loader
bg-category
Sådan bruger du KeePass på Linux for at holde dine adgangskoder sikkert

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Der er mange forskellige versioner af KeePass. Der er KeePassX, originalen og KeyPass2. I denne vejledning fokuserer vi på, hvordan du installerer KeePass 2 på dit Linux operativsystem.

Ubuntu

sudo apt install libmono-system-xml-linq4.0-cil libmono-system-data-datasetxtensions4.0-cil libmono-system-runtime-serialization4.0-cil mono-mcs mono-complete keepass2

Debian

sudo apt-get install libmono-system-xml-linq4.0-cil libmono-system-data-datasætninger4.0-cil libmono-system-runtime-serialization4.0-cil mono-mcs mono-complete keepass2

Arch Linux

sudo pacman -S keepass

Fedora

sudo dnf installer keepass

OpenSUSE

sudo zypper installere keepass

Andet

KeePass 2 er ret populær, fordi det er plugin support og den store mængde mobil apps og browser extensions der arbejder med det. Som følge heraf kan brugere på stort set enhver Linux-distribution få en kopi af den installeret. For at få det til at fungere på dit system, skal du åbne din pakkechef (eller softwareforretning), søge efter KeePass2 og installere den.

Eksportere adgangskoder

For at lave en KeePass2 adgangskode database skal du importere adgangskoder. For en stor del af Linux-brugere betyder det at eksportere adgangskoderne gemt direkte i Google Chrome / Chromium eller Firefox. I dette afsnit af vejledningen viser vi dig, hvordan du eksporterer de adgangskoder, der er gemt inde i din browser, og gem dem til en fil til import til en ny KeePass2-database.

Krom / Chromium

Google Chrome har en temmelig anstændig adgangskodeadministration. Adgangskoder er til passwords.google.com, og alle dine private data er i hænderne på Google. Dette fungerer for de fleste mennesker, men hvis du ønsker at komme væk fra Google, og gå videre til KeePass2, er her hvor du skal starte.

Gå først til adresselinjen og indtast: krom: // flag /

Dette åbner den eksperimentelle browserflagtside. Herfra skal du søge efter import / eksport-funktionen. Rul gennem den lange liste. Alternativt kan du trykke på Ctrl + F og skrive "Password import and export".

Klik på knappen Aktiver for at aktivere import / eksportfunktionen i browseren.

Find derefter "Aktiver materiale design indstillinger" og sæt det til "deaktiveret".

Når du har slukket for funktionen, beder Chrome dig om at genstarte browseren. Klik på genstartsknappen.

Når browseren genåbnes, skal du åbne indstillinger og skrive krom: // indstillinger / adgangskoder? Search = adgangskoder i adresselinjen. Klik på eksportknappen og gem adgangskassedatabasen som en CSV-fil på din Linux-pc.

Firefox

I modsætning til Chrome har Firefox ikke nogen evne til at eksportere adgangskoder. For at udføre denne opgave skal du først installere en addon. Når du er installeret, skal du gå til Firefox addons-området, finde "Password Exporter" og klikke på præference knappen.

Dette åbner hovedvinduet for adgangskodeeksportøren. Herfra er det muligt at eksportere alle dine adgangskoder. Klik på "Eksporter adgangskoder". Dette griber alle gemte adgangskoder og sætter dem i en XML-fil.

Bemærk: gemmer du alle dine adgangskode data inde i LastPass? Følg LastPass officielle instruktioner for at eksportere dine adgangskoder.

Importerer adgangskoder

Inden du importerer adgangskoder, skal du oprette en ny KeePass-database. Tryk på Ctrl + N for at oprette (og gemme) en ny database.

Efter at have lavet en ny database, skal du oprette en hovedadgangskode. Gå til denne hjemmeside og generer en sikker adgangskode. Derefter skal du indtaste adgangskoden og indtaste den i vinduet med hovedadgangskode.

Når du har indtastet en sikker hovedadgangskode, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Nøglefil" og derefter klikke på Opret-knappen for at oprette en ny nøglefil. Dette er vigtigt, da det giver en smule ekstra sikkerhed. Når både nøgle og master er oprettet, skal du trykke på knappen OK for at komme i gang.

Importer din adgangskode database ved at klikke på Filer> Import.

Krom / Chrom:

For at importere Chrome-adgangskodedatabasen skal du klikke på "generisk CSV" -database.

Firefox:

For at importere Firefox Password Exporter database, klik på Password Exportor XML.

Synkronisering af adgangskoder

Hvis du har flere computere, er den bedste måde at synkronisere kodeorddatabasen på at installere Dropbox. Placer password-databasen og nøglen i din Dropbox-mappe og peg KeePass til den. På denne måde synkroniseres hver eneste ændring i adgangskodedatabasen (tilføjelse og fjernelse af nye adgangskoder osv.) Øjeblikkeligt på tværs af computere. Dette gør din lokale adgangskode database "cloud-based" effektivt. Hvis du ikke er fortrolig med Dropbox, skal du overveje noget som NextCloud.

Brug af KeePass i browsere

KeePass-opsætningen fungerer fint alene, men hvis du vil integrere din lokale database med din browser tæt, kan du gøre det her. Indtast først KeePass-mappen:

cd / usr / lib / keepass2

eller

cd / usr / share / keepass

Bemærk: Ubuntu og osv. Bruger den første, og Arch Linux-brugere bruger den anden. Prøv begge steder at være sikre.

Inde i KeePass2-stedet skal du lave en plugins-mappe og hente HTTP-plugin'et.

sudo mkdir plugins sudo wget https://passifox.appspot.com/KeePassHttp.plgx

Derefter ændrer du pluginernes tilladelser, så programmet kan få adgang til det korrekt.

sudo chmod 644 KeePassHttp.plgx

Herfra installerer du en browserudvidelse. Der er også mange forskellige til Chrome og Firefox. Når det er sagt, er den mest ubesværede en derude nok KeePassHelper. Det gør adgangskoder en ubesværet proces.

Få KeePassHelper til Firefox eller Chrome / Chromium. Når tilføjelsen installeres, registrerer den den ulåste adgangskode database og udfylder automatisk loginoplysninger til dig!

Konklusion

Med adgangskodeforvaltere bliver det meget lettere at holde styr på komplicerede adgangskoder. Når det er sagt, bør de fleste moderne adgangskodeforvaltere ikke være pålidelige. Grunden? Du bør aldrig stole på nogen med dine adgangskoder, men dig selv. Med KeyPass er alt sikkert, og kun du kan låse det op. Sikker på, at andre virksomheder hævder at de ikke ser på dine adgangskoder eller sælger dine brugsdata, men vi ved aldrig sandheden. Derfor er det nok bedst at rulle din egen løsning!

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer