Sådan slettes en Gmail-konto, fuldstændigt: trin for trin guide

Indholdsfortegnelse:

Sådan slettes en Gmail-konto, fuldstændigt: trin for trin guide
Sådan slettes en Gmail-konto, fuldstændigt: trin for trin guide
Anonim

Det er en nybegynderrealisering, når du tænker på, hvor meget informationsselskaber som Google har samlet om sine brugere. Din søgehistorik, din browserhistorik gennem Google Chrome, dine videobevisningsvaner via YouTube og endda din e-mail fra Gmail. Mens de fleste af disse data er anonymiserede og ikke direkte bundet til din identitet, er det stadig et problem for alle, der ønsker at holde deres digitale privatliv i skak.

Image
Image

Gmail og privatlivsproblemer

E-mail er en iboende usikker form for kommunikation. Der er ingen kryptering indbygget i processen, det er bare rå tekstbeskeder, der hopper frem og tilbage mellem servere. Enhver fest mellem dig og modtageren kan læse indholdet af en e-mail med meget lidt indsats. Selvom en person krypterer deres e-mail, hvis modtageren ikke bruger kryptering, ødelægges privatlivets fred i samtalen.

Gmail går faktisk et skridt videre end de fleste webmail-udbydere, når det kommer til at beskytte brugerens privatliv. Tjenesten bruger HTTPS, den sikre version af den velkendte HTTP-protokol og krypterer alle meddelelser til og fra Gmail-brugere. Hvis du e-mailer en anden person med en Gmail-adresse, forbliver din kommunikation privat i begge ender. I det øjeblik du modtager en e-mail fra en anden part, er dit privatliv dog ødelagt.

Der er en praksis, som Gmail involverer i, der giver anledning til bekymring. For at tjene penge på tjenesten vil Google scanne indgående og udgående beskeder til søgeord, og brug derefter resultaterne af disse scanninger til at tilpasse annoncer. Hvis du f.eks. Sender en e-mail til en ven om et produkt, vil du sandsynligvis se bannerannoncer til konkurrerende produkter i Gmail og på internettet. Det er en del af Googles udvidede reklamemaskine, og det har gjort mere end nogle få Gmail-brugere ubehagelige til at bruge tjenesten.

Sådan slettes en Gmail-konto - trin for trin

Den eneste måde at sikre dine e-mails på, er ikke scannet til reklameformål, hvis du vil slette din Gmail-konto helt. Google har gjort det overraskende nemt at gøre dette. Processen tager kun et minut eller to for at fuldføre, og du har flere muligheder for flugt, hvis du pludselig skifter dig. Der er endda nemme links til at oprette og downloade arkiverede kopier af dine e-mails, så dine data ikke forsvinder, selvom din Gmail-konto gør.

For at slette din Gmail-konto skal du have adgang til en stationær webbrowser. Gmail-apps har ikke sletningsfunktionen, og mobilbrowsere er lidt akavede at bruge under denne proces. Det er også værd at bemærke, at din e-mail-adresse ikke længere fungerer, så sørg for at have dine kontakter opdateret og gemt andetsteds.

Sådan slettes en Gmail-konto:

 1. Besøg Googles centraliserede kontoside: https://myaccount.google.com
 2. Klik på login-knappen i øverste højre hjørne.
 3. Log ind ved hjælp af detaljerne til den Gmail-konto, du vil slette.
 4. I emneboksen i midten af siden skal du søge efter "Kontoindstillinger"
 5. Klik på "Slet din konto eller tjenester"
 6. På den næste side skal du klikke på "Slet produkter"
 7. Indtast dit kodeord igen.
 8. Download en sikkerhedskopi af dine data, før du sletter den. Se instruktionerne nedenfor for mere information.
 9. Klik på papirkurven ikonet ved siden af Gmail.
 10. Hvis du har andre aktive Google-tjenester, skal du indtaste en alternativ e-mail.
 11. Send en bekræftelses-e-mail til denne alt-konto.
 12. Tjek din anden e-mail-adresse for verifikationsmeddelelsen.
 13. Klik på linket i e-mailen for at bekræfte din nye login-adresse.
 14. Indtast din nye login e-mail, og din Gmail-konto sletning vil være komplet.

Sådan slettes Gmail og andre Google-konti

At slippe af med Gmail ikke nok? Gennem samme proces giver Google dig mulighed for at slette dine Gmail, YouTube, AdSense og de fleste andre Google-servicekonti alle sammen via samme grænseflade. Du kan vælge og vælge hvilke datastykker, du vil fjerne, og hvilke du vil beholde, så hvis du vil genvinde en stor del af dit privatliv fra Google, er det den måde at gøre det på.

Sådan slettes flere Google-produktkonti:

 1. Besøg Googles centraliserede kontoside: https://myaccount.google.com
 2. Klik på login-knappen i øverste højre hjørne.
 3. Log ind ved hjælp af detaljerne til den Gmail-konto, du vil slette.
 4. I emneboksen i midten af siden skal du søge efter "Kontoindstillinger"
 5. Klik på "Slet din konto eller tjenester"
 6. På den næste side skal du klikke på "Slet Google-konto og data"
 7. Indtast dit kodeord igen.
 8. Sikkerhedskopier dine data, før du sletter den. Se instruktionerne nedenfor for mere information.
 9. Tjek begge felter nederst på skærmen, der anerkender processen.
 10. Klik på "Slet konto"

Sådan gendannes en slettet Gmail-konto

Hvis du allerede har slettet din Gmail-konto, beholdt ikke en sikkerhedskopi, og pludselig fortryder beslutningen, alt er måske ikke tabt. Data forbliver ofte på Googles servere i så mange som syv dage efter at du har fjernet din konto, hvilket gør det muligt at gøre en hurtig opsving via en webgrænseflade. Hvis mere end en uge er gået siden din sletning, er det meget usandsynligt, at du vil kunne genoprette noget.

Sådan gendannes en slettet Gmail-konto:

 1. Besøg Googles gendannelsesside: https://accounts.google.com/signin/recovery
 2. Indtast det e-mail eller telefonnummer, der bruges til at logge ind på den konto, du ønsker at gendanne.
 3. Klik på linket "Prøv at gendanne konto".
 4. Indtast det kodeord, du brugte med kontoen.
 5. Hvis der ikke er gået for meget tid, bliver din konto automatisk genoprettet.

Slet alle e-mails i stedet for at slette din Gmail-konto

Hvis du sletter hele din Gmail-konto, er der en stor ulempe: din e-mail-adresse vil ikke længere være aktiv. Enhver, der ønsker at komme i kontakt med dig, skal have en nuværende e-mail-adresse, og vi ved alle, hvor irriterende det kan være at sikre, at hver eneste relevant kontakt ved, at du ændrer e-mails.

En god løsning imellem er at slette alt dit Gmail-indhold, men lad adressen være intakt. Dine meddelelser vil ikke være i nærheden af annonceringsscanning, og du kan tjekke kontoen hver uge eller så, og overfør langsomt dine kontakter til en ny e-mail. Før længe vil du ikke have noget tilbage i Gmail, hvorefter det er sikkert at slette hele kontoen, hvis du vil.

Sådan sletter du alle dine Gmail-e-mails:

 1. Fra hvor som helst i din Gmail-konto skal du klikke på søgefeltet øverst og skrive "i: hvor som helst", uden anførselstegn.
 2. Tryk på enter. Al din e-mail vil blive indlæst, ufiltreret og inklusiv spam.
 3. Klik på pil ned i den lille boks til venstre for "Opdater" -knappen.
 4. Vælg "Alle"
 5. En note vises lige over dine e-mails: "Alle 100 samtaler på denne side er valgt. Vælg alle ##### samtaler i All Mail "
 6. Klik på den understregede del af noten for at vælge al din e-mail.
 7. Klik på knappen "Slet" over din e-mail liste.
 8. Klik på "OK" i bekræftelsesdialogen.
 9. E-mails sendt til skraldespanden fjernes automatisk og kan ikke genoprettes efter 30 dage.
 10. Hvis du ikke vil vente 30 dage, skal du gå til din papirkurvmappe ved at klikke på linket på venstre nav menu. Du skal muligvis klikke på "mere" etiketten for at udvide listen.
 11. Klik på linket "Empty Trash now" øverst.
 12. Klik på "OK" i bekræftelsesdialogen for at rydde dine slettede e-mails.

Når dine e-mails er fjernet, er der stadig et par ting, du bør tjekke ind i Gmail-grænsefladen for at sikre, at alle dine private data er blevet ryddet.

 1. Fjern dine etiketter ved at gå til Indstillinger> Etiketter
 2. Slet alternativ og alias-konti ved at gå til Indstillinger> Konti og import
 3. Fjern dine brugerdefinerede filtre under Indstillinger> Filtre og blokerede adresser
 4. Ryd alle viderestillingsadresser fra Indstillinger> Videresending og POP / IMAP

Sikkerhedskopier dine data, før du sletter Gmail

Fjernelse af dine data fra Googles servere betyder ikke, at du skal miste adgangen til det for godt. Google tilbyder en hurtig og bekvem måde at oprette sikkerhedskopier af alle dine oplysninger, herunder Gmail, Fotos, Google Drev og YouTube. Før du sletter din Gmail-konto, skal du sørge for at downloade en sikkerhedskopi og gemme den på din computer eller i en cloud-opbevaringstjeneste til sikker opbevaring.

Sådan sikkerhedskopieres Gmail-data:

 1. Klik på linket "backup" under sletningsprocessen, eller gå til https://takeout.google.com/settings/takeout
 2. Vælg de Google-tjenester, du vil sikkerhedskopiere
 3. Klik på "Næste"
 4. Vælg arkivformat. En .zip-fil, der leveres via e-mail, er den mest almindelige
 5. Klik på "Opret arkiv" nederst
 6. Google indsamler og arkiverer dine data
 7. Hvis du vælger levering via e-mail, skal du sørge for at hente filen fra Gmail, før du sletter din konto

Øg sikkerheden på din Gmail-konto

Nogle gange er vi bundet til den e-mail-adresse og tjeneste, vi bruger i øjeblikket. Virksomheder bruger ofte Gmail som deres valgte form for virksomhedskommunikation. Og du må indrømme, at tjenesten tilbyder et væld af nyttige tilpasningsfunktioner og en vidunderlig mobilapp. Der er et par ting, du kan gøre for at øge sikkerheden på din Gmail-konto.

 • Aktivér HTTPS - Gmail giver dig mulighed for at skifte din forbindelsestype mellem HTTPS eller sikre og standard HTTP. Du bør altid have HTTPS tændt uden undtagelse. Sørg for, at "Brug altid https" er aktiv under Indstillinger> Generelt i din Gmail-konto.
 • Tjek kontoadgang - Gmail tillader brugere at give adgang til deres konto til andre brugere, en funktion, der stort set er forbeholdt familier eller arbejdsmiljøer. Hvis nogen får adgang til din Gmail af en eller anden grund, er det dog nemt for dem at holde adgang til din e-mail uden din viden. Gå til Indstillinger> Konti og Import, og se under "Giv adgang til din konto" for at se, om andre adresser er angivet.
 • Kontroller adgangsautorisationen - Masser af websteder og apps kan f.eks. Anmode om adgang til Google og Gmail til login og kommunikation. Du har altid mulighed for at tilbagekalde denne anmodning, når en tredjepart gør det, men nogle gange giver vi adgang uden at tænke over det, så glem det at fjerne det senere. Dette kan føre til nogle mærkelige sikkerhedsbrud. Besøg Googles tilladelsesside og rul ned på listen for at se, hvilke tjenester der har adgang til dine Google- og Gmail-konti. Klik på dem, du vil fjerne, og klik derefter på den store "fjern" -knap for at tilbagekalde adgangen.
 • Overvåg dine fremsendelsesadresser - En anden stor Gmail-funktion er evnen til automatisk at videresende e-mail til andre adresser. Igen, hvis nogen får midlertidig adgang til din Gmail-konto, kan de sætte sig op som videresender og læse alt, hvad du skriver. Besøg Indstillinger> Videresending og POP / IMAP for at se, hvilke adresser der også modtager din e-mail. Fjern alt, hvad der ikke er absolut nødvendigt.
 • Spor konto aktivitet - Google gemmer detaljerede logfiler over alle kontologins og aktivitet. Selv om dette måske synes lidt uhyggeligt i starten, er det faktisk en fantastisk måde at overvåge dine egne konti på mistænkelige begivenheder. Besøg Googles indloggnings- og sikkerhedsside for at se, hvilke enheder der har fået adgang til din Google-konto, hvornår og fra hvilket sted. Hvis noget ser ud af sted, skal du klikke på linket "Sikker din konto" øverst på siden for at gøre noget.

De bedste alternativer til Gmail

Gmail er en gratis web-baseret e-mail-tjeneste, der tilbyder praktisk talt ubegrænset lagerplads og en lang række bekvemme tilpasnings- og filtreringsmuligheder. Du har nem adgang til tjenesten fra browsere og mobilenheder, indbygget kryptering og tofaktorautentificering for øget sikkerhed. Men med mængden af data, der går gennem Googles servere, kombineret med den automatiske e-mail-scanning for at levere reklameindhold, er det værd at undersøge nogle af de bedre alternativer til Gmail-tjenesten.

protonmail - Den første service til privat, sikker e-mail. ProtonMail er baseret i det neutrale land i Schweiz og bruger end-to-end kryptering for at holde alle meddelelser helt private og helt anonyme. Det giver nem adgang via webbrowsere og mobilapps, er åben kilde og er også helt gratis at bruge på et grundlæggende niveau.

FastMail - En ekstremt robust betalt e-mail-tjeneste, der leverer en solid, sikker og pålidelig kommunikationsoplevelse på din browser og i mobilappformular. FastMail behandler ikke sine kunder som produkter, hvilket betyder, at dine e-mails ikke scannes eller deles med tredjepart.

Tutanota - En anden gratis e-mail-tjeneste, der fokuserer på sikkerhed. Tutanota er open source og tilbyder end-to-end kryptering på alle sine e-mails. Der er en komplet webklient og mobil apps til både Android og iOS.

Forøg din privatliv i Gmail og udover

Mest alvorlige krænkelser af privatlivets fred skyldes ikke hackere eller ondsindede internetudbydere. De er resultatet af simpel brugers uagtsomhed. Hvis du glemmer at logge ud af din konto på offentlige computere, uden at bruge et stærkt kodeord, slukker din mobilenheds oplåsningsmønster, gør alle dine ting meget sårbare.

 • Aktivér Google 2-trinsbekræftelse - Mange tjenester bytter til tofaktors godkendelse til logins, der erstatter det enkle adgangskodesystem med en metode, der kræver et ekstra trin for at få adgang. Google bruger dette til Gmail og alle dets andre produkter, og hvis du vil holde din konto så sikker som mulig, skal du sørge for at den er tændt. Besøg Google 2-trins verifikationssiden og klik på "Kom godt i gang" øverst.
 • Brug en VPN - En af de enkleste og mest effektive ting du kan gøre for at øge dit privatliv på internettet er at bruge en god betalt VPN-tjeneste. VPN'er krypterer alt, der efterlader din computer, herunder anmodninger om websider og e-mails. De hjælper også med at beskytte mobilenheder, mens du har forbindelse til offentlig Wi-Fi, og de forhindrer internetudbydere i at samle oplysninger om dine browsingvaner. VPN'er er en fantastisk løsning på mange af de privatlivsproblemer, der står over for os i dag. Kom i gang med en VPN ved at tjekke de bedste VPN'er til Windows, de bedste VPN'er til Mac og de bedste VPN'er til Linux.
 • Installer HTTPS overalt - Kryptering er grundlaget for de fleste internet sikkerhed. Gmail kan til enhver tid konfigureres til at bruge en sikker HTTPS-forbindelse, men ikke alle hjemmesider vil gøre det samme. For at sikre, at dine data altid er krypterede, skal du installere HTTPS Everywhere-browsertilladelsen. Denne gratis plug-in tvinger mange websteder til at bruge HTTPS i stedet for den mindre sikre HTTP-protokol.
 • Krypter din smartphone - Vores smartphones har masser af privat information. Hvis du bruger Gmail, har du sandsynligvis appen installeret og indstillet til at holde dig logget ind, hvilket betyder, at enhver, der griber din telefon, kan se din e-mail. For at hjælpe med at bekæmpe dette, krypterer du din Android-enhed og krypterer din iPhone som standard. Du bliver tvunget til at bruge et skærmlåsemønster eller kodeord, hvilket alligevel er en god ide, men du vil også scramble de oplysninger, der sidder på din telefon, så det ikke kan hentes af data snoopers.

Populært emne.