Sådan installeres Ubuntu Touch på din Android-enhed

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Ubuntu Touch på din Android-enhed
Sådan installeres Ubuntu Touch på din Android-enhed
Anonim

Canonical, Ubuntu's moderselskab på et tidspunkt udviklede et operativsystem til Android-enheder. De kaldte denne bevægelse en måde at "forstyrre branchen" og ændre den måde, hvorpå vi bruger mobiltelefoner ved at bringe en hel Linux desktop til mobil. Efter et par år gav de til sidst op. Grunden? Virksomheden bag Ubuntu mislykkedes på at overbevise forbrugerne om at skifte væk fra Android OS. Som følge heraf blev projektet forladt af dem. Hvis du søger at installere Ubuntu Touch på din Android-enhed, er der stadig en vej. Kort efter Ubuntu Touch "døde" blev det hentet af et samfund af udviklere, der stadig meget gerne vil gøre Ubuntu Touch til en realitet. Som et resultat kan brugerne installere operativsystemet, få softwareopdateringer, sikkerhedsrettelser og endda nye funktioner!

Sådan installeres Ubuntu Touch på din Android-enhed.

Ansvarsfraskrivelse

Ikke alle enheder på den understøttede liste på UBports hjemmeside skal arbejde med det blinkende værktøj. Selv om de er opført som oprindeligt understøttet, har mange af enhederne endnu ikke modtaget en officiel Ubuntu touch release. hvis du søger at installere dette operativsystem på din enhed, men find ud af, at din enhed stadig er i udvikling, skal du ikke bekymre dig: udviklerne arbejder på det, og der kommer snart en udgivelse.

I stedet skal du gå til UBports hjemmeside, tilmelde dig nyhedsbrevet, tilslutte dig deres telegramgruppe og holde kontakten. Du kan også overveje at købe en af de understøttede enheder, der er angivet nedenfor, hvis venterne er for meget.

Understøttede enheder

UBports støtter officielt Ubuntu Touch-billeder (og opdateringer) til Google Nexus 5, OnePlus One og Fairphone 2. Disse tre enheder har komplet support og ingen udvikling er aktuelt aktiv. Hver chauffør og funktion på disse smartphones fungerer perfekt med Ubuntu Touch. Disse er "core" -enhederne og udgør størstedelen af Uporters indsats. De får regelmæssigt nye softwarefunktioner og patches.

Derudover har UBports Core (pre-release) enheder. Disse enheder er up-and-coming, men vil blive placeret i "core" lineup. De er i beta. Disse enheder er Optimus L90, BQ M10 HD og BQ M10 FHD. Ejere af disse enheder kan installere Ubuntu Touch og bruge det med forsigtighed, da de er under tung udvikling.

Endelig understøtter UBports Legacy-enheder. Disse er enheder, der har havne (på en eller anden måde) af enten Canonical og det officielle Ubuntu Touch-udviklingshold eller Ubuntu-fællesskabet som helhed. Disse enheder får ikke nye funktioner som Core og Core Pr-release enhederne. I stedet opretter UBports softwarerettelser og sikkerhedsopdateringer. Disse ældre enheder er: Google Nexus 10, Google Nexus 7 2013 (LTE-udgave) og BQ Aquaris E4.5

Installer Flash-værktøjet

Siden UBports overtog hele udviklingen af Ubuntu Touch, er den måde, brugerne installerer operativsystemet på smartphones på, anderledes, når det gælder core / core-pre-enheder. Brugerne behøver ikke længere at åbne en terminal, kompilere kilden til operativsystemet og bygge deres eget billede fra bunden.

Tidligere ville Ubuntu Touch kun installere på Ubuntu. Med Uport er dette ikke længere tilfældet. Disse dage kan Ubuntu Touch fans nemt downloade et App Image, der virker på hver enkelt Linux distribution derude - selv Ubuntu. Først skal du downloade appbilledet her. Derefter skal du gøre følgende i terminalen:

cd ~ / downloads

sudo chmod + x ubports-installer - *. AppImage

Kør derefter appen ved at klikke på den i filhåndteringen eller med denne kommando:

./ubports-*.AppImage

Installer Ubuntu Touch

I denne vejledning dækker vi hvordan du installerer Ubuntu Touch på Core and Core Pre-release enheder. Dette skyldes, at disse enheder har gennemført udviklingsprocessen, og er den sikreste at installere. Hvis du har en Legacy-enhed og søger at få Ubuntu Touch på det, skal du gå til UBports hjemmeside, finde din understøttede enhed og følge instruktionerne.

Bemærk: For at Ubuntu Touch skal installeres, skal du låse din startlader op.

Med UBPorts flashværktøjs tilladelser, der fungerer og konfigureres til brug på Linux, kan installationsprocessen starte. Din enhed kan genstarte flere gange under denne proces.

Trin 1: Tag dit enheds USB-kabel og sæt det i. Prøv det originale kabel, der følger med din enhed eller en officiel udskiftning. Prøv ikke at bruge tredjeparts kabler, da de plejer at være upålidelige og langsomt.

Image
Image

Trin 2: Vælg din enhed i rullemenuen i installationsprogrammet, og klik på knappen "Vælg".

Trin 3: Vælg Ubuntu Touch Release-kanalen. Vi anbefaler, at de fleste brugere holder sig til standard "stabil" kanal.

Image
Image

Trin 4: Klik på knappen "Install", og indtast pc'ens systemadgangskode for at fortsætte.

Trin 5:Lad installationsprogrammet gøre det. Det tager lidt tid, men bare sidde stramt. Når processen er færdig, er Ubuntu Touch klar til brug!

Konklusion

Selv om Canonical har givet op på drømme om at trænge ind på smartphone-markedet med verdens første "Linux-konvergens-telefon", er Ubuntu Touch levende og godt inden for samfundet. Hvis du dør for at komme væk fra Android, og du har en understøttet enhed, gør dig selv en tjeneste og installer den nyeste version af Ubuntu Touch.

Populært emne.