5 måder at fremskynde Ubuntu

Indholdsfortegnelse:

5 måder at fremskynde Ubuntu
5 måder at fremskynde Ubuntu
Anonim

Ubuntu Linux kræver ikke, at den nyeste hardware kører. Det kan køre på forholdsvis dateret hardware, men ydeevnen varierer. Hvis du lige har installeret Ubuntu Linux og ønsker det, gik det lidt hurtigere, så læs videre. I denne artikel vil vi gå over nogle af grundene til, at din Ubuntu-pc kan være langsom og tilbyde nogle idiotsikre løsninger til at fremskynde Ubuntu. Alt fra at finde lettere alternativer til programmer, at skifte desktop miljøer, øge swap filstørrelse, til at installere proprietære drivere!

Så hvad er de bedste måder at fremskynde Ubuntu på? Lad os finde ud af det!

1. Brug lettere programmer

Ofte vil programmerne, vi bruger på Linux dagligt, sænke systemet. Dette skyldes, at som moderne Linux chugs langs, tingene bliver tungere og kræver flere ressourcer. Udviklerne af disse Linux-programmer forventer, at alle har rigtig god moderne hardware, hvilket ikke altid er tilfældet. Ikke alle har hardware til at støtte meget krævende programmer, og her ligger problemet.

Hvis du finder dig selv på Ubuntu, og ved at bruge programmer, der sænker din pc, finder du gode, lettere alternativer. Hvis du ikke er interesseret i at gå gennem hvert Linux-program på din Ubuntu-pc, er den bedste mulighed at bruge en anden, mere letvægts Ubuntu-smag.

Plukke en Ubuntu smag, der er specielt designet til din brug sag er det bedste. Tjek vores artikel om Ubuntu-smag for lettere at vælge en version af Ubuntu, der spiller godt med din hardware.

Alternativt kan du tjekke alternativeto.net. Det er et websted, som brugere kan gå til og hurtigt finde alternativer til hver dags programmer. Brug den til at finde flere lette programmer til brug på Ubuntu!

Image
Image

2. Køb en hurtigere harddisk

Gennemsnitlige computerbrugere tænker slet ikke på harddisken, at deres Linux distribution er installeret på. Ofte går de ud og køber en computer og begynder at bruge den. Virkeligheden er, at harddiske sager. En masse. Faktisk er en langsom harddisk en af hovedårsagerne til, at et operativsystem kører langsomt. En meget hurtig måde at fremskynde din Ubuntu-installation på er at dække et par dollars, få en god SSD og læg Ubuntu på den.

Grunden? Solid state-drev har meget hurtige læse- / skrivehastigheder. Det betyder, at det er meget lettere for operativsystemet at få adgang til eksisterende data. Som resultat heraf er indlæsning af programmer, og bare ved hjælp af computeren generelt hurtigere.

Image
Image

3. Installer Proprietære Drivere

Linux er en open source platform. Mange af de operativsystemer, der bygger deres distributioner, tror på at bruge gratis, open source drivere i stedet for at låse dem ned. Det er også frygtet at sende ikke-fri drivere, hvorfor du generelt ikke finder dem på en Linux-distribution. I de fleste tilfælde fungerer det fint. Der er mange gode open source-implementeringer af drivere direkte i Linux-kernen. 99 gange ud af 100, vil du ikke engang mærke nogen forskel i præstation og alt vil virke. Der er dog undtagelser.

Hvis du har proprietær hardware på dit system uden nogen open source driver at bruge, fungerer det ikke rigtigt. Ubuntu, som følge heraf vil køre langsomt. For at løse dette skal du åbne systemindstillingsområdet for Ubuntu og søge efter "ekstra drivere". Åbn denne app, og systemet vil automatisk registrere eventuelle specielle, proprietære drivere, der kræves. Efter installation af driverne skal du genstarte dit system. Når du logger tilbage til Ubuntu, vil alt løbe meget hurtigere.

4. Skift til et letvægts skrivebordsmiljø

Standard Ubuntu-skrivebordsmiljøet er ret stort. Alt går glat og ser smukt ud. Det løber dog ikke glat på low-end maskiner. Faktisk har standard Ubuntu-skrivebordsmiljøet tendens til at bremse computere med lavt RAM og mindre kraftfulde CPU'er. For at fremskynde din Ubuntu-installation er det bedste handlingsprogram at skifte til et meget bedre skrivebordsmiljø, et designet til low-end-maskiner.

Mate, Xfcce og LXDE er skrivebordsmiljøer designet til at fungere godt sammen med low-end maskiner. Installer en af dem ved at følge instruktionerne nedenfor. Start med at åbne et terminalvindue. Vælg derefter hvilket skrivebordsmiljø du vil bruge.

Installer Mate eller XFCE, hvis du har mindst 512 MB RAM og en dual core CPU.

Installer LXDE, hvis du har mindre end 256 MB RAM, og en enkelt CPU.

Parrer sig

sudo apt install ubuntu-mate-desktop

Xfce

sudo apt install xubuntu-desktop

LXDE

sudo apt install lubuntu-desktop

Image
Image

5. Øg bytte størrelse

Hvert Linux-operativsystem, herunder Ubuntu, bruger Swap. Byttehandlinger virker som virtuel hukommelse, så at ting, når operativsystemet løber tør for fysisk hukommelse, ikke låser op. Hvis din Ubuntu-pc sænker, kan det være en god idé at lave en ny installation, og fortæl installationsprogrammet at afsætte mere swap under installationsprocessen. Med mere bytte på en low-end pc, vil brugerne have mere plads til multi-task.

Konklusion

Ubuntu er et vidunderligt operativsystem med mange fantastiske funktioner. Desværre løber det ikke bedst ud af boksen på hver eneste computer. Derfor er det vigtigt at lære lidt mere om systemkravene Ubuntu har, og at få en ekspert gå dig gennem installationen, hvis du er ny på Linux og dette operativsystem. Når det bliver sagt, kører Ubuntu en gang til, perfekt på noget.

Populært emne.