Sådan tilpasses Budgie Desktop

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilpasses Budgie Desktop
Sådan tilpasses Budgie Desktop
Anonim

I starten var Budgie-skrivebordet kun tilgængeligt på en Linux-distribution. Da tiden gik forbi, blev den populær og efterfølgende blevet tilgængelig på et utal af udbredelser. Da Budgie er temmelig ny, er der ikke mange oplysninger om, hvordan man tweak det, derude. Derfor vil vi i denne artikel overgå til at tilpasse og tilpasse Budgie Desktop-miljøet. Vi dækker alt fra at ændre skrifttyper, til at installere brugerdefinerede temaer og ikoner og messing med paneler.

Udseende

Det er overraskende let at tilpasse Budgie-skrivebordet. I modsætning til nogle desktops er indstillingerne, der ændrer ting, ikke gemt væk og skjult. I stedet kan brugerne nemt få deres foretrukne GTK3 + desktop til at se ud som de vil. Indstillingerne er i panelområdet og ikke bag utallige menuer.

For at ændre den måde, som Budgie ser ud, skal du gå til panelet og klikke på firkantikonet i slutningen af panelet. Klik på den for at afsløre indstillingsruden. Herfra skal du klikke på tandhjulsikonet. Gearikonet åbnes til det generelle indstillingsområde for skrivebordet.

Image
Image

Mørkt tema

Af en eller anden grund er udviklerne af Budgie besat med mørke temaer. De ser godt ud, men udseendet er ikke for alle. Hvis du vil slukke for de mørke temaer, er det utrolig nemt at gøre det. I indstillingsområdet skal du finde "Mørk tema" og klikke på skyderen ved siden af for at deaktivere denne funktion. Vil du tænde det igen? Klik på skyderen igen.

Indbygget tema

Budgie har et tema, der er "indbygget". Denne indstilling er kun små tweaks skrivebordet gør for yderligere at integrere lager GTK + tema i systemet. De er flotte, men hvis du ikke er interesseret i at bruge standardtemaet, kan du måske deaktivere denne funktion. Deaktiver "indbygget" ved at finde "Indbygget tema" i udseendet sektionen, og klik på skyderen for at deaktivere det.

Widget tema

Budgie er bygget delvist ved hjælp af Gnome Shell og GTK3 +. Som følge heraf bruger den GTK3 + temaer. Et andet udtryk for disse temaer er "widgets", da de temaer, hvordan vinduet "widgets" ser på skrivebordet.

Lager Budgie widget tema ser godt ud. Faktisk bruger den en af de mere populære GTK3 + temaer derude. Men ikke alle har den samme smag, så det ville være rart at ændre indstillingerne.

Skift GTK3 + -temaet ved at gå gennem indstillingsområdet, find "widget tema", og vælg rullemenuen ud for det. I rullemenuen vises alle installerede temaer på systemet. Vælg et tema der passer dig.

Ikon tema

Budgie kommer ofte med Arc (eller Pocillo hvis du bruger Ubuntu budgie) ikon tema. Det er en stjernekombination af Faba og Moka ikon sæt, med et par tweaks. Som følge heraf har alle ikoner en flot firkant, slank udseende. Hvis du ikke er fan af disse ikoner, kan du ændre dem.

Åbn udseendeindstillingerne, og rul ned for at finde "Ikontema". Ud for ikonets temaområde skal du vælge rullemenuen. Dette viser alle aktuelt installerede ikontemaer på det system, som Budgie har adgang til. Skift temaer ved blot at vælge et tema fra listen. Ikonerne ændres øjeblikkeligt.

Markørstema

Hadde måden musemarkøren ser i Budgie? Ikke at bekymre sig! Der er en måde at ændre det på! I udseendeindstillingerne finder du "Markørstema", og klikker på menuen ved siden af det. Denne menu viser alle installerede markørtemaer. For at skifte til et nyt tema skal du blot vælge en i listen. Derefter skifter systemet temaer.

Bemærk: undertiden accepterer programmer ikke fuldt ud markørtemaændringer med det samme. Ofte skal hele pc'en genstarte først før ændringerne accepteres.

Skrifttyper

Hvis du ønsker at ændre skrifttypeindstillingerne på Budgie-skrivebordet, er udseendet området det rette sted at gøre. Åbn indstillingsruden til højre og rul ned for at finde "Fonts".

I dette skrifttyperområde får brugerne ret meget frihed til at ændre den måde, som teksten vises i Budgie. Her kan brugerne ændre vinduets titel skrifttype, grænsefladens skrifttype, samt den skrifttype, der bruges til dokumenter og monospace skrifttypen. Ændring af individuelle skrifttyper anvender dem med det samme med systemet.

Image
Image

Panel

Vil du ændre panelindstillinger? Heldig for dig, med Budgie er skrivebordet ikke låst, og det er meget nemt at ændre panelet. For at starte, skal du komme til panelindstillingerne for Budgie. Klik på ikonet for firkantet i slutningen af panelet. Dette afslører det velkendte indstillingspanel, vi har interageret med. Kig efter "Panel" og klik på det. Dette tager brugeren til det meget dybdeområde Panelkonfigurationsområde på skrivebordet.

Her kan brugere oprette nye paneler, tilføje widgets / fjerne widgets, justere panelets størrelse og alt andet imellem.

Oprettelse af paneler

Har du brug for at oprette et nyt panel? Det er nemt! I panelindstillingerne på Budgie-skrivebordet skal du kigge efter et + tegn. Det er ved siden af panelretningsindstillingerne. Klik på dette symbol, og straks vil Budgie oprette et nyt panel at interagere med.

Er du ikke tilfreds med dit nye panel?

På dette område af indstillingerne kan brugerne ændre den måde, som panelet ser ud. Skift panelets orientering ved at klikke på "position" -menuen, ændre panelets størrelse ved at gå til "size menu" og osv.

For at slette et panel skal du klikke på "Administrer panel", vælge det ønskede panel og klikke på - symbolet for at slette det.

Image
Image

Applets

Har du brug for at tilføje nogle applets til dit panel? Sådan gør du det! Gå ned til afsnittet "Applets" i indstillingerne, og klik derefter på + -tegnet. Dette åbner en menu, hvor brugeren kan vælge en ny applet, der skal tilføjes.

Hvis du vil fjerne en applet, skal du klikke på den ønskede applet og derefter klikke på - tegn for at fjerne den.

Det er også muligt at placere applets igen. Fremhæv en applet, og klik derefter på op- og nedpilene for at flytte den rundt.

Image
Image

Konklusion

Budgie er en solid udnyttelse af den moderne Linux oplevelse. Det er standardindstillingerne er smukke, enkle og rene. Da det vokser i popularitet, vil vi forhåbentlig begynde at se flere og flere Linux-distributioner inkludere det som en af standard desktop-muligheder.

Populært emne.