En VPN er et virtuelt privat netværk. Væsentlige VPN'er omdirigerer din webtrafik via eksterne, private servere og tillader øget privatliv. Med kryptering og geo-spoofing tilføjet, bør det næsten være umuligt for din internetudbyder, regeringen eller ondsindede tredjeparter at spore dig og få adgang til dine personlige oplysninger. Dette er kun sandt, selvfølgelig, så længe du praktiserer god browsing. En VPN beskytter dig ikke fra phishing-links eller virusinfektioner, for eksempel. For at beskytte dig mod disse typer angreb, skal du sørge for at bruge gode anti-virus- og anti-malware-værktøjer ud over den VPN-service, du selv vælger.
I denne artikel går vi grundigt forklare VPN'er og VPN-protokoller for din bekvemmelighed. Når du er færdig med at læse, skal du have en meget dybere forståelse af, hvordan VPN'er fungerer, hvilket skal hjælpe dig med at finde den rigtige til dine behov.
Service vs Corporate VPN'er
Den mest kendte type, og hvad vi primært skal diskutere, er kendt som et Service VPN. Service VPN'er er VPN'er tilgængelige for almindelige forbrugere, der typisk tilbydes med et månedligt abonnementsgebyr. Disse giver gode forbrugere til privatlivets fred og giver i mange tilfælde mulighed for at omgå censur.
En mindre kendt type er Corporate VPN. Virksomheds VPN'er, som deres navn indebærer, bruges af virksomheder til at give deres medarbejdere sikker adgang til deres forretningsnetværk fra fjerntliggende steder, som hjemme. Disse tilbyder også privatlivets fordele, men giver typisk ikke geo-spoofing og kan endda selv have censur, afhængigt af virksomhedens politikker, hvor de er vært. Deres primære formål er simpelthen at give sikkerhed for deres forretningsdata og bekvemmelighed til deres medarbejdere.
[Special tilbud] ExpressVPN kører en begrænset aftale. Få 3 måneder gratis med 12mth pakken. Bedste værdi med priser så lave som$8.32 $ 6,67 om måneden med vores eksklusive tilbud.
Uanset hvilken type VPN du bruger, er den underliggende teknologi den samme. En VPN-protokol er en af disse underliggende teknologier.
Hvad er en VPN-protokol, og hvilken forskel gør det?
VPN-protokoller (eller mere præcist VPN-tunnelprotokoller) bestemmer, hvordan dine data styres og styres af dit VPN-valg. Forskellige protokoller tilbyder forskellige fordele: nogle prioriterer sikkerhed frem for alt, nogle prioriterer hastighed, og nogle få er gode til begge. Mange VPN-udbydere giver dig mulighed for at vælge din valgte protokol, men andre må kun bruge en af nedenstående protokoller.
I begge tilfælde er det vigtigt for dig at vide, hvor dine data går, og hvordan det styres. Fortsæt læsning for at lære om sidstnævnte.
VPN-protokoller
L2TP med IPSec
L2TP eller Layer 2 Tunnel Protocol, er en VPN-protokol udviklet af Microsoft og Cisco Systems. IPSec er forkortet for Internet Protocol Security, som er en ekstra ramme for sikkerhedsteknologi, der normalt implementeres sammen med L2TP.

IPSec er en protokol, der bruges til at autentificere og kryptere pakker, der overføres. I denne sammenhæng bruges det til at kryptere L2TPs trafik. L2TP krypterer ikke sin egen trafik ligesom sin forgænger og har brug for hjælp fra en anden sikkerhedsprotokol til at gøre det.
L2TP, en gang implementeret med IPSec, er en af de førende VPN-protokoller og en favorit blandt mange. En årsag til dette er, at der ikke er nogen kendte sårbarheder - ingen har formået at knække L2TP endnu. Den bruger AES-256 bit krypteringsnøgler, en 3DES krypteringsalgoritme og dobbelt kryptering. Derudover har både Windows og Mac OS indbygget support til L2TP, hvilket gør det mere brugervenligt (Linux, iOS og Android kræver yderligere konfiguration, dog).
Alt dette kombinerer for at gøre L2TP til et af de mest (hvis ikke det mest) populære valg til sikkerhedssynede VPN-brugere. Denne forbedrede sikkerhed kommer imidlertid til en omkostning for hurtig, og ydeevneorienterede opgaver kan bedre serveres gennem en anden protokol.
SSTP
SSTP, eller Secure Socket Tunneling Protocol, er en anden populær VPN-protokol. Udviklet af Microsoft (som en del af L2TP), kommer den med en bemærkelsesværdig fordel: Hver version af Windows fra Vista videre indeholder SSTP indbygget i operativsystemet, hvilket gør det nemmere end nogensinde for brugere at oprette en VPN.

For at være retfærdig er der ingen bekræftede lækager relateret til SSTP. Det er dog proprietært til Microsoft, så brug det ikke, hvis du ikke stoler på dem med dine data.
OpenVPN
OpenVPN er en af de mest populære VPN-platforme, og med god grund.

Først og fremmest understøtter det stort set alle platformer, du kunne ønske det. Denne liste omfatter Windows 2000 og videre, Mac OS, Android, iOS, Linux, FreeBSD, Solaris, QNX, Maemo og endda Windows Phone. Ja, Windows telefon!
For det andet, mens OpenVPN ikke er aktivt integreret i mange operativsystemer, er det et populært valg blandt tredjeparts applikationer. Hvis du ikke har noget imod at bruge en app med din VPN, er OpenVPN et godt valg.
For det tredje er det open source, dermed "Åben" i sit navn. Open source-software betyder i det væsentlige, at alle kan redigere, forbedre og verificere kildekoden for et givet stykke software. Takket være dette har OpenVPN sikkerhed inden for industrien og er næsten umulig at plante en bagdør i takket være udviklingen af open source.
Dets fokus på sikkerhed og den måde, hvorpå protokollen implementeres, resulterer uundgåeligt i reduceret ydeevne i forhold til andre VPN-protokoller. Hvis sikkerhed er din største bekymring, er OpenVPN et godt valg, men hvis du også har brug for hastighed, kan det være værd at overveje andre muligheder.
IKEv2

IKEv2 tilbyder stor fart og sikkerhed. Der er dog lukkede versioner af IKEv2, der ikke er næsten lige så sikre at bruge. Sørg for kun at bruge en open source-version af IKEv2 for at fjerne risici for bagdøre og sikkerhedsfejl.
PPTP
Sidste (og absolut mindst) er PPTP, en af forgængerne til L2TP og SSTP.

PPTP blev udgivet i 1995 og integreret med Windows 95, samt alle Microsoft OS udgivet fra og med. Som de, der husker reglen i Internet Explorer, kan det være i orden, at være "standard" -alternativet på et Windows OS kan bringe dig langt, uanset hvor meget bedre andre løsninger er, og PPTP er et godt eksempel på det. Det faktum, at andre OS'er (herunder Android, Mac OS og Linux) understøtter PPTP, hjalp det med at se endnu mere udbredt brug.
Som en tidlig VPN-løsning blev PPTP oprindeligt designet til at arbejde med opkaldsnetværk. Ligesom tidligere Microsoft-løsninger var det primært rettet mod virksomhedskunder for det førnævnte Corporate VPN-brugsscenario. PPTP blev måske designet på en sådan måde, at den havde minimal indflydelse på ydeevnen, mens den stadig tilføjede hastighedsproblemerne med opkaldet. nogle niveau af sikkerhed til trafikken.
Sikkerhedsvis, PPTP er en katastrofe. Det har måske ikke været tilbage, da det blev løsladt, men i dag har regeringer og cyberkriminelle længe lært, hvordan man slår PPTP-trafik og de-anonymiserer enhver, der tilfældigvis bruger det. Den forældede karakter af denne VPN-protokol betyder, at hvis sikkerhed er en lille bekymring, bør du ikke bruge det overhovedet.
Imidlertid, performance-wise, PPTP kan være en af de bedste derude. Af denne grund bliver PPTP ofte brugt af folk, der simpelthen bruger en VPN til at få adgang til, for eksempel amerikansk Netflix fra et andet land. For alvorlige privatlivsproblemer og omgåelse af censur på regeringsniveau anbefaler vi dog kraftigt at bruge en anden protokol.
IPVanish tilbyder en 7-dages penge tilbage garanti, hvilket betyder at du har en uge til at teste det uden risiko. Bemærk, at Addictive Tips læsere kan gemme en massiv 60% her på IPVanish årlige plan, tager den månedlige pris ned til kun $ 4,87 / mo.
Konklusion
Vi håber, at du fandt oplysningerne i denne artikel nyttige, og at det hjælper dig med at beslutte, hvilke VPN-udbydere og protokoller der passer til dine behov. Her er en hurtig recap:
- L2TP med IPSec - Fantastisk sikkerhed med en lille ydeevne straf. Native Windows og Mac-kompatibilitet, men Linux / IOS / Android kræver yderligere konfiguration. Udviklet af Microsoft og Cisco. Sagde at være ubrudt hidtil.
- SSTP - Stor sikkerhed og ydeevne, men begrænset support til ikke-Windows-enheder. Da det udelukkende udvikles og ejes af Microsoft, kan du dog hellere stole på dem med dine data, hvis du skal bruge det.
- OpenVPN - Fantastisk sikkerhed med en præstationsstraff. Stor kompatibilitet, men kræver, at tredjeparts apps skal udnyttes. Open-source-udvikling gør det godt ud fra et sikkerhedssynspunkt, og det har ingen kendte pauser.
- IKEv2 - Stor sikkerhed og ydeevne, men ingen støtte til Linux. Derudover kan du virkelig kun stole på open source versioner; andre kan være mindre troværdige.
- PPTP - Dårlig sikkerhed med stor ydeevne. God kompatibilitet så godt. Udviklet af Microsoft som en gammel VPN-software, men er siden blevet forældet fra et sikkerhedssynspunkt takket være en række kendte fejl. Er god til streaming af geo-locked indhold, men ikke meget andet.
Det summere det op. Har du spørgsmål eller kommentarer? Venligst send dem til os nedenfor!