Sådan starter du en Windows-app med en tastaturgenvej

Indholdsfortegnelse:

Sådan starter du en Windows-app med en tastaturgenvej
Sådan starter du en Windows-app med en tastaturgenvej
Anonim

Tastaturgenveje er et stærkt salgsargument for enhver app. Nogle af de mest funktionelle apps har tastaturgenveje. Ofte er jo mere kompliceret en app, jo flere tastaturgenveje er vigtige. Tag Photoshop og Illustrator som et eksempel. Begge apps har masser af værktøjer, og du kan aktivere de fleste værktøjer via en tastaturgenvej. Apps, der giver dig mulighed for at tilpasse tastaturgenveje, er endnu bedre. Mens mange apps understøtter tastaturgenveje, kommer de ikke med en genvejstastaturgenvej. Folk, der ønsker at starte en Windows-app med en tastaturgenvej, mener, at de har brug for en launcher for at gøre det. Windows giver dig faktisk mulighed for at konfigurere en tastaturgenvej til at starte apps.

Dette virker i Windows 7, 8 / 8.1 og 10. Det vil sikkert også fungere i Windows XP og Vista. For dem på Windows 8 / 8.1 og Windows 10 fungerer dette både til desktop apps og UWP apps.

Desktop Apps

Hvis du vil starte en Windows-desktopapp med en tastaturgenvej, skal du først bruge appens EXE-fil eller en genvej til appen på skrivebordet. Højreklik på EXE eller genvejen, og vælg Egenskaber fra kontekstmenuen. Der er et genvejstastfelt her, klik inde i det og registrer en genvej. Klik på 'Anvend', og du er færdig.

Image
Image

UWP Apps

Du kan ikke finde EXE til UWP apps, så der er et ekstra trin involveret, hvis du vil starte en UWP. Åbn Star Menu, og gå til Apps List. Klik og træk den app, du vil oprette en genvej til, og slip den på skrivebordet.

Resten er den samme; højreklik på UWP-appgenvejen og vælg 'Egenskaber'. Gå til fanen Genvej, og klik inden for genvejstastfeltet. Optag genvejen, klik på Anvend, og du er færdig.

Image
Image

Optage tastaturgenveje

Der er nogle begrænsninger for tastaturgenveje, du kan optage til at starte en app. Tastaturgenvejen vil altid indeholde Ctrl + Alt-ændringstasterne. Du kan para det med et hvilket som helst bogstav på tastaturet eller med en hvilken som helst nummertast på tastaturet. Hvis du parrer en nummertast på nummerpladen, vil tastaturgenvejen kun indeholde Ctrl-modifikationsnøglen. Ved bogstaver skal du bruge både Ctrl og Alt. Der er ingen vej rundt om dette. Derudover kan du ikke bruge Windows-tasten, når du optager genveje.

Disse tastaturgenveje er universelle. Uanset hvilken app du arbejder i, vil du starte en app ved at trykke på en af disse genveje. Den ene undtagelse er, hvis du bruger en app i fuldskærmstilstand. Hvis du f.eks. Har en YouTube-video åben i Chrome, og du ser det i fuld skærm, vil du ikke starte den ved at trykke på tastaturgenvejen for en app.

Populært emne.