Sådan finder du software på obskure Linux-distributioner

Indholdsfortegnelse:

Sådan finder du software på obskure Linux-distributioner
Sådan finder du software på obskure Linux-distributioner
Anonim

Det er ret svært at finde software på uklare Linux-distributioner, men der er mange forskellige måder at afhjælpe dette problem på. Den første (og uden tvivl bedste) løsning er at supplere manglende apps, du har brug for med bærbare, eksekverbare apps i stedet. Disse eksekverbare apps er kendt som AppImages.

AppImages

AppImages er ikke noget nyt på nogen måde, men de er et af de bedste opfindelser i Linux-samfundet i nyere hukommelse. Det grundlæggende koncept er at bringe en windows-lignende "EXE" til Linux-platformen. Når en bruger downloader et program pakket inde i en af disse filer, kører det med det samme, uden at det er nødvendigt at installere nogen software. AppImage opdagede selvfølgelig ikke eksekverbare binære filer på Linux. Der er allerede bærbare binære filer. Når det er sagt, finder AppImage en måde at gøre disse binære filer bedre.

En almindelig binær fil, der ikke er AppImage, kan køre på en hvilken som helst Linux-distribution (hvis de rigtige biblioteker og lignende er installeret på systemet). AppImage-filer har hvert bibliotek og fil pakket direkte ind i et "miljø", så brugerne kan få det og gå. Sådan får du disse filer på din Linux-pc.

Image
Image

Finde AppImages

Find først en AppImage på Probono AppImage-biblioteket. Ud af alle ressourcerne online synes denne at være den mest pålidelige og rigelige. I dette eksempel bruger vi Audacity.

På BinTray-siden skal du klikke på "filer". Det følgende er en massiv liste over Audacity-billeder. Find den nyeste, så dit AppImage-program er så opdateret som muligt. Download ikke denne fil med browseren. Højreklik på linket og klik på "copy" for at gemme den direkte webadresse. Derefter skal du åbne et terminalvindue.

Download Audacity-appen med

wget

Bemærk: Har du ikke wget? Søg efter det med din pakkeleder og installer det først. Start derefter downloadet.

cd ~ / Downloads wget https://bintray.com/probono/AppImages/download_file?file_path=Audacity-2.0.5.glibc2.15-x86_64.AppImage

Grunden til, at vi downloadede denne app med wget, er, at AppImage-tilladelserne skal ændres. Det er meget lettere at gøre dette, når du allerede er i terminalen. For at opdatere tilladelser skal du bruge

chmod

kommando:

sudo chmod + x Audacity * .AppImage

Tilladelserne opdateres. Nu åbner du downloads i din Linux PCs filhåndtering og dobbeltklikker på Audacity AppImage. App'en åbner øjeblikkeligt, klar til brug.

FlatPaks og Snap pakker

En anden løsning til at finde software til upopulære og mindre understøttede Linux-distributioner er at bruge Flatpaks. Denne teknologi (som AppImage) er "distro-agnostic", hvilket betyder: Ingen Linux-distribution er favoriseret over den anden, og din Linux-distribution støtter det sikkert. Det er nok at sige, at Snaps and Flatpaks er designet til at blive installeret på alt.

Disse to løsninger er Linux-fællesskabets seneste forsøg på at lave et "universal" pakkeformat, som alle kan bruge, hvor som helst. Med hjælp fra disse to teknologier er det meget efterspurgt software, der finder det på vejen til alle større Linux-distributioner såvel som på uklare dem.

Hvis du finder dig selv ved at bruge en mindre kendt Linux-distribution, der ikke nyder den samme slags software-support, som en Ubuntu- eller Fedora-bruger nyder, skal du give disse en prøve.

Linux-software på GitHub

En af de bedste måder at finde ekstra software på for en upopulær Linux distribution er at gå over til Github. Der er masser af projekter, der skifter kode til det hele tiden på dagen. Som et resultat heraf er de fleste Linux-projekter vært deres kildekode der. Dette betyder, at hvis du har brug for et program, og der ikke er nogen indbygget pakke til din version af Linux, har du stadig evnen til at kompilere softwaren fra source og endda lave din egen installerbare pakke med det!
En af de bedste måder at finde ekstra software på for en upopulær Linux distribution er at gå over til Github. Der er masser af projekter, der skifter kode til det hele tiden på dagen. Som et resultat heraf er de fleste Linux-projekter vært deres kildekode der. Dette betyder, at hvis du har brug for et program, og der ikke er nogen indbygget pakke til din version af Linux, har du stadig evnen til at kompilere softwaren fra source og endda lave din egen installerbare pakke med det!

Forstå, at ikke alle Linux-projekter bruger Github. Uanset om dette websted er (langt) den mest populære projektledelsestjeneste. Det betyder, at du har en god chance for at finde hvad du har brug for der.

Læs dokumentationen

På mindre kendte Linux-distributioner indser udviklerne sig ofte, at software bliver sværere at komme forbi. Som følge heraf arbejder udviklerne meget hårdt for at udfylde dette hul. Det bedste eksempel på dette er Solus-projektet. Denne Linux distribution er ny og har et helt nyt pakkeformat. Som et resultat er nogle programmer bare ikke der (som de ville være på Ubuntu). Det er på grund af dette, at Solus-projektet har en "Tredjeparts" sektion, som brugere kan gå til og finde programmer, de måtte have brug for. Derudover tillader Solus enhver bruger at anmode om et program til tredjepartsafsnittet.

Din Linux distro kan være ens. Se nærmere på, hvordan pakker er lavet, og se om der er en "tredjeparts" sektion. Det kan også være en god ide at kigge efter en "request packages" feature sektion på hjemmesiden. Selvom nogle udviklere måske ignorerer dine anmodninger, kan det ikke skade at nå ud.

Konklusion

Tidligere var det at være en Linux-distribution, der ikke var mainstream, en dødsdom. Software var svært at komme forbi, og hvis du formåede at finde den software, du har brug for, var pakkerne langsomt at opdatere. Disse dage forsøger Linux-fællesskabet meget svært at gøre installation af programmer på Linux til en mere agnostisk proces. Når alle omfavner løsninger som Flatpak, Snaps og AppImages, vil de dage, der går uden bestemte apps, være en ting fra fortiden.

Populært emne.