LibreELEC - Et operativsystem skræddersyet til Kodi

Indholdsfortegnelse:

LibreELEC - Et operativsystem skræddersyet til Kodi
LibreELEC - Et operativsystem skræddersyet til Kodi
Anonim

LibreELEC er et minimalt, men fuldt funktionsdygtigt operativsystem, der er oprettet med det ene formål at køre Kodi på "begrænset" hardware. Baseret på Linux og oprindeligt beregnet specifikt til Raspberry Pi, er den siden blevet overført til andre single-board computere.

I dag introducerer vi dig til LibreELEC, hvad det er, hvor det kommer fra, hvilken hardware den kører på. Vi introducerer også Raspberry Pi, da dette er den platform, vi vil bruge til vores demonstration. Vi vil så vise dig, hvordan du får LibreELEC og installerer det på en Raspberry Pi. Når vi får det i gang, tager vi dig gennem en hurtig rundvisning i hovedfunktionerne. Og vi vil afslutte tingene med nogle tilgængelige alternativer.

Image
Image

For ekstra sikkerhed ved streaming af indhold, brug en VPN

For at beholde det, du laver med dig selv og undgå at undersøge overjordiske internetudbydere, skal du altid bruge en VPN, når du streamer indhold. Når internetudbydere mistanke om, at du overtræder deres vilkår og betingelser, kan de reagere ved at nedsætte din hastighed, sende dig meddelelser om ophavsretskrænkelser eller endog forstyrre din tjeneste. En VPN beskytter dit privatliv ved at kryptere dine data ved hjælp af stærke algoritmer, der gør det næsten umuligt at knække. Og ved at bruge passende placeret servere kan en VPN også lade dig omgå geografiske begrænsninger.

Valg af VPN kan være en skræmmende opgave på grund af antallet af leverandører. Vigtige faktorer at overveje, når du vælger en, er a hurtig tilslutningshastighed for at undgå buffering, a ingen logningspolitik for yderligere at beskytte dit privatliv, ingen brugsbegrænsninger for at få adgang til noget indhold med fuld hastighed og software, der er tilgængelig til din enhed.

VPN Vi anbefaler til Kodi: IPVanish

Image
Image

Vi har testet flere VPN mod vores kriterier, og den, vi anbefaler for Kodi-brugere, er IPVanish. Med servere over hele verden leverer IPVanish imponerende ydeevne og værdi, uden hastighedsdæksel eller spænding, ubegrænset båndbredde, ubegrænset trafik, en streng logføringspolitik og klientprogrammel til rådighed for de fleste platforme.

IPVanish tilbyder en 7-dages penge tilbage garanti, hvilket betyder at du har en uge til at teste det uden risiko. Vær opmærksom på, at Addictive Tips læsere kan spar en massiv 60% herpå IPVanish årlige plan, tager den månedlige pris ned til kun $ 4,87 per måned.

Hvad er LibreELEC?

LibreELEC, en kort for "Libre Embedded Linux Entertainment Center", Er et operativsystem, der er oprettet til at køre på en håndfuld flashbaserede single-board-computere. For dem af jer nysgerrige om "Libre" delen af navnet, libre er fransk gratis. Ikke gratis som i "gratis" men fri som i "frihed". LibreELEC er baseret på Linux, selvom det er fjernet af noget, der ikke er nødvendigt for at køre Kodi. Det eneste formål med LibreELEC er at tillade Kodi at køre og udnytte den begrænsede hardware. Operativsystemet omfatter Kodi og vil faktisk starte op i det.

LibreELEC startede i 2016 som en gaffel af OpenELEC, et lignende operativsystem, da "kreative forskelle" blandt udviklerne fik nogle af dem til at afslutte projektet og starte deres eget.

En af de bedste kvaliteter, hvis LibreELEC er, hvor nemt det er at installere på din enhed. Der blev lagt stor vægt på at udvikle en nem softwareinstallatør, der gemmer det meste af kompleksiteten af processen. Brug af LibreELEC USB-SD Creator-softwaren giver dig mulighed for at være i gang uden problemer på ingen tid.

Hvad er nødvendigt for at installere LibreELEC?

Installation af LibreELEC kræver ikke meget. Først og fremmest skal du have en kompatibel single-board computer. De tilgængelige muligheder i forbindelse med denne skrivning er:

  • Hindbær Pi 0/1/2/3
  • x86_64 enheder med Intel, AMD og nVidia GPU'er
  • WeTek Play 1 og 2, WeTek Hub
  • Odroid C2
  • Cubox iMX6 enheder

Derudover skal du bruge en computer til at installere og køre USB-SD Creator-softwaren. Softwaren vil køre på Windows, Mac OS eller Linux, så næsten alle computere vil gøre.

Da LibreELEC installeres fra et SD-kort eller USB-flashdrev (som en mulighed kun på Raspberry Pi), skal du bruge en af disse. Hvor stor skal det være? Alt afhænger af antallet af Kodi-add-ons, du planlægger at installere, og størrelsen af dit Kodi-bibliotek. Som en generel regel skal 8 eller 16 Gb være tilstrækkelige.

Det sidste du måske har brug for er en SD-kortlæser til din computer. Det er medmindre din computer har en indbygget, selvfølgelig. Også, hvis du beslutter dig for at bruge et flashdrev i stedet for et SD-kort, behøver du det ikke.

Raspberry Pi i et nøddeskal

Vi har besluttet at bruge Raspberry Pi til denne demonstration hovedsagelig fordi 1) vi havde en tilgængelig, 2) det er nok den bedste platform for LibreELEC og 3) det er billigere end de fleste andre single-board computere. Hvis du ikke ved, hvad en Raspberry Pi er, lad os kaste lys over emnet inden vi fortsætter.

Raspberry Pi er et kryds mellem en computer som den bærbare computer eller stationære computer, du måske bruger lige nu, og et microcontroller board som du ville finde i så mange smarte enheder.

Udviklet i Storbritannien af Raspberry Pi Foundation (en nonprofitorganisation) til at undervise i grundlæggende computervidenskab i skoler og i udviklingslande, har dets funktionssæt, tilpasningsevne, størrelse og overkommelighed (det sælger til omkring 35 dollars) gjort det umådeligt populært uden for sin oprindelige målgruppe med mere end 11 millioner enheder solgt over hele verden siden dets oprindelige udgivelse i 2012.
Udviklet i Storbritannien af Raspberry Pi Foundation (en nonprofitorganisation) til at undervise i grundlæggende computervidenskab i skoler og i udviklingslande, har dets funktionssæt, tilpasningsevne, størrelse og overkommelighed (det sælger til omkring 35 dollars) gjort det umådeligt populært uden for sin oprindelige målgruppe med mere end 11 millioner enheder solgt over hele verden siden dets oprindelige udgivelse i 2012.

Den mest aktuelle og fremherskende model, Raspberry Pi 3 model B, tilbyder et komplet komplement af funktioner og grænseflader. Med en 1,2 GHz 64-bit quad-core ARM Cortex-A53-processor, en højpræget Broadcom VideoCore IV grafisk processor, 1 GB RAM, video, lyd og USB-grænseflader, er det virkelig en kraftfuld og alsidig enhed. Og det har alt, hvad der er brug for i en tv-tilsluttet medieafspiller.

Sådan installeres LibreELEC på Raspberry Pi

LibreELEC-teamet gjorde det virkelig en nem opgave at få deres operativsystem kørende på enhver understøttet enhed. Det kræver kun nogle få enkle trin. Følg vores anvisninger, og vi kommer i gang på ingen tid.

Download og installere LibreELEC USB-SD Creator

Du skal først gå til LibreELECs websted på https://libreelec.tv/.

Image
Image

Klik Downloads fra topmenuen og vælg derefter dit operativsystem fra de foreslåede muligheder.

Når du har klikket på det relevante link, starter downloaden automatisk. Gem bare filen til et passende sted på din computer.
Når du har klikket på det relevante link, starter downloaden automatisk. Gem bare filen til et passende sted på din computer.

Det LibreELEC USB-SD Creator kræver ingen installation, og den er klar til brug lige efter downloadet er gennemført. Du skal bare gå til downloadlokationen og dobbeltklikke på den for at starte Creator.

Oprettelse af et LibreELEC-billede

Når du har installeret Creator, er du klar til at oprette det egentlige SD-kort til din installation.

Selvom HTC raspberry Pi understøtter installation fra både SD-kort og USD-flashdrev, foretrækker vi at bruge et SD-kort. Opstart af hindbær Pi fra USB er lidt mere kompliceret, og vores mål er at vise dig den nemmeste måde at gøre dette på.

LibreELEC USB-SD Creator-vinduet er relativt enkelt at forstå.

Først skal du vælge den LibreELEC version, du vil installere. I den venstre boks skal du vælge din hardware og i den højre boks vælge LibreELEC versionen. Vi bruger en Raspberry Pi 3 og vi vil have den nyeste stabile version, så vi forlader standardindstillingerne.
Først skal du vælge den LibreELEC version, du vil installere. I den venstre boks skal du vælge din hardware og i den højre boks vælge LibreELEC versionen. Vi bruger en Raspberry Pi 3 og vi vil have den nyeste stabile version, så vi forlader standardindstillingerne.

Derefter skal du klikke på knappen Download for at begynde at downloade SD-kortbilledet på din computer. Du bliver bedt om at vælge en mappe hvor du skal gemme den downloadede fil. Downloaden tager et par minutter afhængigt af din internetadgangshastighed.

Når downloadingen er færdig, skal du indsætte SD-kortet i din computers kortlæser, enten indbygget eller eksternt. Det næste trin er at vælge SD-kortet i Creator-softwaren. Klik på rullelisten under 3 - Vælg din USB-stick eller SD-kort.

Det sidste trin er at klikke for at klikke på Skrive knappen under trin 4 - Skriv billede.

Luk Creator Software og fjern SD-kortet fra din computer. Du er nu klar til de næste trin.

Installation af LibreELEC på Raspberry Pi

Den egentlige installation af LibreELEC på Raspberry Pi kunne næppe være nemmere. Du skal først indsætte SD-kort i Raspberry Pi SD-kortsporet. Derefter starter Raspberry Pi ved at forbinde strømforsyningen efter at være sikker på, at Raspberry Pi er korrekt forbundet til et tv, et tastatur og en mus og et kablet netværk.

Raspberry Pi starter og læser automatisk OS og starter installationen af LibreELEC. Denne opstarts- og installationsproces kan tage op til 5 minutter. Vær tålmodig! Når først den første opstart er færdig, skal du blot følge skærmopkaldene for at fuldføre konfigurationen.

  • Den første prompte er bare en velkommen besked. Klik Næste at fortsætte
  • Følgende prompt beder dig indtaste et værtsnavn for din medieafspiller. Du kan vælge et navn eller acceptere det libreELEC standard værtsnavn og derefter klikke på Næste.
  • Derefter er fjernadgangen hurtig. Vi foreslår, at du accepterer de foreslåede indstillinger og klikker på Næste.
  • Den sidste prompte er en takbesked. Bare klik Næste.

Det er alt der er til det! Du har nu en fuldt funktionel LibreELEC-installation på din Raspberry Pi.

Installation af LibreELEC på andre enheder

Installation af LibreELEC på andre hardwaretyper er ikke meget anderledes end at installere den på Raspberry Pi. Du skal vælge den rigtige hardware i skabers første trin og følge specifikke instruktioner for at starte din enhed fra SD-kortet.

De nøjagtige krævede trin er uden for denne artikels anvendelsesområde. Nogle som Odroid C2 vil ikke kræve nogen indblanding, mens andre som We Tek-enhederne vil kræve at holde nulstillingsknappen under anvendelse af strøm. For alle detaljer om din specifikke enhed skal en hurtig søgning på Google hurtigt give dig den rigtige procedure.

En hurtig rundvisning af LibreELEC

Vi antager, at du allerede er bekendt med Kodi, så vi vil forsøge at koncentrere os om forskellene mellem standard Kodi implementering og den ene på LibreELEC. Når installeret, starter LibreELEC Kodi ved opstart.

Hjemmeskærmen er identisk med en standard Kodi-installation, og det er stort set alt. En undtagelse er under skærmbilledet Indstillinger, der åbnes via tandhjulsikonet øverst til venstre på startskærmen. Den har en ekstra indgang til LibreELEC indstillingerne. Her kan du vælge kablet eller WiFi-netværket eller justere nogle af de parametre, du valgte under den første opstart.

Bortset fra denne mindre forskel på skærmen Settings, har du virkelig at gøre med en regelmæssig version af Kodi. Kodi-versionen er afhængig af LibreELEC-versionen, du installerede, men LibreELEC-holdet er som regel meget hurtigt at frigøre en ny version af operativsystemet, når der er en større Kodi-udgave.

Installation af Kodi Add-ons

Igen er det kun en standard Kodi-installation. Tilføjelse af tilføjelser er nøjagtigt det samme som med en anden Kodi-installation. Du har valget om at bruge det "officielle" Kodi-depot eller manuelt tilføje kilder, installere tilføjelser og repos fra zip-filer og yderligere installere tilføjelser fra tredjepartsregistrene.

Desuden skal enhver add-on installationsprocedure fra en artikel her på Addictive Tips eller andre steder fungere som-er. Det kan vi ikke understrege nok: Dette er en standard Kodi-installation over et forenklet operativsystem for at få mest muligt ud af begrænset hardware uden at beskatte det med unødvendige ting.

Fordele og ulemper ved LibreELEC

Ligesom med noget andet, er der ting, vi kan lide om LibreELEC og en ting, vi ikke kan lide så meget.

Fordele

Den største fordel ved LibreELEC er, at det er ekstremt nemt at konfigurere og konfigurere. Og i modsætning til nogle fulde Linux-distributioner er denne installation dumtikker, og det er næsten umuligt at gøre det forkert. Og en gang installeret, er LibreELEC meget nem at bruge.

Det faktum, at Kodi kommer forudinstalleret med LibreELEC, er også en af dens styrker. Når du har installeret OS, er du klar til at gå med intet mere at gøre.

Endelig er LibreELEC utrolig hurtigt. Med et sådant barebone operativsystem er der intet til at bremse hardwareen, og dens fulde strøm er dedikeret til din medieoplevelse.

Ulemper

Den eneste ulempe ved LibreELEC er, at den ikke kan bruges som operativsystem til noget andet end Kodi. Selv noget lige så vigtigt som at oprette en VPN kan være en udfordring på LibreELEC. Heldigvis har de bedste VPN-leverandører normalt specifikke instruktioner til, hvordan de konfigurerer deres service på den platform.

Nogle LibreELEC-alternativer

Der er primært to alternativer til LibreELEC: OpenELEC og OSMC.

OpenELEC og LibreELEC var oprindeligt en og samme. De gik til sidst adskilte måder på grund af deres udviklere har forskellige visninger af det ultimative OS til Kodi. I dag er LibreELEC mere aktivt udviklet end OpenELEC og opdateres som oftest hyppigere. OpenELEC har for nylig været ved at miste jorden til sin konkurrent, selv om det nok er lige så godt en mulighed.

OSMC, det Open Source Media Center, er et andet lignende open source-projekt, der er fokuseret på Kodi, men tilbyder en mindre begrænset version af Linux med flere tilpasningsmuligheder. For eksempel kan du udover Kodi køre en Plex-server eller en webserver på OSMC. Ligesom de andre muligheder vil OSMC starte lige ind i Kodi, men tilbyder stadig mange flere OS-tjenester.

Konklusion

Hvis du leder efter en stor mediecenter oplevelse på en Raspberry Pi eller en anden understøttet single-board computer, er LibreELEC muligvis dit bedste valg. Det er super nemt at installere og konfigurere, det er gratis for enhver bloatware, og den løber utrolig hurtigt og gør det bedste ud af alle tilgængelige hardware ressourcer.

Og med den indbyggede standard Kodi-installation, vil du være på kendt grund og føle dig hjemme. Desuden vil enhver add-on, der kører på Kodi, køre på LibreELEC. Hele Kodi verden er lige ved hånden.

Er du en Raspberry Pi eller LibreELEC bruger? Hvis ikke, bruger du en af vores alternativer? Hvad kan du lide og ikke lide om LibreELEC? Venligst del dine kommentarer nedenfor.

Efterlad en kommentar

Populært emne.