Sådan installeres KDE Plasma Mobile Linux på Nexus 5 og 5X

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres KDE Plasma Mobile Linux på Nexus 5 og 5X
Sådan installeres KDE Plasma Mobile Linux på Nexus 5 og 5X
Anonim

Hvis du er en diehard open source-advokat, har du sikkert fået en enorm liste over hvorfor du ikke kan lide Android. Og du har sikkert prøvet i årevis for at finde et godt, åbent alternativ. Desværre har projekter som Ubuntu touch, Firefox OS og Sejlfisk svigtet eller standset. Hvis du stadig håber på en open source, Linux-baseret Android OS, er KDE Plasma mobile en god mulighed. Det er en forked version af Ubuntu touch, der bringer et KDE mobil OS til Nexus 5 og 5X! Det lover at bringe en komplet, Linux-oplevelse til mobil. Sådan kan du installere KDE Plasma Mobile Linux på Nexus 5 og 5X.

Installation af Android Værktøjer

For at interagere med enhver Android-enhed har du brug for Android-udviklingsværktøjer. Nogle Linux-distributioner pakker disse værktøjer direkte, for nem adgang, og nogle gør det ikke. Installation af Plasma Mobile til Nexus 5 og 5X kræver kun Fastboot og ADB, og ikke hele Android-udviklingsmiljøet. Du kan også downloade ADB og Fastboot værktøjer direkte fra Google.

Sådan får du disse værktøjer på din version af Linux.

Ubuntu

sudo apt install android-tools-adb git android-tools-fastboot

Arch Linux

sudo pacman -S android-værktøjer git

Debian

sudo apt-get install android-tools-adb android-tools-fastboot git

Fedora, Open SUSE og andre Linuxes

Fedora OpenSUSE og mange andre Linux-distributioner derude, bærer ikke installerbare binære filer til Android Debug Bridge eller Fastboot-værktøjet. Dette er en skam, men forudsigelig, da Googles operativsystem leveres med mange strenge, og nogle vælger derfor ikke at distribuere udviklingsværktøjer ud af kassen.

Ikke at bekymre sig! Der er selvstændige binarier til at downloade det arbejde fint!

Først skal du downloade både ADB og Fastboot fra disse download links.

Sammen med at downloade disse binære filer, skal du sørge for at installere Git-pakken med din Linux OS pakkehåndtering
Sammen med at downloade disse binære filer, skal du sørge for at installere Git-pakken med din Linux OS pakkehåndtering

Derefter skal du åbne en terminal og gøre følgende kommandoer for at placere Android-enhedens værktøjer på din Linux PC-sti.

sudo cd ~ / Downloads

Bemærk: Din download-mappe kan være anderledes.

Inde i download-mappen, liste alle filerne med kommandoen ls.

ls

Kig efter "fastboot" og "adb". Brug derefter Chmod-kommandoen til at ændre tilladelserne for disse filer. Dette er afgørende, da det gør både ADB og Fastboot eksekverbar.

sudo chmod + x fastboot sudo chmod + x adb

Derefter placeres begge binære filer i / usr / bin / directory ved hjælp af kommandoen mv. Dette gør det, så både Fastboot og ADB kan kaldes som ethvert andet værktøj i terminalen.

sudo mv ~ / Downloads / adb / usr / bin sudo mv ~ / Downloads / fastboot / usr / bin

Lås op af Bootloader

Din enheds bootloader skal låses op, før du kan blinke brugerdefineret firmware. Sådan gør du det. Instruktioner til både Nexus 5 og 5X er stort set identiske.

Trin 1: Slut din Android-enhed til pc'en via USB-kablet. Sørg for at bruge det originale kabel, der fulgte med, for at få de bedste resultater.

Trin 2: Naviger til indstillinger, og se efter "omkring telefon". Kan du ikke finde det? I Android 6 og nyere kan brugerne bruge søgeknappen. Skriv "om telefon". I området omkring telefon skal du kigge efter "Build Number". Tryk hurtigt på bygningsnummeret, indtil du får en besked, der siger "du er nu en udvikler!"

Trin 3: Gå tilbage til hovedindstillingsområdet. Skriv "USB debugging" i søgefeltet. Klik på skyderen for at aktivere den. Hvis i en tidligere version af Android, der ikke har søgning, kan du finde denne indstilling i udviklerindstillinger.

Trin 4: Gå tilbage til udvikler muligheder. Nexus 5X har bootloader indstilling, der skal aktiveres for at opstarten skal være fuldt oplåst. Søg efter "Tillad OEM-oplåsning" og markér afkrydsningsfeltet.

Trin 5: Åbn en terminal og type:

sudo-s adb start-server

Derefter låser du op 5 / 5X og accepterer USB debugging prompt på din enhed. Markér afkrydsningsfeltet for at "Tillad altid fra denne computer", hvis du ikke vil acceptere USB-fejlfinding manuelt.

Kør kontrollen med enhederne for at se, om adb-serveren arbejder med:

adb-enheder

Derefter genstart i bootloaderen.

adb genstart bootloader

Trin 6: Enheden er i download-tilstand. Tid til at starte installationsprocessen. Kør først fastboot-kommandoen for at kontrollere, om enheden stadig er tilsluttet korrekt.

Image
Image

fastboot-enheder

Hvis alt fungerer korrekt, kan du se telefonens serienummer i Terminal.

Lås op bootloaderen op med:

fastboot oem låse op

Når du kører denne kommando, skal du åbne din telefon og acceptere aftalen. Brug volumen op / ned tasterne til at navigere, og tænd / sluk-knappen for at acceptere.

Installation af Plasma Mobile

Enheden er låst op og alt er klar. Tid til at få den nyeste version af KDE Plasma Mobile på din Nexus 5 / 5x. Brug den samme rodterminal ved at gøre:

hurtigbøsningsformat cache

Dette vil rydde enhedens cache partition. Dette er afgørende, ellers vil operativsystemet mislykkes. Derefter rydde brugerdata partitionen.

fastboot format userdat

Med de nødvendige partitioner formateret, er det tid til at installere OS. Klon den nyeste kildekode til din pc.

Image
Image

git klon https://github.com/plasma-phone-packaging/pm-flashtool.git

Indtast kildekatalogen med cd-kommandoen:

cd pm-flashtool

Endelig skal du starte blinkningen.

./pm-flash -p neon

Denne proces (herunder den første boot) kan tage lidt tid. Vær tålmodig. Sluk ikke din enhed. Nej, det er ikke brudt, bare husk at installere en ny firmware til en Android-enhed - især en baseret på Linux tager tid.

Konklusion

Linux brugere har stort set et valg i smartphones: Android. For de fleste die hard open source fans er dette skuffende, da hver dag Google lukker platformen yderligere. I et stykke tid havde det vist sig, at alle levedygtige alternativer til Android i open source-samfundet var døde. Det vil sige, indtil Plasma mobile dukkede op. Hvis du leder efter et levedygtigt alternativt operativsystem til Android, kan dette være din sidste chance. Er du ivrig efter at skifte? Gå til en Nexus 5 eller 5X i dag og tag den til et spin.

Populært emne.