Equalizer Frekvenser og indstillinger på Music Players Forklaret

Indholdsfortegnelse:

Equalizer Frekvenser og indstillinger på Music Players Forklaret
Equalizer Frekvenser og indstillinger på Music Players Forklaret
Anonim

De bedste musikafspillere har indstillinger for musik equalizer og leveres med pre-sæt for at gøre den musik, du lytter til, rigtig god. Disse præ-sæt er defineret af genren, de er bedst egnet til f.eks. Pop eller rock (men aldrig med en goth metal satanisk skrigende forudindstillet af en eller anden grund). Men hvad er disse mysterieindstillinger, der hævder at forbedre vores lytteoplevelse? Er de endda rigtige, eller er det bare noget, som udviklere verden over har samlet sig sammen om at føje til musikafspillere for at se cool ud? Equalizerindstillingerne er 100% legitime, som det hævder, at den rigtige indstilling vil forbedre kvaliteten af den musik, du hører, afhængigt af hvilken slags højttalere du har. Vi tager et kig på, hvad equalizer er, og hvad hver af disse glidere betyder.

Equalizer indstillinger er ikke en opfindelse af den digitale musik æra. De har eksisteret i lang tid siden kassettspillernes alder, og her er et billede af, hvad equalizer på min kassettspiller fra 1000 B.C. ligner. Frekvenserne det understøtter er fra 100Hz - 10kHz.
Equalizer indstillinger er ikke en opfindelse af den digitale musik æra. De har eksisteret i lang tid siden kassettspillernes alder, og her er et billede af, hvad equalizer på min kassettspiller fra 1000 B.C. ligner. Frekvenserne det understøtter er fra 100Hz - 10kHz.
Image
Image

Hvad er Equalizer?

En equalizer gør det muligt at justere frekvensen af forskellige lydkanaler. Ligesom lysudgange på mange forskellige bølgelængder eksisterer lyd på tværs af mange forskellige kanaler eller frekvenser. Forskellige musikinstrumenter og endda den menneskelige stemme spænder over forskellige frekvenser. Husk at mænd har dybere stemmer, mens kvinder har skarpere forskellige tonehøjde og frekvenser. Der er en lang række frekvenser, som det menneskelige øre simpelthen ikke kan opdage, og en hundfløjte er et godt eksempel på blot en sådan frekvens. Der er nogle, vi kan høre bedre end andre.

Musik, faktisk de fleste lyd i disse dage, bliver behandlet, og jeg taler ikke om auto-tune. Nogle frekvenser er lavet til at lyde højere og understrege en bestemt lyd eller frekvens, samtidig med at andre bliver mere rolige. Målet er at få det endelige produkt til at lyde godt og også for at fjerne "støj" fra studiooptagelser osv. Når musik er produceret, er det formentlig perfekt, men for den pågældende musikgenre, der blev lavet. Mens vores ører er et ret standardproblem (uden høretab) lyder nogle typer musik bedre, når bestemte frekvenser af optagelsen gøres højere eller mere støjsvage. Når vi lytter til musik med standardindstillingerne for equalizer, hvor alle frekvenser er indstillet til det samme niveau, kan vi høre det bare fint, men ikke rigtig godt. Det er her de forskellige præ-sæt kommer ind. De kommer med foretrukne niveauer for forskellige frekvenser, der ville gøre en bestemt genre af musik lyst bedre.

De forskellige frekvenser på equalizer

Lad os sige, at du ikke vil gå med nogen af de forudindstillede og vil gerne spille med disse skydere selv. Du skal vide, hvad det er, du skifter, og om det er en god idé eller ej. Før vi kommer i detaljer, er de tal, du ser på udligningspanelet, frekvenser (målt i Hertz). Hver frekvens er til en anden lydkanal. Frekvenserne er angivet fra laveste (svarende til den laveste lyd) til den højeste (svarer til den højeste lyd).

Sådan ser udligningen på iTunes ud;

Området går fra 32Hz til 16kHz. I mere avanceret software varierer frekvensen mellem 20 Hz og 20 kHz. Disse frekvenser svarer til et bestemt lydområde.
Området går fra 32Hz til 16kHz. I mere avanceret software varierer frekvensen mellem 20 Hz og 20 kHz. Disse frekvenser svarer til et bestemt lydområde.
  • Lavt interval: 20Hz - 250Hz
  • Mellemklasse: 250Hz - 4kHz
  • High-range: 4kHz - 20kHz

Justering af frekvenser på equalizer

Ovenstående er et resumé af, hvad "lyd" en bestemt frekvens vil gøre højere eller mere støjsvage. Hvis du bare forsøger at nyde den musik, du har downloadet, starter du ved at tage et tip fra pre-setene. Se på hvilke frekvenser der er indstillet højere, for hvilke musiktyper og juster i overensstemmelse hermed. 'Rock'-forindstillingen har en god V-indstilling, de lave og høje områder bliver gjort højere, mens mellemområdet for det meste holdes på standardniveau eller gøres mere støjsvagt. Overhold andre præ-sæt som dette.

Hvis du ønsker at lære at blande musik, skal du arbejde hårdere. Lad os arbejde igennem med vores eksempel på Rock-genren, hvor guitar og trommer altid er involveret. Trommer bidrager til både lave og høje frekvenser, mens guitarer afhængigt af deres type dækker hele spektret. Den elektriske guitar bidrager specifikt til frekvenser mellem 200Hz og 2kHz selv. Afhængigt af hvilken type tromle eller guitar der anvendes, kan lydene ligge i højere eller lavere frekvenser. Du kan bruge et diagram som det nedenstående til hurtig henvisninger, når du starter, men hvis du ser på dette som et erhverv, bør du lære mere om de instrumenter, du blander, og hvilket område de dækker.

Kilde: Guitar Building PDF
Kilde: Guitar Building PDF

Bass & Diskant

Du kan muligvis se indstillinger for bas og diskant på nogle lydafspillere, eller de kan eksistere som justerbare indstillinger på højttalere. Disse indstillinger administrerer kollektivt lave og højfrekvente frekvenser (henholdsvis) som en. Da de er en one-flip-switch til lav- og højfrekvensfrekvenser, er effekten ikke så præcis som det ville være, hvis du skulle justere dem individuelt. Jeg ejede et par talere, der havde disse to justeringer, og det var som indstillingerne eksisterede på et spektrum med James Earl Jones i den ene ende og Chipmunks på den anden. Jeg har måske også lige købt billige højttalere, men du får den generelle ide om, hvordan disse indstillinger fungerer.

decibel

Enheden til måling af lydstyrken kaldes en decibel, og hvor du læser den, refererer den til lydstyrke. Forøgelse af decibel vil øge lyden af alle lydfrekvenser, du har indstillet, ensartet, så det stadig lyder det samme, men højere. Musikafspillere kan understøtte meget højt desibel, men dine højttalere må ikke, og hvis du indstiller afspilleren til en højere decibel end din højttaler understøtter, kan du blæse dem ud.

Konklusion

Equalizer-indstillinger, mere specifikt præ-sætene, er indstillet til at forbedre højderne og nedgangen i de frekvenser, som du ville forvente at høre i en bestemt genre af musik. De er ikke udskåret i sten, så mens mange af os kan gøre med dem, kan du altid lege og justere dem, så de passer til dig selv.

Populært emne.