De 5 bedste videoredigeringsprogrammer til Linux

Indholdsfortegnelse:

De 5 bedste videoredigeringsprogrammer til Linux
De 5 bedste videoredigeringsprogrammer til Linux
Anonim

Disse dage er det afgørende at have et videoredigeringsprogram på dit operativsystem. Hvis du er ny til Linux, kan du være uvidende om nogle af de store videoredigeringsværktøjer, Linux har at tilbyde. Linux-platformen har mange gode videoredigeringsløsninger. Derfor går vi i denne artikel med de bedste videoredigering apps til Linux.

Uanset om du er en professionel videoredigerer, der søger at få noget seriøst arbejde udført, eller en almindelig person, der ønsker at lave et hurtigt diasshow, hjælper vi dig med at finde det bedste værktøj til jobbet. Alle de videoredigerere, vi dækker i denne liste, findes i de fleste Linux-distributionens software-lagre. For at installere nogen af dem, skal du bare åbne din pakkehåndtering, søge og installere. Alternativt kan du besøge hjemmesiderne, der er knyttet til at installere dem.

1. Kdenlive

På Linux, der søger en open source videoredigeringsløsning med professionelle funktioner, bør man være opmærksom på Kdenlive. Det er en videoredigeringspakke udviklet specielt til brugere, der ønsker at lave videoer af høj kvalitet på Linux.

Videoredigeren er bygget med KDE-skrivebordsmiljøet i tankerne, og som et resultat afhænger meget af Qt og andre teknologier. Når det er sagt, vil Kdenlive også køre fint for dem, der ikke bruger KDE Plasma-skrivebordsmiljøet.

Videoeditoren selv er multi-track. Dette giver brugerne mulighed for at arrangere flere video- og lydklip på forskellige måder. Det er også muligt at låse hvert spor, dempe eller manipulere dem uafhængigt af hinanden.

Appens funktioner omfatter en titelproducent, der giver brugerne mulighed for at lave deres egne 2d-titler, snesevis af specielle effektfunktioner, herunder overlay, tracking, grøn skærmunderstøttelse, understøttelse af hardwareoptagelsesenhed, key frame eventsupport / motion tracking, lydredigeringseffekter og et online-lager af downloadbare special effects.

Hvis du leder efter en open source app til at producere professionel udseende video på Linux, er dette videoredigeringsprogrammet, du skal bruge.

Image
Image

2. OpenShot

OpenShot er en cross-platform videoredigerer, der er "simpel og kraftfuld". Det er bygget specifikt til YouTube-generationen, eller nogen, der søger at lave enkle videoer ved at skære ting sammen og tilføje nogle få effekter her og der. På ingen måde er det på samme niveau som noget som Final Cut eller Premiere eller endda Kdenlive. I stedet tænk på OpenShot som Linux's iMovie.

OpenShots funktioner omfatter ting som et grundlæggende klippe / trimværktøj, understøttelse til at lave animerede titler, nøgleramme redigering, videoreffekter, lydbølgeformer og en multi-track-grænseflade, der giver mulighed for nem klipmanipulation.

Hvis du lige er begyndt med videoredigering, eller hvis du vil lave en hurtig video, skal du overveje at bruge OpenShot.

Image
Image

3. Pitivi

Pitivi er en ikke-lineær videoredigerer til Linux med "en smuk og intuitiv brugergrænseflade". I modsætning til mange andre videoredigerere på Linux tager Pitivi-redaktøren hensyn til, at brugerne alle har forskellige kompetencer, når det kommer til at arbejde med videoprojekter. Som følge heraf giver brugeren mange forskellige måder at manipulere projektets tidslinje via forskellige tidslinjevisninger.

Udviklerne af Pitivi-redaktøren mener, at en videoredigerer skal være fleksibel og effektiv. Brugere kan vælge mellem enkle visninger, til en kompleks tilstand, der giver erfarne brugere mulighed for at lave finere redigeringer til deres projekt. Brugere får adgang til "hundredvis af animerede effekter, overgange og filtre", flotte lydbølgeformer i projektets tidslinje og en tidslinje, der understøtter mange forskellige video- og lydkodeker.

Image
Image

4. Lysværker

Folk, der ikke kan lide Linux, siger normalt, at det ikke er fantastisk til professionel videoproduktion af høj kvalitet og som følge heraf ignorerer branchen det og tager det ikke alvorligt. Dette er ikke helt sandt. Det er meget meget, at Apple Computer aldrig vil frigive Final Cut Pro til Ubuntu, og Adobe vil aldrig lave en FlatPak-version af Premiere, men det er ligegyldigt. Nogle kommercielle, professionelle videoredigeringsværktøjer finder deres vej på Linux.

Introduktion til Lightworks, det er en kommerciel video redigering suite til Linux, Mac og Windows. Det er et ikke-lineært værktøj med en helt anden tilgang til redigering af video. I stedet for et simpelt GTK- eller Qt-vindue, der manipuleres af skrivebordsmiljøet (og temaet også), tilbyder appen et fuldskærmsredigeringsmiljø. Lightworks er ikke gratis. Faktisk er det i modsætning til de andre apps på denne liste, der faktisk kræver et månedligt abonnement at bruge, men det er det værd, hvis du vil redigere og producere video på Linux.

Med Lightworks får du et nemt at bruge redigeringsmiljø, en massiv mængde lyd og video "FX", understøttelse af højopløsningsvideo (tænk 4k), adgang til royaltyfri lyd- og videoindhold og enkle videoeksportprofiler ( YouTube, Flickr, Vimeo osv.).

Dem, der ønsker noget lignende i funktioner til noget som Adobe Premiere på Linux, burde helt sikkert give Lightworks et skud!

Image
Image

5. Shotcut

Ønsker du hurtigt at redigere en video på Linux? Overvej at bruge Shotcut. Det er et ikke-lineært, multi-track videoredigeringsværktøj på tværs af platforme, der er fantastisk og nem at bruge. Videoredigeren har støtte til at tilføje titler, klippe og spleje klip sammen, samt keyframe muligheder og meget mere. Det er bestemt ikke så komplekst som noget som Lightworks, eller som brugervenligt som OpenShot, men det er en solid editor, der kan få jobbet gjort. Hvis du leder efter et kompetent videoredigeringsværktøj, kan Shotcut være et godt valg.

Image
Image

Konklusion

Redigering på Linux kan være iffy (afhængigt af hvem du snakker med). Dette skyldes, at mange af disse værktøjer ikke er lavet af større virksomheder. Som et resultat kan brugerne måske mangle avancerede funktioner, de forventer. På trods af dette, hvis du giver disse værktøjer en chance, vil du opdage, at de opfylder de fleste af dine videoredigeringsbehov.

Populært emne.