Torrenting er et meget kontroversielt udtryk i disse dage. Folk tager automatisk det til at indebære ulovligt at downloade copyright-beskyttet indhold. Virkeligheden er, at torrentprotokollen er en utrolig hurtig og nem måde at overføre filer fra et sted til et andet. Derfor distribuerer mange Linux-projekter operativsystemer med torrents: det sparer dem båndbredde. IT-fagfolk har også været vidende om at overføre massive mængder data på tværs af netværk med torrenter. Alt dette gøres muligt med en god torrent klient. Problemet er, at mange Linux-brugere ikke er sikre på, hvilken torrent-klient der skal bruges. Som følge heraf er mange ender med at bruge standardklienten, der følger med deres Linux distribution, og aldrig komme rundt for at prøve andre flotte kunder med fremragende funktioner! Det er derfor i denne artikel, vi går over de 5 bedste torrentklienter til Linux. Vi går over deres funktioner, hvilken klient er bedst for hvem og alt andet imellem!
1. Qbittorrent
Qbittorrent er en torrent-klient, der har til formål at være "open source-alternativet til uTorrent". Selv om vi ikke kan sige, at det er en komplet erstatning for uTorrent, er det helt sikkert en rigtig god app, og der er mange funktioner at elske. Ligesom de fleste torrentklienter derude, har den støtte til ting som RSS (som er godt for torrenter, der opdateres ugentligt), støtte til tilføjelse af torrenter via links, et robust torrentværktøj, understøttelse af magnetiske links og endda en indbygget søgemaskine.
Søgfunktionen er stor. Med det kan brugerne finde torrenter fra næsten hvor som helst på internettet. Derudover har Qbittorrent nogle alvorligt kraftfulde sikkerhedsindstillinger, såsom: support til private torrenter, evnen til at tvinge kryptering under download, IP filter support og meget mere. Efter definition gør alle torrentkunder grundlæggende det samme. Når det er sagt, hvis du vil have noget, der ser ud og virker ligner uTorrent på Linux, skal du downloade qBittorrent!

2. Transmission
Transmission er standard torrent klienten på de fleste Linux distributioner derude. Det understøtter de fleste torrentklientfunktioner, mange ville forvente, men det kommer i en letvægtspakke.
Ud over den lette pakke har den mange fine funktioner som en indbygget torrent-server, der giver brugerne mulighed for at køre transmission eksternt via internettet, understøttelse af IP-bloklister, lokal peer-opdagelse, fuld kryptering under download, magnetlink support, samt støtte til både GTK og QT.

3. Deluge
Deluge er en lys torrentklient på tværs af platformen. Den er fuldt åben kilde og er licenseret under GNU GPLv3 + software licens. Udover dette hævder udviklerne, at det følger alle freedesktop-standarderne, for at sikre, at klienten fungerer godt på alle Linux-skrivebordsmiljøer.
Deluge er en GTK-applikation, hvilket betyder, at den kører bedst i GTK-baserede desktop-miljøer. Det har også en webbrowser-tilstand, der gør det muligt for brugerne at oprette en ekstern server, der så er tilgængelig via en webbrowser. Funktioner til Deluge torrent-klienten inkluderer: support til webfrø, per-torrent hastighed indstillinger, UPnP support, proxy support, kryptering og andre funktioner, der er fælles med de fleste desktop Linux torrent klienter.

4. rTorrent
rTorrent er en kommandolinjebaseret torrent-klient til Linux. Det virker som en masse desktop torrent-klienter, medmindre alt er i terminal. Klienten selv har støtte til funktioner, som brugerne kommer til at forvente, fx: kryptering, UPnP, torrent oprettelse og så videre.
I lighed med mange GUI-baserede værktøjer har rTorrent-klienten støtte til "baggrundsmodus", som giver brugerne mulighed for at forlade klienten til at køre til enhver tid og kontrollere den eksternt. Dette gør det også muligt for brugerne at gemme individuelle sessioner. Hvis du er konstant i kommandolinjen på Linux, gør dig selv en tjeneste og prøv rTorrent. Det kan kun være den klient, du har brug for til din arbejdsgang.

5. KTorrent
Ktorrent er den officielle torrentklient på KDE Plasma-skrivebordet. Udseendet af selve programmet minder om mange torrentklienter, der allerede er på denne liste. KTorrent har mange af de samme funktioner som: globale torrent / per torrent hastighed indstillinger, IP filter indstillinger, support til private trackers og torrents, uTorrent peer exchange support, UPnP support, kryptering, osv.
Denne torrent-klient er ikke noget særligt på mange måder. Det ligner alle de andre på listen og virker som dem også. Når det er sagt, er det ikke en dårlig app på nogen måde. Hvis du er en KDE Plasma-fan, skal du prøve KTorrent. Det integreres problemfrit i Plasma-workflowen, og opfylder dine torrentbehov meget, meget godt.

Konklusion
Det er nok at sige, at der er lovlige måder at bruge torrents på, især når det kommer til Linux. Selvom Torrenting har et meget dårligt ry, taler mange mennesker ikke om det. Det betyder, at ingen virkelig ved, hvad den bedste torrentklient er på Linux. Forhåbentlig oplyser denne liste de, der ikke var klar over andre fantastiske torrentklienter til Linux.