8 Awesome Free Linux-spil, du bør prøve

Indholdsfortegnelse:

8 Awesome Free Linux-spil, du bør prøve
8 Awesome Free Linux-spil, du bør prøve
Anonim

For længe siden var spil på Linux bare en drøm. Næppe nogen i spilrummet var opmærksomme på det, og Linux fans måtte ty til at bruge værktøjer som Wine til at køre Windows-spil på Linux. I disse dage er der over 4.000 indfødte videospil på Linux via Valves dampbutik. Derudover har flere open source-spiludviklere taget for at lave gratis Linux-spil, som brugerne kan spille.

Disse videospil er bygget på open source biblioteker og teknologier, og kører helt indfødte på platformen. De er fremragende projekter, og med dem har Linux-brugere et fremragende bibliotek af spil at vælge imellem. I denne liste overgår vi nogle af de bedste (og mest sjove) open source, gratis Linux-spil. Hvert af disse spil er helt gratis og er let at installere på Linux-distribution!

1. Xonotisk

Det første spil på vores liste er ingen anden end Xonotic. Det er et hurtigt tempo første person shooter, der tager en masse inspiration fra arena shooters som Unreal Tournament, og Quake.

Xonotic sigter mod at være den kendetegnende gratis, open source multiplayer FPS på markedet. Det er bestemt; grafik kvaliteten og det overordnede design af spillet er top notch. Spillet understøtter multiplayer via LAN og internet-servere, har support til robotter og flere forskellige spiltyper (CTF, Team Death Match, og osv.).

Hvis du elsker en god multiplayer shooter, skal du give denne en chance. Du vil ikke være i stand til at sætte det ned. Xonotic er crossplattform og tilgængelig på Mac, Windows og Linux. Hent det her.

Image
Image

2. FreeCiv

FreeCiv er en gratis, open source klon af det populære turn-baserede strategispil "Civilization". I lighed med den oprindelige civilisationsserie giver FreeCiv spillerne mulighed for at starte en civilisation og fremme den fra stenalderens begyndelse til fremtiden og udover!

Image
Image

3. Slaget for Wesnoth

Battle For Wesnoth er et high-fantasy turn-based strategispil, der fokuserer på både singleplayer og multiplayer kamp.

Administrer din hær og forsvar dit rige gennem de 16 singleplayer kampagner i en smuk, håndanimeret pixel kunst verden.

Image
Image

4. Super Tux Kart

Fans af Mario Kart vil elske denne: det er en hektisk go-kart racer med hovedrollen Linux egen maskot, Tux! Konceptet med spillet er at køre på kurser mod andre racere. Ligesom Nintendos Mario Kart får spillerne til at prøve forskellige skøre baner og angribe andre med ting, de henter på banen.

Super Tux Kart understøtter flere menneskelige spillere på en pc via delt skærm. Lær mere om spillet her!

Image
Image

5. OpenMW

Åben Morrowind er ikke et spil. I stedet er det en helt åben kilde genimplementering af det populære computerspil "The Elder Scrolls III: Morrowind".

Brug af denne motor giver brugerne mulighed for at køre Morrowind indbygget på Linux, med ekstra funktioner, såsom: mod support, widescreen opløsnings support, forbedrede teksturændringer, forbedret ydeevne, belysning og så videre.

Bemærk: Brugerne skal levere deres egen kopi af Morrowind til at spille.

Image
Image

6. TeeWorlds

Hvis du leder efter nogle gode tegneserie sjove, skal du tjekke Teeworlds. Det er et todimensionelt multiplayer videospil, der gør stor brug af klassiske 2d spilmekanik.

Alt er sprite-baseret, og gøres som en side-scrolling platformer med et twist: head to head kamp. Spillere kan kæmpe hinanden enten på det lokale netværk via LAN eller spille på multiplayer-servere.

Multiplayer-gametypen omfatter death match, team death match og en fange flag mode.

Image
Image

7. Åben Arena

Open Arena var en open source-afledt første person shooter stærkt baseret på teknologier og mekanik i Id Techs Quake III: Arena.

Fans af Quake-serien vil føle sig rigtige hjemme med dette spil, da mekanikerne og gameplayet er næsten identiske. På trods af at Open Arena bruger Quake 3-motoren, er det ikke nødvendigt at afspille filer fra det originale Q3-spil. Spillet er ikke under udvikling mere, men på trods af dette er det stadig tilgængeligt til installation på alle større Linux-distributioner.

Gametyper omfatter gratis for alle, CTF, domination, overbelastning og høst.

Image
Image

8. Mindste

Vil du spille Minecraft, men ikke interesseret i at betale 25 $? Prøv Minestest i stedet! Det er et åbent verdens sanbox byggespil.

Et af de vigtigste salgspunkter for Minestest-spillet er, at det ikke kører med Java, og i stedet bruger noget meget mere indfødt. Derudover er udviklingen af spillet ude i det åbne, og alle kan bidrage med funktioner og tilstande!

I lighed med den eponymiske Minecraft kan brugerne udforske en proceduremæssigt genereret verden fyldt med forskellige typer terræn, høst ressourcer, samt overleve, bygge og bekæmpe monstre.

Image
Image

Konklusion

Gaming på Linux er kommet langt, takket være snesevis af open source-udviklere, der beslutter at lave spil på egen hånd. Uden denne slags lidenskab, hvem ved, om mainstream spiludviklere ville have bragt deres spil over?

Hvad er dit yndlingsfrit og open source-spil på Linux? Fortæl os i kommentarfeltet nedenfor!

Populært emne.