Sådan monteres netværksaktier på Linux automatisk

Indholdsfortegnelse:

Sådan monteres netværksaktier på Linux automatisk
Sådan monteres netværksaktier på Linux automatisk
Anonim

Ligesom manuelt at montere en harddisk i Linux, er adgang til netværksandele kedelig. IP-adresser skal angives, logins konfigureret osv. At kunne logge ind på din pc og automatisk montere netværksaktier betyder, at arbejdet bliver gjort lettere. Meget som at starte en harddisk automatisk, foretages der automatisk en netværksandel i fstab-filen. I denne vejledning går vi over, hvordan du automatisk monterer NFS-aktier, Samba / CIFS-aktier og endda SSHFS-aktier! Sådan får du det gjort.

Sikkerhedskopier Fstab-fil

Redigering af fstab filen er meget farlig, og eventuelle ændringer kan alvorligt bryde dit system, hvis du rydder op. Inden du starter denne vejledning, skal du åbne en terminal og gøre følgende:

Trin 1: lav en mappe på din pc for at gemme backupen. Desuden overveje at uploade den nævnte backup til tjenester som Dropbox eller Google Drive til sikker opbevaring.

mkdir ~ / system-backups

Trin 2: få en root shell, med sudo -s, og indtast derefter / etc / directory.

cd / etc /

Trin 3: Opret backupen og læg den i backupmappen.

cp fstab / home / brugernavn / system-backup

Trin 4: omdøbe filen, så den har en.bak filtypenavn.

mv fstab fstab.bak

Gendan sikkerhedskopien

Trin 1: få en root shell med sudo-s.

Trin 2: Indtast / etc / biblioteket og slet den ødelagte fstab-fil.

cd / etc /

rm fstab

Trin 3: kopier backupen til / etc / mappen.

cp / home / brugernavn / system-backups / fstab / etc /

Trin 4: omdøbe backupen.

mv fstab.bak fstab

Autostarting NFS

Montering af en NFS-del er irriterende og kedelig; især for nye brugere. For folk der ikke er bekendte med NFS, og hvordan det virker, kan det se ud som raketvidenskab. Derfor ville det være dejligt at kunne logge ind på en pc og have nem adgang til aktier med det samme uden at stå op med det. For at opnå dette skal du skrive en linje i fstab-filen.

Find først navnet på den andel, du ønsker at montere. For eksempel:
Find først navnet på den andel, du ønsker at montere. For eksempel:

showmount -e 192.168.1.150

Derefter skal du lave en mappe, hvor NFS skal montere til på Linux.

mkdir ~ / netværksfiler

Åbn fstab filen med nano.

sudo-s nano / etc / fstab

Skriv ud monteringslinjen. Her er et eksempel på hvordan det skal se ud:

# Data fra min NFS server servernavn: / data / home / brugernavn / Network-Files nfs rsize = 8192, wsize = 8192, timeo = 14, _netdev 0 0

Bemærk: Udskift "data" med, hvad din NFS-del har titlen. Gem ændringerne til / etc / fstab ved at trykke på CTRL + O, og genstart. Ved login bliver din NFS-del automatisk monteret.

Autostarting SAMBA

Samba er et godt værktøj. Med det kan Linux admins tilbyde netværksfiler til de tre store pc-operativsystemer, og endda mobile. Samba er meget brugt på grund af det. Trods dette er SMB-protokollen en reel smerte at få adgang til manuelt. Filhåndtering på Linux sputter og tage for evigt at finde en del, og undertiden ignorere IP-adresser selv.

Derfor er det godt at kunne montere disse typer af aktier ved login.
Derfor er det godt at kunne montere disse typer af aktier ved login.

For at starte med skal du installere CIFS utils. Dette er et sæt værktøjer, der gør montering af Samba-aktier automatisk korrekt.

Ubuntu

sudo apt install cifs-utils

Debian

sudo apt-get install cifs-utils

Arch Linux

sudo pacman -S cifs-utils

Fedora

sudo dnf installere cifs-utils

OpenSUSE

sudo zypper installere cifs-utils

Andre Linuxes

CIFS er en kritisk komponent til Samba. Som et resultat indeholder de fleste Linux-operativsystemer CIFS-værktøjer. For at få denne pakke på din Linux distribution, søg efter "cifs utils" eller noget lignende, så installer det med din pakke manager.

Bemærk: Du skal oprette en monteringsmappe, før du forsøger at montere SMB.

sudo mkdir / mnt / samba

Med værktøjerne downloadet, skal du oprette mount:

sudo-s nano / etc / fstab

Skriv ud din monteringslinie. Sådan ser det ud:

# Samba del fra min server // SERVER / del / mnt / samba cifs brugernavn = bruger, kodeord = kodeord 0 0

Bemærk: Udskift "del" med navnet på aktien og "SERVER" med navnet på serveren eller IP. Skift "= bruger" til din Samba-bruger, og "= adgangskode" til din Samba-adgangskode.

Når monteringslinjen er udskrevet, skal du trykke på CTRL + O for at gemme ændringerne og derefter genstarte. Ved næste opstart monteres Samba-delen automatisk.

Autostarting SSHFS

SSHFS er et meget nyttigt værktøj til dem, der arbejder på servere. Med det kan ethvert filsystem nemt deles og tilgængeligt via SSH. Montering af SSHFS er imidlertid kedelig at skrive ud. Af denne grund opbygger mange mennesker automatisk SSHFS ved opstart. Sådan gør du det.

Først skal du installere SSHFS-pakken.
Først skal du installere SSHFS-pakken.

Ubuntu

sudo apt install sshfs

Debian

sudo apt-get installer sshfs

Arch Linux

sudo pacman -S sshfs

Fedora

sudo dnf installere sshfs

OpenSUSE

sudo zypper installere sshfs

Andre Linuxes

SSHFS er meget udbredt. Det er på grund af dette, at brugere af uklare Linux-distributioner ikke har problemer med at installere det. For at finde det, skal du åbne dit pakkehåndteringsværktøj, søge efter "sshfs" og installere det.

Bemærk: Automatisk montering af SSH-filsystemer sker takket være systemd init-systemet. Hvis dit operativsystem ikke har systemd, har du ikke lykke med denne metode

Opret først et monteringspunkt for SSHFS at lande ind på systemet:

mkdir ~ / Remote-Machine

Få en root shell, og åbn fstab filen. Udskriv derefter monteringslinjen. Venligst ændrer "bruger" og "vært" med brugernavnet og fjernt IP / værtsnavn og brugernavn med dit brugernavn.

# SSH File System Mount af min server bruger @ vært: / remote / mappe / home / brugernavn / Remote-Machine fuse.sshfs noauto, x-systemd.automount, _netdev, brugere, idmap = bruger, IdentityFile = / hjem / brugernavn /.ssh / id_rsa, allow_other, tilslut igen 0 0

Når du har skrevet ud af monteringslinjen og kommentaren, skal du gemme redigeringerne til fstab ved at trykke på CTRL + O. Genstart. Ved næste log ind vil SSHFS-delen automatisk montere!

Konklusion

Netværksaktier er let den bedste måde at få adgang til filer. Unfourtunatly kan adgang til dem være en virkelig kedelig proces nogle gange. Derfor er det så koldt, at det er muligt at montere disse aktier automatisk på Linux. Det giver brugerne mulighed for at fjerne tediousness af altid at montere netværk aktier manuelt.

Populært emne.