SecurStick - Krypter USB-stavdata uden administratorrettigheder

Indholdsfortegnelse:

SecurStick - Krypter USB-stavdata uden administratorrettigheder
SecurStick - Krypter USB-stavdata uden administratorrettigheder
Anonim

Datakrypteringsværktøjer som TrueCrypt, BestCrypt eller FreeOTFE passer perfekt til kryptering af USB-drev eller sætter krypterede containerfiler på USB-sticks. Desværre garanterer dette ikke en sikker og fuldstændig bærbar lagerplads. Problemet ligger med det nødvendige onde for en driver, der skal installeres for at montere de krypterede filer (eller partitioner) på systemet. Hvis man ikke har administratorrettigheder på operativsystemet, er den eneste måde at kunne bruge et krypteret lyd på, at en administrator skal forudinstallere softwaren … på hver enkelt computer kan du bare bruge dine krypterede data. Nå, ikke mere.

Image
Image

Med netop dette i tankerne skabte Matthias Withopf et kaldt værktøj SecurStick, et krypteringsprogram, der bruger et intuitivt arbejdsområde, der stadig giver dig tæt kryptering, brugervenlighed ved at tilbyde et virtuelt drev til alle disse krypterede filer ligesom programmerne ovenfor, men med den fordel at kunne bruge det på nogen maskine (Windows, Linux eller Mac) uden at have administratorrettigheder. Tricket er ekstremt enkelt, men desto mere strålende: I stedet for at bruge en driver til at oprette et virtuelt drev, fungerer programmet som en WebDAV-server og kortlægger sin WebDAV-placering til et drevbogstav (som er en integreret funktion af Windows og gør kræver ikke administratorrettigheder). Nå der har du det, simpelthen perfekt.

Eller er det? Den første ting, der kom til dette yderst uddannede sind, var, at mine WebDAV-oplevelser ikke var så strålende på grund af dens hurtighedsproblemer. Desværre er der ingen undtagelse her. Hvis det ville tage dig cirka 4 sekunder at kopiere en fil til en USB-stick ukrypteret, så kan det tage dig så længe som 14 sekunder eller mere … Det er ekstremt langsomt, og man vil aldrig finde en sådan ydelse, når du bruger nogen af de tidligere omtalte krypteringsløsninger. For de fleste typer dokumenter vil dette ikke være et problem, men at køre programmer, der indeholder følsomme data via dette system, vil nok være yderst irriterende for de fleste mennesker.Der er imidlertid et kendt problem med WebDAV-understøttelse i Windows 7, hvilket er den platform, jeg testede SecurStick på. For mere information, se dette forum emne.

Image
Image

Installationen er lige frem, blot udpak programmet til dit USB-drev og kør det. Det faktum, at det har en web-interface, føles lidt underlig i starten, men man kan nemt blive vant til det. Når du har oprettet et kodeord (som du skal opfylde nogle ekstreme krav, tror jeg), asikker zone er oprettet i mappenencrdata på drevet (med både "skjulte" og "system" attributter). Inde i en mappe kaldetdata vil indeholde alle de krypterede filer; Filnavnet bliver krypteret, hvis man vælger det. Der er dog stadig en vis gennemsigtighed udefra, hvad der er i dinsikker zone. Filerne, deres størrelser (når krypteret lidt større end originalerne) og mappestrukturen er synlige for dem, der kigger lidt længere end de fleste. Dette kan ikke være meget af et problem, og det vil helt sikkert ikke lade dem få adgang til de faktiske data, men en vis grad af gennemsigtighed er helt sikkert der. Desuden kan individuelle filer fjernes af enhver anden person på denne måde. Selvfølgelig har du en lignende risiko, når USB-drev formateres eller krypterede containerfiler fjernes.

Så dukkede et andet potentielt problem op. "Har WebDAV ikke cache sine filer lokalt, ukrypteret?" Nå, svaret på mit spørgsmål blev præsenteret, når jeg logget ind: en HTML-side med nogle oplysninger om sikker zone gav mig et link til at skylle OS's WebDAV cache. Et ekstra skridt, der ikke skal glemmes, eller du vil efterlade spor af dine dyrebare filer på systemet. Du skal muligvis endda gøre det flere gange, da nogle filer også er cachelagret i hukommelse (normalt ikke mere end cirka 30 sekunder, ifølge Withopf). Igen, ikke et problem, når du kun overvejer muligheden for at din USB-stick bliver stjålet, men det tillader en uheldig situation, hvor nogen finder nogle af dine filer på en computer, du har arbejdet på før, ukrypteret … (Stien til Denne cache i Windows Vista / 7 erC: Windows ServiceProfiles LocalService AppData Local Temp TfsStore Tfs_DAV)

Mens begrebet SecurStick simpelthen er fantastisk, kommer metoden med ganske få ulemper. Men selvom hastighed, mangel på total maskering og en langtfra optimal brugergrænseflade virker som en smerte i ræven i starten, kan jeg alvorligt forestille mig, at for mange mennesker dette måske bare er den løsning, de søgte efter.
Mens begrebet SecurStick simpelthen er fantastisk, kommer metoden med ganske få ulemper. Men selvom hastighed, mangel på total maskering og en langtfra optimal brugergrænseflade virker som en smerte i ræven i starten, kan jeg alvorligt forestille mig, at for mange mennesker dette måske bare er den løsning, de søgte efter.

Fordele

  • Endelig er der ikke brug for administratorrettigheder eller forudinstalleret software!
  • Let at oprette
  • Understøttelse af Windows (x86 / x64), Linux og Mac

Ulemper

  • Overførselshastigheden er ekstremt lav
  • Filsystemstruktur gennemsigtig til eksterne brugere (til en vis grad)
  • Mulighed for udenforstående at slette filer
  • Glem ikke at rydde WebDAV-cachen bagefter, eller du vil efterlade spor af dine filer på systemet!

Download SecurStick [via Caschys blog]

Populært emne.