Sådan opsættes Rsync på Linux

Indholdsfortegnelse:

Sådan opsættes Rsync på Linux
Sådan opsættes Rsync på Linux
Anonim

Disse dage har alle en Sync-app. Der er Bittorrent Sync (nu Resilio Sync), Syncthing og etc. Disse typer af værktøjer får en reel trækkraft i server- og forbrugerrummet, og de eksisterer af en eller anden grund. De hjælper brugerne med at oprette et lokalt / internetbaseret peer-to-peer-synkroniseringssystem. For det meste er disse værktøjer ret nyttige. Når det er sagt, kan de ofte tage lidt at oprette på forskellige platforme (især Linux). Derfor skal de, der ønsker at lave en simpel filsynkronisering mellem computere, i stedet overveje at bruge Rsync på Linux. Det er en nem måde at effektivt (og hurtigt) overføre filer via et netværk eller internettet.

Installation

I denne vejledning vil vi fokusere på to værktøjer: Rsync kommandolinjeværktøjet og Grsync GUI wrapper. Sådan installeres disse programmer på din Linux-pc.

Bemærk: Du skal også installere SSH.

Ubuntu

sudo apt install rsync grsync

Debian

sudo apt-get install rsync grsync

Arch Linux

sudo pacman -S rsync grsync

Fedora

sudo dnf installere rsync grsync

OpenSUSE

sudo dnf installere rsync grsync

Andre Linuxes

Rsync har eksisteret siden 1996. Det er på grund af dette, at brugerne ikke har nogen problemer med at finde og installere appen til deres Linux-pc, uanset hvor uklart. Søg efter "rsync" i din pakkehåndtering og installer den til systemet. Når det kommer til Grsync wrapper værktøjet, det er lidt iffy. Nogle Linux-distributioner kan have det i deres arkiver, og nogle kan ikke. For at installere det skal du åbne et terminalvindue og søge efter "grsync". Alternativt kan du downloade det fra hjemmesiden.

Brug af Rsync i terminalen

Rsync-terminalværktøjet er meget kraftfuldt, og kan således røres ind i en masse forskellige apps. Når det er sagt, må de fleste brugere kun vide det grundlæggende. Sådan fungerer det. Hvis du vil overføre alt indholdet af en mappe direkte til en anden, skal du bruge denne kommando:

Lokal til fjernoverførsel

rsync -r / home / brugernavn / lokal / fil / til / overførsel /. bruger @ host: / sti / til / destination / mappe

Fjernbetjening til lokal overførsel

rsync -r bruger @ vært: / path / to / remote /. / Home / brugernavn / lokal / fil / / til overførsel /

Disse kommandoer tillader brugeren at direkte og rekursivt overføre alle filer i en mappe til en anden, enten lokalt eller eksternt. Leder du efter flere muligheder? I terminalen skal du:

rsync -h

og prøv de mange rsync-switches og tilgængelige muligheder.

Image
Image

Bemærk: Rsync-hjælpetegnene er ret store. Ofte kan terminalen skære bit af den (eller i det mindste er brugerne tvunget til uendeligt at rulle gennem dem). For at gøre tingene nemmere kan du prøve at gemme hjælpelinjerne direkte til en tekstfil til senere. Det kan gøres med denne kommando:

rsync -h >> rsync-help.txt

Brug af Grsync GUI værktøj

For det meste er Grsync-værktøjet virkelig den bedste måde at bruge Rsync på. Dette skyldes, at selvom Rsync-kommandoen selv er kraftig, er det syntaksen ret forvirrende for dem, der bare søger at lave en simpel filsynkronisering. Når det kommer til terminalkommandoer, er det normalt ikke tilfældet, men reglerne skal brydes.

Start Grsync på din pc, og åbn også filhåndteringen. Inde i filhåndteringen finder du den lokale mappeplacering, du ønsker at overføre. Hvis du modtager en overførsel i stedet for at sende en, skal du finde (eller oprette) en destinationsmappe.

Efter at have fundet placeringsoplysninger, skal du gå til Grsync og starte med kildeindstillingen. Klik på "Åbn", og søg efter den lokale mappe, du ønsker at overføre. Hvis kilden er fjernbetjening, skriv: bruger @ vært: / path / to / remote /.

Efter at have indtastet / søgt efter overførselskilden, skal du gå til det næste valgområde. Klik på åben for at finde en destinationsmappe (hvis overførselskilden er fjern), eller indtast: bruger @ vært: / path / from / remote / hvis du overfører via netværket.
Efter at have indtastet / søgt efter overførselskilden, skal du gå til det næste valgområde. Klik på åben for at finde en destinationsmappe (hvis overførselskilden er fjern), eller indtast: bruger @ vært: / path / from / remote / hvis du overfører via netværket.

Grsync-værktøjet har sane standardværdier og kræver ikke nogen tinkering for den gennemsnitlige bruger. For at starte overførslen skal du klikke på startknappen. Når overførslen starter, vises en læsningsskærm. Hvis du er nysgerrig om, hvordan Rsync virker, skal du klikke på knappen "rsync output". Dette vil vise en komplet kommandoudgang, som brugeren kan henvise til.

Hurtig Grsync Tip

Ikke sikker på, hvorfor din filsynkronisering ikke virker? Prøv at bruge simuleringsmodus. Det giver brugerne mulighed for at justere og oprette en Rsync, og derefter køre en simulering. Ingen egentlige filer overføres. I stedet simuleres de og output er givet. Dette kan hjælpe Rsync begyndere til at tilpasse deres overførselsopsætninger, registrere fejl og så videre.

For at få adgang til simuleringsfunktionen i Grsync skal du klikke på "File" og derefter klikke på "Simulation". Alternativt kan du åbne Grsync-simulatorværktøjet med Ctrl + S-tastaturgenvejen.
For at få adgang til simuleringsfunktionen i Grsync skal du klikke på "File" og derefter klikke på "Simulation". Alternativt kan du åbne Grsync-simulatorværktøjet med Ctrl + S-tastaturgenvejen.

Konklusion

Moderne synkroniseringsapplikationer har deres brugssager, det er helt sikkert. Hvis du ønsker at distribuere en masse filer til 5 eller 6 pc'er på et LAN eller over internettet, er Rsync ikke til dig. Men hvis du vil have, at du hurtigt holder en mappe synkroniseret mellem et par Linux-pc'er, er Rsync den klare vinder her. Der er ingen grund til at rodde med stregkoder, konfigurere en web-brugergrænseflade eller logge ind på en Android-app. Indtast kun en kommando eller brug Grsync-værktøjet, og overførslen begynder.

Populært emne.