winetricks er ting som Directx9, VCRun-filer, MS-kernefonter og lignende meget nemmere at downloade. For at downloade og installere Directx9 skal du køre:

winetricks directx9

Hvis du vil installere andre værktøjer med Winetricks, skal du bruge dlls liste.

winetricks dlls liste

Alternativt, liste alt hvad Winetricks værktøjet har at tilbyde med:

winetricks liste-alle

Gem listerne til reference senere ved at lede det til en tekstfil.

Image
Image

winetricks liste-alle >> winetricks-list.txt

Bemærk: Winetricks har en grafisk brugerflade, som brugerne kan bruge, hvis terminalappen er for forvirrende. For at starte det skal du søge "winetricks" under, hvor du normalt starter programmer.

Ændring af Windows-versioner

Nogle gange vil et spil ikke køre inde i Vin på grund af Windows-versionen. Som standard er den version, Vin bruger, Windows XP. Selvfølgelig, da XP er en død platform, understøtter det ikke mange spil stadig. Selvom det er sandt at bruge det i XP-tilstand virkelig kan hjælpe til ældre spil, er det ikke tilfældet med nyere spil.

For at ændre versionen skal du igen åbne Wine CFG. Dette gøres ved at trykke ALT + F2 på tastaturet, indtaste winecfg efterfulgt af enter-tasten.

Så snart Vin CFG åbner, se i bunden af vinduet til "Windows version". Vælg rullemenuen, og vælg "Windows 7".
Så snart Vin CFG åbner, se i bunden af vinduet til "Windows version". Vælg rullemenuen, og vælg "Windows 7".

Selv om det er rigtigt, at Windows 10 er på denne liste, har spil tendens til at spille bedst i Windows 7-tilstand (for det meste), så undgå Windows 10. Hvis et spil nægter at køre under Windows 7, skal du ændre det til 10.

Når du har ændret versionen, skal du klikke på "Anvend" og derefter "OK" for at færdiggøre ændringerne.

Gallium Ni

Selv med DirectX 9 installeret via Winetricks, kan spil stadig have problemer. Det vigtigste kommer ned til ydeevne. Dette skyldes, at Vin er et komplekst værktøj, der arbejder for at kommunikere Windows-kode til Linux. Som følge heraf fungerer tingene ikke altid perfekt.

En nem måde at løse DirectX 9-præstationsproblemer på er med Gallium Nine. Det patches Vin, og giver brugerne mulighed for nemt at få flere FPS i vin spil. I denne vejledning dækker vi hvordan du installerer det via Ubuntu og Arch Linux som pakker, der er tilgængelige.

Når det er sagt, understøttes alle Linux-distributioner og har instruktioner (omend komplicerede) om, hvordan man installerer det også. Hvis du ikke bruger Ubuntu eller Arch Linux. Gå her og læs de officielle instruktioner til at bygge fra kilde og osv.

Ubuntu Installation

Ubuntu-brugere vil være glade for at vide, at der er en PPA tilgængelig. For at få den patched version af Wine, skal du åbne et terminalvindue og indtaste disse kommandoer:

sudo add-apt-repository ppa: commendsarnex / winedri3

Når du har tilføjet PPA, skal du opdatere de ændringer, der er foretaget i systemet med opdateringskommandoen.

sudo apt-get opdatering

Til sidst skal du installere den patched version af Wine.

sudo apt install mesa vin2.0

Arch Linux Installation

Arch-brugere kan simpelthen downloade øjebliksbilledet for den nyeste version af Gallium Nine og installere det. AUR-pakken installerer alle afhængigheder, den seneste version af Wine og alt, der er nødvendigt for at få det til at gå uden problemer. Peg din yndlings AUR-hjælper på det og tag det igang!

Aktivering af Gallium Ni

Ligesom de fleste tweaks i denne artikel, starter den ud i Vin CFG vinduet. For at aktivere Galium Nine's performance tweaks, tryk ALT + F2, skriv "winecfg", og tryk på enter-tasten. Inde i Wine CFG center, se efter fanen "Staging".

Inden for "staging" skal du markere boksen, der siger "Aktiver Gallium 9 for bedre D3D9 ydeevne". Klik på "Apply" knappen, og derefter "OK". Herfra skal vin køre de fleste spil meget bedre!
Inden for "staging" skal du markere boksen, der siger "Aktiver Gallium 9 for bedre D3D9 ydeevne". Klik på "Apply" knappen, og derefter "OK". Herfra skal vin køre de fleste spil meget bedre!

Populært emne.