Sådan installeres de nyeste AMDGPU-PRO-drivere på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres de nyeste AMDGPU-PRO-drivere på Linux
Sådan installeres de nyeste AMDGPU-PRO-drivere på Linux
Anonim

Installation af de officielle AMDGPU-Pro drivere på Linux har altid været lidt af en smerte. Desuden har firmaet bag disse grafikkort (indtil for nylig) ikke lagt særlig vægt på Linux-brugere. Som følge heraf har Radeon-brugere været nødt til at beskæftige sig med forfærdelig Linux gaming support, substandard performance og etc. For nylig forlod AMD disse måder og re-made hele Linux driver system til nyere Radeon kort. Sådan installeres de nyeste AMDGPU-Pro drivere på Linux.

AMDGPU-PRO-driverne understøtter kun Ubuntu, RHEL og CentOS officielt. Dette betyder Debian, Arch, Gentoo, SUSE og osv. Er uofficielle operativsystemer. Hvis du har et nyt AMD Radeon-kort, er det bedst at bruge en af de understøttede Linux-distributioner. Driverne vil sandsynligvis stadig arbejde på disse systemer, men AMD vil ikke være der for at give dig produktsupport eller softwareopdateringer.

Brugergrupper

Installation af en proprietær driver på systemniveau på Linux er ikke som Windows. Intet opstilles automatisk af systemet, og hvis trin ikke følges nøjagtigt, kan driveren muligvis ikke virke rigtigt eller installere korrekt. Når du får AMD GPU-driverne til at fungere, er det vigtigt at tilføje alle brugere, der bruger videogruppen.

Når du bruger traditionelle AMD-video drivere med open source, er din bruger måske allerede tilføjet til denne gruppe. Hvis din bruger ikke er tilføjet til denne gruppe, skal du også tilføje den til alle brugere, der bruger driveren manuelt. Sådan gør du det.

Først skal du åbne en terminal og få adgang til root med:

sudo-s

Udskriv derefter hele listen over grupper på systemet, og se efter "video".

cut -d: -f1 / etc / group

Bemærk: Hvis du ikke kan finde videogruppen, filtrer den ud med

cut -d: -f1 / etc / group | grep "video"

Tilføj brugeren til videogruppen med:
Tilføj brugeren til videogruppen med:

usermod -a -G video brugernavn

Sørg for at ændre "brugernavn" med dit brugernavn. Kør kommandoen usermod med så mange brugere som du har brug for.

Installation

For at starte, gå til AMD hjemmesiden. Unfourtunatly kan Linux-distributioner ikke distribuere AMD-drivere direkte, fordi de ikke er åbne. I stedet for at få den nyeste driver skal du gennemse driverens detektorværktøj.

På førersiden skal du se i højre kolonne til det manuelle valgområde. Under "trin 1" skal du vælge "desktop grafik", eller uanset hvilken type grafik du har.

Under "Trin 2" boksen, vælg produktfamilien på din AMD GPU, og fortsæt derefter til "trin 3".

Med "trin 3" boksen, gå igennem og vælg den nøjagtige GPU model.

Afsnittet "trin 4" er, hvor brugerne vælger operativsystemversionen af driveren. Når det kommer til Linux, har AMDGPU-PRO to forskellige versioner. Hvis du bruger et Ubuntu / Debian-baseret operativsystem (Mint, Elementary og osv.), Skal du vælge "Ubuntu x86_64". Vælg "RHEL x86_64", hvis du bruger et Fedora / Redhat (eller SUSE og osv.) Baseret system. Alternativt kan du vælge CentOS-indstillingen.

Bemærk: Arch Linux-brugere skal vide, at AMD ikke officielt støtter deres operativsystem. For at få denne driver til at fungere, skal du installere Arch patched driveren via AUR.

Når føreren er downloadet, skal du navigere i en terminal til TMP-mappen med:
Når føreren er downloadet, skal du navigere i en terminal til TMP-mappen med:

cd / tmp

Brug rodterminalen til at flytte den hentede driver fra

~ / Downloads

til

/ tmp

bibliotek for at få det klar til installationsprocessen.

mv / home/username/Downloads/amdgpu-pro-*.tar.xz / tmp

Inden i TMP-mappen skal du trække driverne ud.

tjære -Jxvf amdgpu-pro - *.tar.xz

Med driveren ud af arkivfilen skal du indtaste mappen med cd-kommandoen:

cd amdgpu-pro *

Kør installationsværktøjet i terminalvinduet med:

./amdgpu-pro-install

Afinstallation af driveren

Vil du slippe af med AMDGPU-PRO driveren? Der er nogle ting, du bør vide. Driverværktøjet kører i den midlertidige mappe på Linux-filsystemet. Husk, at hver gang du genstarter din Linux-pc, skal du

/ tmp

biblioteket er tomt.

For at slippe af med AMD-drivere helt fra Linux-systemet, skal du først åbne et terminalvindue. Derefter få rod med:
For at slippe af med AMD-drivere helt fra Linux-systemet, skal du først åbne et terminalvindue. Derefter få rod med:

sudo-s

Inde i rodskallen skal du afinstallere værktøjet med driveren med:

amdgpu-pro-afinstallere

Dette værktøj vil automatisk rense alle konfigurationsfiler, pakker og andre biblioteksfiler, som AMDGPU-PRO driveren kræver. Når afinstallationsværktøjet er færdigt, skal du genstarte systemet.

Konklusion

AMD har altid haft vanskelige og alt for komplicerede drivere til Linux. Tilbage i Catalyst Control Center's dage måtte brugerne gå gennem snesevis af trin, nedgradere versioner af Xorg på nyere systemer og endda bruge brugerdefinerede repositorier på grund af de langsomme opdateringer. I 2017 er tingene for det meste blevet ændret, og drivere er meget mere tilgængelige til at installere (og ikke kun på Ubuntu).

Hvis du har stak det ud med AMD-driverne med open source, og du har et AMDGPU-PRO-understøttet kort, skal du følge disse instruktioner for at få den nyeste proprietære driver. Forestillingen er meget bedre på Linux, og du vil ikke fortryde det.

Populært emne.