Hvad skal jeg gøre om CCleaner Malware Infection On Windows

Indholdsfortegnelse:

Hvad skal jeg gøre om CCleaner Malware Infection On Windows
Hvad skal jeg gøre om CCleaner Malware Infection On Windows
Anonim

Hvis du nogensinde har mistanke om, at din pc havde en virusinfektion, og du googlede problemet, er chancerne for, at du kom over CCleaner som en levedygtig løsning til at løse problemet. Det har helt mund-til-mund online og er ofte citeret som løsningen på de fleste problemer, der plager en pc. App'en er nem at bruge, og derfor bruger mange mennesker det, men det har vist sig, at CCleaner i en måned nu har distribueret malware på Windows. Hvis du bruger appen, er det muligt, at du muligvis er offer for CCleaner malware infektion. Her er hvad du kan gøre ved det.

Image
Image

Inficerede versioner af CCleaner

Ifølge rapporten indeholder følgende to versioner af CCleaner malware;

  • CCleaner 32-bit version 5.33.6162
  • CCleaner cloud version 1.07.3191

Kontrol af infektion

Mens 64-bit versionen af CCleaner ikke er blevet nævnt som en af de inficerede versioner, har folk, der bruger det, opdaget, at deres system er blevet inficeret. Hvis du har brugt en af ovennævnte to versioner af appen, er du smittet. Der er en anden måde at kontrollere dit system for malware; gennem Windows-registreringsdatabasen.

Åbn Windows Registry, og gå til;

HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Piriform Agomo

Hvis Agomo-nøglen er i registreringsdatabasen, er dit system blevet inficeret. Dette er den sikreste måde at kontrollere for infektionen.

Fjernelse af infektionen

Hvis du er blevet smittet, skal du tage følgende trin for at fjerne det.

opgradering CCleaner 32-bit til version 5.34. Piriform er opmærksom på problemet og har allerede rettet det i form af en app opdatering.

Image
Image

Slet Agomo-tasten fra Windows-registreringsdatabasen. Dette burde gøre tricket, men når du har fjernet registreringsdatabasenøglen, skal du scanne dit system for malware.

Hvis dine scanninger viser infektion og ikke kan fjerne det, skal du muligvis nulstille Windows-registreringsdatabasen. Desværre er den nemmeste og sikreste måde at gøre dette på at geninstallere Windows. Hvis du har Windows 10, kan du bare nulstille Windows. Dine apps fjernes som følge heraf, men du mister ikke dine filer. Sørg for, at ingen inficerede filer er på dit system. Hvis du har inficerede filer og ikke kan fjerne dem, skal du lave en ny installation af Windows 10.

En anden løsning er at Gendan dit system at pege inden august 2017. Den inficerede version af appen blev ikke udgivet på det tidspunkt, så et systembillede gemt på det tidspunkt vil være fri for infektionen. Desværre ikke mange mennesker regelmæssigt sikkerhedskopierer et komplet systembillede, så denne løsning ikke vil være levedygtig for de fleste inficerede systemer.

Indledende rapporter om infektionen sagde, at det ikke var meget farligt. Årsagen var, at malware skulle udføres i flere trin, og denne infektion var kun det første skridt. Den anden blev aldrig henrettet og så minimerer risikoen. Når det er sagt, kommer der stadig nye detaljer frem, så tjek dit system og træffe forebyggende foranstaltninger.

Populært emne.