Sådan installeres Raspbian på Raspberry Pi

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres Raspbian på Raspberry Pi
Sådan installeres Raspbian på Raspberry Pi
Anonim

Har en Raspberry Pi og ikke sikker på hvad du skal gøre med det? Overvej at installere Raspbian: Linux-operativsystemet til Pi-enheder, med en Debian-base. Det er det eneste operativsystem, der er specielt designet til Pi-enheder. I denne vejledning lærer vi dig, hvordan du installerer Raspbian på Raspberry Pi, og viser dig, hvordan du får denne enhed i gang. Vi vil også gå over de rigtige typer SD-kort til at købe, de bedste værktøjer til at udpakke downloadfilerne og meget mere!

Krav

Raspbian er det officielle operativsystem til alle Raspberry Pi-enheder. Det betyder, at hvis du ejer The Pi 1,2,3 (og nogen af de mellemliggende enheder), er dette operativsystem det bedste at bruge. Det skal bemærkes, at ikke kun et SD-kort eller et Micro SD-kort vil fungere. Hvis du er ny til dette, vær forsigtig. Køb højkvalitetskort med høj hastighed. Hvis du er i tvivl, skal du bruge noget, der ligner Samsung Evo eller PNY Turbo.

Operativsystemspecifikke krav:

Raspbian er ikke en ISO-fil, fordi den er designet til at køre på flytbar flashhukommelse. Som et resultat heraf skal skaberne af operativsystemet distribuere downloadbare filer i et arkivformat. Der kræves specielle værktøjer til at pakke arkivet ud.

Mac

Gør Raspbian SD-billedet på Mac OS? Brug dette værktøj.

vinduer

Brugere af Windows-brugere skal bruge det gratis 7-zip-værktøj. Det understøtter flere arkivformater.

Linux

De fleste desktop-miljøer (og Linux-distributioner) pakker i fremragende arkivværktøjer. Disse værktøjer understøtter flere formater. Har du ikke en installeret? Prøv Ark eller File-Roller.

At få Raspbian Arbejde

Raspbian-operativsystemet er tilgængeligt i to versioner. For at få den fulde oplevelse af Debian Stretch på Pi, besøg dette link. Vil du have en lettere, mere kondenseret version i stedet? Hent det her.

Alternativt kan brugerne pege på deres foretrukne torrentklient til Raspian, da distributørerne af operativsystemet tilbyder torrent links til de regelmæssige og lite versioner af operativsystemet.

I betragtning af hvor meget båndbredde omkostninger, overveje at downloade via torrent (hvis du kan).

Sætte op

Der er mange måder at blinke et SD-kort på. Måske er den bedste måde (på alle tre operativsystemer) at bruge Etcher USB-værktøjet. På trods af at den hovedsagelig bruges til USB, gør den et godt SD-blinkende værktøjsværktøj. Hent det, og åbn det.

Uddrag download af Raspbian på din pc, og tilslut SD-kortet til din computer. Klik på knappen "Vælg billede" og naviger til.IMG-filen Raspbian på din computer. Vælg derefter det SD-kort, der skal bruges med Etcher.

Sidste klik på knappen "flash!" For at starte processen. Husk, at Raspbian er stor, så det kan tage lidt tid. Vær tålmodig, og sluk ikke din pc eller træk SD-kortet ud.

Installation af Raspbian

Første boot med Raspbian indlæser installationsværktøjet. Det er en nummereret liste med mange forskellige operationer. Brugere kan få hovedoperativsystemet med blot et par trin. Følg ikke hvert trin i listen, medmindre du er en avanceret bruger, og forstå hvad alt betyder.

Trin 1: Vælg "udvid" filsystem indstillingen. Denne mulighed gør det muligt for operativsystemet at udvide til SD-kortets fulde størrelse.

Trin 2: Vælg "aktiver boot til desktop". Denne funktion er kritisk, især for de nye til Debian og Linux.

Når du tænder det, gør det det, at operativsystemet åbner direkte til et brugbart skrivebordsmiljø i stedet for Raspbian-opstart til en tom terminal.
Når du tænder det, gør det det, at operativsystemet åbner direkte til et brugbart skrivebordsmiljø i stedet for Raspbian-opstart til en tom terminal.

Trin 3: Alle vigtige trin er færdige, og Raspbian er installeret på computeren. Gå ned til bunden af installationslisten, og vælg "finish".

Pi genstarter automatisk til den nye installation.
Pi genstarter automatisk til den nye installation.

Bemærk: Raspbian installeres til systemet i en offline tilstand. Som følge heraf kan opdateringer afventer. Installer opdateringer til din Pi via terminalen med opdateringskommandoen.

sudo rpi-opdatering

På grund af enhedens hastighed kan opdateringen af operativsystemet tage lidt tid. Lad terminalvinduet gøre det, og efter et stykke tid vil alt opdateres. Opdateringsprocessen er færdig, når terminalen kan bruges igen. Husk at tjekke for opdateringer hver uge.

Raspbian Bruger Tips

Raspbian er et operativsystem, der kører på et hobbykort. Når det er sagt, er det ikke en hobbyistfordeling. Faktisk er det stort set bare Debian Linux på et SD-kort.

For det første, som en Raspbian bruger oprette en konto på forummet, og besøg det regelmæssigt. Disse fora giver støtte til nye brugere. Desuden tjekke deres IRC værelse. Dette er en anden vej til at bede om hjælp, hvis du har brug for det. Endelig læse Raspbian bloggen. Dette er en stor ressource, der skal bruges til at holde styr på de seneste nyheder relateret til operativsystemet, funktionerne og mere.

Konklusion

Debian er utroligt alsidig, så det er ikke en overraskelse, at den passer så godt til Raspberry Pi-familien af enheder. Hvis du er ny til verden af hobby-board computing, er dette operativsystem et af de bedste.

Populært emne.