loader
bg-category
Hvorfor er der ingen GPU i task manager i Windows 10

Del Med Dine Venner

Forfatterens Artikler: Kenneth Douglas

Hvis du ikke har hørt endnu, vil Task Manager i Windows 10 begynde at vise dig GPU-ydeevne i Fall Creators Update. Task Manager har været en del af Windows i lang tid, men det understøttes aldrig GPU'er. En GPU er en integreret komponent i en pc, så det giver ingen mening for Windows at vise dig, hvor godt det fungerer. Denne mangel vil endelig blive rettet i Fall Creators Update. Alt du skal gøre for at se GPU-ydeevne i task manager er opdatering til Fall Creators Update, når den kommer. Hvis du allerede er på Fall Creators Update via Windows Insider-programmet, men der ikke er nogen GPU i task manager, så har vi nogle dårlige nyheder for dig.

Denne nye funktion understøtter både ombord og dedikerede GPU'er, men der er en fangst. Din chipchauffør skal understøtte WDDM version 2.0 eller nyere. Hvis din GPU-driver ikke understøtter WDDM version 2.0 eller nyere, kan du simpelthen ikke se din GPU-ydeevne i task manager.

Hvis der ikke er nogen GPU i task manager i Windows 10, skal du prøve følgende.

Tjek WDDM 2.0 Support

Åbn dialogboksen Kør dialogboksen via Win + R tastaturgenvejen. Indtast Dxdiag.exe og tryk på Enter-tasten. Hvis du ser en besked af enhver slags på din skærm, skal du klikke på 'Ja' på den.

Når værktøjet dxdiag åbnes, skal du gå til fanen Display. I Driver-sektionen skal du kigge efter Driver Model. Hvis det ikke siger WDDM 2.0 eller noget over 2.0, er din driver ikke kompatibel med denne nye funktion.

Opdater driver

Selvom det er et langt skud, kan du prøve at tjekke efter en driveropdatering. Måske er dit chipsæt kompatibelt med den nye funktion, og det er bare den driver, der skal opdateres. Når Fall Creators Update ruller ud senere i år, skal du vente et par måneder for at se, om din chipproducent frigiver en driveropdatering til din model.

Chipproducenter har tidligere udgivet driveropdateringer efter en større Windows 10-opdatering, så dette er ikke et langt skud. Vi skal advare dig selv om, at som i Microsoft, er omkring 70% af Windows 10-systemer kompatible med denne nye funktion. Hvis dit system er særligt gammelt, kan opdateringen til driveren måske ikke hjælpe.

Tredjepartsværktøjer

Som tidligere nævnt er dette den første version af Windows, der viser GPU-ydeevne i task manager. Brugere har derimod brug for denne information i årevis, så naturligvis findes der tredjepartsapps til rådighed til netop dette formål. Hvis dit system er for gammelt til den nye standardfunktion, skal du kigge efter et tredjeparts GPU-måleværktøj.

Del Med Dine Venner

Dine Kommentarer